בובת מפצח אגוזים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בובות מפצחי אגוזים

בובות מפצחי אגוזים הן מפצחי אגוזים מעץ המגולפים בצורת בובה של חייל, אביר, מלך או בני אדם בעלי תפקידים דומים.

במסורת הגרמנית, הבובות הן סמל של מזל טוב ולעיתים אף מרתיעות את הרוחות הרעות, עד המחצית הראשונה של המאה ה-20 מרבית הבובות יכלו באמת לפצח אגוזים, אך עם הזמן הבובות הפכו לקישוט ותו לא ובמאה ה-21 כבר כמעט לא מייצרות בובות שאכן יכולות לפתח אגוזים[1][2].

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקור ייצור הבובות היה בגרמניה שבסוף המאה ה-17 והיו לעיתים קרובות מתנה לחג המולד, רק לקראת המאה ה-19 החלו הבובות לתפוס תאוצה במדינות אירופה הסמוכות ובמהרה החלו מפעלים לייצר כמויות גדולות של בובות.

הבובות החלו להיות פופולריות מחוץ לאירופה לאחר מלחמת העולם השנייה, כאשר חיילים אמריקאים רבים שהוצבו בגרמניה חזרו הביתה לארצות הברית עם מפצחי אגוזים גרמניים כמזכרות מאזורי הלחימה, הפופולריות של המוצר החלה להתגבר עם פרסום היצירה הרוסית, מפצח האגוזים שנכתב על בסיס היצירה הגרמנית, מפצח האגוזים ומלך העכברים. היצירות הציגו דמות ראשית שהיא חייל -מפצח אגוזים. היצירה הגיעה לארצות הברית רק לקראת המאה ה-20 אך במהרה הפכה ליצירה שמזוהה עם החג ואף הפכה לאייקון עונתי ברחבי העולם המערבי.

כיום מיוצרים בובות מפצח אגוזים כחלק מסדרות צעצועי עץ רבים שמיוצרים בגרמניה וזאת על מנת לעמוד בדרישותיהם של האספנים הרבים שגרים בארצות הברית[3].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בובת מפצח אגוזים בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "The Story of The Nutcracker". germusa/custom. נבדק ב-15 בדצמבר 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Albright, Mary Beth (2014-12-08). "Why Fancy Nutcrackers Don't Actually Crack Nuts". National Geographic. נבדק ב-2016-07-24.
  3. ^ "NM The History of Nutcrackers ~ Leavenworth Nutcracker Museum". www.nutcrackermuseum.com. נבדק ב-2016-07-24.


ערך זה הוא קצרמר בנושא תרבות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.