משתמש:Milka6/ארגז חול

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

בזכות מי אנחנו?

ארגון בזכות המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות, הינו עמותה הפועלת לקידום השוויון

של אנשים עם מוגבלות פיסית, שכלית, חושית ונפשית, ולשילובם ולשיתופם בחברה בכל תחומי החיים. שמנו, 'בזכות', משקף את התפיסה המנחה אותנו, לפיה לכל בני האדם עומדות [[זכויות [[בסיסיות שוות. על פי תפיסה זאת, אנשים עם מוגבלות זכאים למענה הולם לצרכיהם המיוחדים בזכות ולא בחסד.

בזכות הוקם בשנת 1992 על ידי האגודה לזכויות האזרח, והפך תוך זמן קצר לארגון עצמאי. בזכותמהווה כתובת לאנשים שזכויותיהם נפגעו בגין מוגבלותם, לבני משפחותיהם, לאנשי מקצוע שעובדים עימם, לארגונים הפועלים בשטח בתחום זה ולקובעי מדיניות בכנסת ובממשלה. בזכות פועל בשם ולמען אנשים וילדים עם כל סוגי המוגבלות: פיסית, שכלית, נפשית, חושית ואנשים עם לקויות למידה, ללא הבדל דת, גזע, מין, גיל, מעמד ולאום.

לפי מחקרים אחרונים 16.9% מן האוכלוסיה בישראלרואים עצמם כבעלי מוגבלות כלשהי . נתונים בעולם מצביעים על כ-21% מן האוכלוסיה כאנשים עם מוגבלות. למרות היותם מיעוט משמעותי, אנשים עם מוגבלות סובלים מהפליהומקיפוח בתחומי חיים רבים. אנו ב'בזכות' חותרים להסיר את המחסומים הפיסיים והחברתיים כאחד, הניצבים בפני אנשים עם מוגבלות בישראל. אנו שואפים להבטיח שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, [[שילוב[]]ושיתוף מלא בחברה, בכל תחומי החיים, ולהגביר את המודעות הציבורית לזכויות ולצרכים של אנשים עם מוגבלות.

תחומי פעילות

שילוב בחינוך לילדים עם מוגבלות והבטחת זכויותיהם, דיור בקהילה, [[תעסוקת אנשים עם מוגבלות]], אפוטרופסות ואוטונומיה, נגישות השירותובפרט נגישות שירותי הבריאות,

נגישות אנשים עם מוגבלות שכלית ונפשית להליכי חקירה והעדה בבית המשפט, קידום ההכרה בזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות נפשית בישראל ופעילות ענפה בחברה הערבית, כל אלה הינם תחומים שבלב הפעילות שלנו כיום. מוקד פניות הציבור של בזכות ממשיך לתת מענה, ליווי וסיוע פרטני בנושאים אילו ובנושאים נוספים.

בין יולי 2010 ליוני 2011 קיבל [מוקד פניות הציבור]] של בזכותלמעלה מ-2,100 פניות בשנה ונתן להן מענה בשפה העברית והערבית;

ערכנו 61 סדנאות והרצאות ל1,670 אנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם; 56 הרצאות וסדנאות נוספות לאנשי מקצוע ולקהל הרחב:

1,650 איש נוספים נהנו מהרצאות בנושא תבנית:הנגשת השירות, תבנית:דיור בקהילה}, תבנית:בריאות הנפש, תעסוקה, אפוטרופסות ואוטונומיה, שוויון ואפליה, הליך הוגן ונגיש, סנגור עצמי ועוד;

טיפלנו וייצגנו ב-12 עתירות ותיקים בבתי המשפט השונים; המשכנו לסייע ב[[הנגשת הליכי החקירה]] במשטרה והעדות בבית המשפט לאנשים עם מוגבלויות נפשיות, שכליות ומוגבלות בתקשורת.

הוצאנו חוברות ודפי מידע בנושא זכאויות בתחבורה והסעות, הרפורמה בבריאות הנפש ומוקד פניות הציבור בשפה הערבית, שהופצו באלפי עותקים ברחבי הארץ.

פעילותינו נעשית על ידי צוות מיומן ומקצועי, המסתייע במתנדבים, מלגאיםוסטודנטים. אתר בזכות: http://bizchut.org.il