לווייתן מקור ענק ארנוקס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןלווייתן מקור ענק ארנוקס

מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: לווייתנאים
תת־סדרה: דמויי היפופוטם
משפחה: לווייתני מקור
סוג: לווייתן מקור ענק
מין: לווייתן מקור ענק ארנוקס
שם מדעי
Berardius arnuxii
דוורנוי, 1851
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לווייתן מקור ענק ארנוקס (שם מדעי: Berardius arnuxii) הוא מין של לווייתן מקור גדול החי בעיקר בימים סביב אנטארקטיקה והוא מבין המינים הגדולים ביותר במשפחה. הוא קרוב משפחתו של לווייתן מקור ענק ביירד, הדומה לו מאוד אך גדול ממנו מעט.


מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

לווייתן זה התגלה על ידי החוקר ג'ורג' דוברנוי (1855 - 1777) בשעת 1851, כשהובא מספינה צרפתית עם גולגולת של הלווייתן מניו זילנד. את הגולגולת גילה הרופא של הספינה, ד"ר "מוריס ארנוקס" וממנו שם הלווייתן.

לווייתני ענק אלה מגיעים לאורך 12 מ' בממוצע ושוקלים קרוב ל-14 טון - גדולים יותר מאשר אורקה. הם בעלי לסת תחתונה ארוכה מהעליונה ועם שיניים תחתונות בולטות. הסנפירים קטנים ביותר ומעוגלים והגוף מוארך ודק יחסית למיני המשפחה. בדרך כלל צבעם כהה מאוד עד שחור אם כי לעיתים ישנם פרטים אפורים. אין הרבה הבדלים בין שני המינים אך לשניהם צלקות רבות על הגוף.

לא ידוע מה מצב השימור שלהם וכמה פרטים יש בטבע אם כי מוערך שהם לא בסכנה. הם חיים בסביבות יבשת אנטארקטיקה והימים סביבה, אך יכולים להצפין עד דרום אפריקה וג'ורג'יה הדרומית. בחורף הם נודדים לאזורים חמימים יותר.

התנהגותם של לווייתנים אלה לא נחקרה מספיק, אך ידוע שהם נעים בחבורות קטנות של 3–10 פרטים, כשבמקרים חריגים נתקלו בלהקות של 30 פרטים, רובם הגדול זכרים. הם צוללים לעומק בחיפוש דיונונים ודגים ויכולים לעצור את הנשימה עד חצי שעה מתחת למים.

לא ידוע מה מצב שימורם אך באוקיינוס הדרומי שוחים הרבה לווייתנים והם לא בסכנה. בעבר הם ניצודו עקב השומן הרב שלהם אך כיום הם מינים מוגנים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ לווייתן מקור ענק ארנוקס באתר הרשימה האדומה של IUCN