סמל סומלילנד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סמל סומלילנד
פרטים
המחזיק בסמל סומלילנד
תאריך אימוץ 14 באוקטובר 1996 עריכת הנתון בוויקינתונים
התקנים
ציצה בסמלה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סמל סומלילנדסומלית: Astaanta Qaranka Somaliland; בערבית: شعار أرض الصومال) הוצג ב-14 באוקטובר 1996 יחד עם דגל סומלילנד, לאחר שאושר על ידי הוועידה הלאומית. הוא הוצע על ידי עבדאללהי עבדי עומאר. מאז שהמדינה הכריזה על עצמאותה ב-18 במאי 1991, רק מדינה אחת הכירה בה כמדינה ריבונית, והיא טאיוואן, אשר בעצמה אינה מוכרת כמדינה ריבונית.

תיאור[עריכת קוד מקור | עריכה]

עבדאללהי עבדי עומר, מציג את הסמל הלאומי של סומלילנד ב-1996.

הסמל מורכב ממאזניים המסמלים צדק בין אזרחי סומלילנד; עיט צלאח א-דין בצבע קפה המחזיק את המאזניים כאות לדמוקרטיה; שתי ידיים לוחצות יד המייצגות את השוויון והחופש של תושבי סומלילנד; ענף זית המסמל שלום בין תושבי סומלילנד; ורקע צהוב המייצג את התרבות הבהירה והיפה ואת תושבי סומלילנד. בקליגרפיה האסלאמית מעל המאזניים כתוב את הבסמלה. זאת כדי לסמל שהאסלאם היא הדת הרשמית הנהוגה בסומלילנד.

בחוקה של סומלילנד, כפי שאושרה ב-31 במאי 2001 על פי משאל העם, נכתב:

סעיף 7: הדגל, הסמל וההמנון הלאומי סמל האומה יהיה מורכב מעיט בצבע קפה שעל חזהו כתוב, בערבית, "אללה אכבר". מתחת לנשר שתי ידיים לוחצות יד, וזוג מאזניים תלוי מעליו ויורד משני צדדיו. העיט (והמאזניים והידיים) מוקפים משני צדדיהם ומתחתיהם בשני גדילי עלים ירוקים השזורים בבסיסם, ובמרווח העליון בין שני העלים כתובה הבסמלה הערבית.

  • שימו לב שה"אללה אכבר" הוסר מהסמל מסיבות לא ידועות ותמונה זהובה נוספה במקומו. כמו כן, שונה צבע הבסמלה; מצבע חום לצבע אדום.

סמלי סומלילנד הבריטית[עריכת קוד מקור | עריכה]

1903–1950[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסמל הראשון של סומלילנד הבריטית.

כאשר הבריטים סיפחו וכבשו את האזור המקיף את סומלילנד ב-1903, הם הקימו מדינת חסות והפכו אותה לחלק מהאימפריה הבריטית. הבריטים יצרו דגל לאזור וגם סמל. הסמל כלל דיסק לבן עם תמונה של קודו, אנטילופה שחיה בסומלילנד. הסמל הוצג גם על הדגל.

1950–1960[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסמל האחרון של סומלילנד הבריטית.

במהלך 1950, סמל סומלילנד הבריטית שונה. הסמל היה מורכב ממגן המחולק אנכית, לירוק וכחול, בעל צ'יף שכולל מגן סומלי, ביחד עם שתי חניתות בצורת צלב סאלטייר. החלק הירוק הכיל ייצוג של מינרט לבן, והחלק הכחול כלל דאו ערבי במהלך הפלגה, עם עוגן זהוב בבסיסו. ראש של קודו, עם הכתר המלכותי בין קרניו, על "זר הצבעים". כלומר, לבן וירוק יוצרים את הציצה.

מדינת החסות קיבלה עצמאות כמדינת סומלילנד ב-26 ביוני 1960, ואוחדה עם טריטוריית הנאמנות האיטלקית של סומליה ב-1 ביולי 1960, וכך נוצרה הרפובליקה הסומלית.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סמל סומלילנד בוויקישיתוף