יחסי סנט וינסנט והגרנדינים – קנדה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי סנט וינסנט והגרנדיניםקנדה
סנט וינסנט והגרנדיניםסנט וינסנט והגרנדינים קנדהקנדה
סנט וינסנט והגרנדינים קנדה
שטחקילומטר רבוע)
389 9,984,670
אוכלוסייה
103,687 39,025,701
תמ"ג (במיליוני דולרים)
949 2,139,840
תמ"ג לנפש (בדולרים)
9,148 54,832
משטר
מונרכיה חוקתית
דמוקרטיה פרלמנטרית
מונרכיה חוקתית

יחסי סנט וינסנט והגרנדינים–קנדה הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין סנט וינסנט והגרנדינים לבין קנדה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סנט וינסנט והגרנדינים וקנדה נהנות ממערכת יחסים קרובה, היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין שתי המדינות כוננו באוקטובר 1979, מספר ימים לאחר קבלת עצמאותה של סנט וינסנט והגרנדינים. היחסים הטובים של קנדה עם מדינות האיים הקריביים, בהן סנט וינסנט והגרנדינים, נובעים בין השאר מהעובדה שקיים ריכוז גדול של מהגרים מהקריביים בקנדה (דיאספורה). שיתוף הפעולה העיקרי בין שתי המדינות הוא בארגונים בינלאומיים כגון ארגון מדינות אמריקה והאומות המאוחדות.

בין שתי המדינות מתקיים סחר בקנה מידה סביר בהתחשב בגודלה הקטן של סנט וינסנט והגרנדינים הסחר הכולל בין שתי המדינות עמד ב-2017 על שווי של 5.8 מיליון דולר אמריקאי. הייצוא הקנדי לסנט וינסנט והגרנדינים הוערך בשווי 5.7 מיליון דולר אמריקאי וכלל דגים, חלקי חילוף לרכב ומכונות אלקטרוניקה. לעומת זאת, הייבוא הקנדי מסנט וינסנט והגרנדינים ונוויס עמד על 71,000 דולר אמריקאי וכלל מוצרי מזון.

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • סנט וינסנט והגרנדינים אינה מיוצגת בקנדה בדרג השגרירות סנט וינסנט והגרנדינים מיוצגת בקנדה בדרג הקונסולרי באמצעות שתי קונסוליות שהיא מחזיקה בערים: מונטריאול[1] וטורונטו.[2]
  • קנדה אינה מיוצגת בסנט וינסנט והגרנדינים, הן בדרג השגרירות והן בדרג הקונסולרי. קנדה האמינה את שגרירותה שבברידג'טאון, בירת ברבדוס הסמוכה, על סנט וינסנט והגרנדינים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]