שרון כידון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שרון כידון
כידון, 2016
כידון, 2016
לידה 12 ביולי 1970 (בת 53)
תל אביב-יפו, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה שרון ויכסלבאום עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה אוניברסיטת בר-אילן עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק מגישת טלוויזיה ורדיו, יוצרת סרטי תעודה
בן או בת זוג מודי כידון (?–2019) עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר צאצאים 2 עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
פייסבוק sharon.kidon
טוויטר sharonkidon
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
כידון, 2010

שרון כידון (נולדה ב-12 ביולי 1970) היא מגישת טלוויזיה ורדיו ויוצרת סרטי תעודה ישראלית. אשת פרסום ומנהלת תקשורת שיווקית בעברה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולדה בשם שרון ויכסלבאום בתל אביב. את שירותה הצבאי עשתה כמש"קית עיתונות ביחידת דובר צה"ל.

למדה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן בחוג למדעי המדינה וספרות אנגלית. היא בעלת תואר שני בתקשורת ועיתונאות מאוניברסיטת בר-אילן.

קריירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

החלה את דרכה המקצועית בפרסום גיתם, כמזכירה, בשנים 1992–1994. בשנים 1994–1996 החלה את צעדיה הראשונים בטלוויזיה כעוזרת עורך בחדשות ערוץ 2, בשנות ההקמה הראשונות. בשנים שלאחר מכן מילאה שורה של תפקידים בתחום התקשורת השיווקית: מנהלת פרסום ויחסי ציבור של יבואנית הרכב "סוכנות מכוניות לים התיכון"; ניהלה במשך למעלה משלוש שנים את מערך התקשורת השיווקית בבזק בינלאומי, והייתה שותפה להשקת שירותי האינטרנט ומיתוג החברה. בשנת 2003 מונתה לתפקיד ניהול מערך התקשורת השיווקית בחברת הסלולר פרטנר אך פרשה.

בתקופה זו עברה מניהול ותכנון קמפיינים, עריכת תוכניות, להגשת פינת פרסום בתוכנית הבוקר "רשת על הבוקר" בערוץ 2. כשנה מאוחר יותר הגישה בטלוויזיה החינוכית תוכנית משלה שנקראה "תיק שיווק". בתוכנית, מלבד ההנחיה, עסקה גם בעריכה, כתיבת תסריטים והגשת כתבות.

בשנת 2005 הצטרפה כמנחה לזכיינית ערוץ 2, רשת, והגישה תוכניות שונות במשך שלוש שנותיה שם:

במהלך שנת 2008 החליפה כידון למשך מספר חודשים את סיון רהב-מאיר בהגשת תוכנית הבוקר של הזכיינית קשת, "יום חדש". את התוכנית הגישה לצידם של אורן וייגנפלד ויורם בינור.

בשנת 2009 החלה ליצור סרטים דוקומנטריים עבור ערוץ 10, בהם הסרט המדובר "עיני רנטגן - סיפורו של הרב יעקב איפרגן".

החל מנובמבר 2012 הנחתה למשך כשנה לצד שי גולדן את התוכנית "מדברים על זה" ששודרה בערוץ 2, בשידורי הזכיינית "רשת". בנוסף, הגישה בערוץ 2 תוכנית ראיונות אישית בשם "משהו אישי – עם שרון כידון".

בנובמבר 2013 החלה להנחות את התוכנית החדשה "רשת כלכלית" בערוץ 2. במקביל הגישה לצד שי גולדן את התוכנית "מייבשים את הביצה" ברדיו תל אביב העוסקת בסיכום השבוע בתקשורת, שזכתה בפרס תוכנית המלל הטובה ביותר לשנת 2011 מטעם אגודת העיתונאים בתל אביב. ובנוסף הגישה פעם בשבוע את התוכנית הכלכלית "סוגרים חשבון" בחינוכית 23.

באוקטובר 2014 החלה להנחות פעמיים בשבוע, יחד עם דניאל בן סימון - לשעבר ח"כ ממפלגת העבודה, תוכנית ראיונות פוליטית בשם "כידון ובן סימון" ברשת שבערוץ 2.

באותה שנה יצרה את התוכנית התיעודית "אבחונים בהפרעה" העוסקת בתעשיית האבחונים הדידקטיים ובתיוגם של ילדים כבעלי הפרעות קשב וריכוז. בנוסף, יצרה את התוכנית התיעודית "ילד בכל מחיר", על תעשיית טיפולי הפוריות בישראל.

בשנים 2017-2018 הנחתה את "אקטואליות" ברשת 13, תוכנית אירוח ואקטואליה שכללה פאנל נשי בלבד.

בשנת 2018 יצרה את הסרט הדוקומנטרי "ארבעת השבטים" לרגל תשעה באב. הסרט נוצר בהשראת נאום השבטים של הנשיא ראובן ריבלין, ובמהלכו היא נפגשה עם נציגי ארבעת השבטים לעמדתה: חילוני, דתי-לאומי, חרדי, וערבי.[1]

בעשור השני של המאה ה-21, כידון פעילה כחברת הוועד-המנהל של עמותת "כוח נשים", הפועלת לקידום מנהיגות נשית בישראל.

בשנת 2019 החלה להחליף בחלק מימי השבוע את אודי סגל בהנחיית תוכנית האקטואליה "לפני החדשות" ברשת 13. באפריל 2021 החלה להגיש את התוכנית יחד עם שי גולדן באופן קבוע.

בשנת 2020 נבחרה להנחות את טקס פרס ישראל, שצולם מראש ללא-קהל בשל מגבלות הקורונה. כידון טענה שהתקשתה להגיש את הפרס לרב יעקב אריאל עקב התבטאויותיו כלפי הומואים ולסביות. לדבריה, היא סיכמה מראש עם מארגני הטקס שלא היא שתשוחח עמו על הבמה.[2]

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הייתה נשואה למודי כידון, מבעלי חברת הפרסום "גיתם", ולהם שתי בנות. ב-2019 בני הזוג התגרשו. מתגוררת בסביון.

אחותה-התאומה דלית ויכסלבאום, שימשה כיחצ"נית ערוץ 10, והייתה נשואה לבדרן איל קיציס.[3]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]