רוזנות פפאלץ-זימרן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
רוזנות פפאלץ-זימרן
Pfalz-Simmern
סמל
היסטוריה
ישות קודמת נסיכות הבוחר מפפאלץ
ישות יורשת נסיכות הבוחר מפפאלץ
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רוזנות פפאלץ-זימרןגרמנית: Pfalz-Simmern) הייתה ענף זוטר גרמני - בווארי של בית ויטלסבאך. הרוזנות הייתה אחת משושלות העזר של נסיכות הבוחר מפפאלץ. היא הפכה לענף הראשי בשנת 1559.

סקירה כללית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קו נסיכות הבוחר מפפאלץ של בית ויטלסבאך חולק לארבעה ענפים לאחר מותו של רופרכט השלישי ב-1410, כולל ענף פפאלץ-זימרן עם בירתו בזימרן. קו זה נכחד בשנת 1685 עם מותו של קרל השני, וקו בית פפאלץ-נויבורג ירש את נסיכות הבוחר.

מייסד הענף פפאלץ-זימרן, שטפן, רוזן פפאלץ-זימרן-צווייבריקן הוא גם מייסד הענף פפאלץ-צווייבריקן והענפים הזוטרים שלו. הזכויות על רוזנות ולדנץ וחלק מרוזנות שפונהיים, שנמסרו על ידי אשתו של שטפן, אנה מולדנץ, הוחזקו על ידי שושלות אלו.

נכון להיום (2023), אלו המופיעים בסדר הירושה של המלוכה הבריטית הם פרוטסטנטים צאצאיה של סופיה מהנובר, אשר הייתה בתו של פרידריך החמישי, הנסיך הבוחר מפפאלץ ואליזבת סטיוארט, נסיכת אנגליה וסקוטלנד שנהייתה לאחר מכן אשת הנסיך הבוחר מהנובר[1][2]

רוזני פפאלץ-זימרן[עריכת קוד מקור | עריכה]

טירת זימרן 1648

נסיכי הבוחר מפפאלץ[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוזנות פפאלץ-זימרן בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "The Act of Settlement". 23 במרץ 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Rodrigues, Ana Maria S. A.; Silva, Manuela Santos; Spangler, Jonathan W. (19 באוגוסט 2019). Dynastic Change: Legitimacy and Gender in Medieval and Early Modern Monarchy. ISBN 9781351035125. {{cite book}}: (עזרה)