נשיכת כלב – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ "חתול" בל' רבים
(גרסת ביניים אחת של אותה משתמשת אינה מוצגת)
שורה 25: שורה 25:
[[קטגוריה:תקיפות בני אדם על ידי בעלי חיים]]
[[קטגוריה:תקיפות בני אדם על ידי בעלי חיים]]
[[קטגוריה:כלבים מסוכנים לציבור]]
[[קטגוריה:כלבים מסוכנים לציבור]]
[[קטגוריה:כלבים בתרבות]]

גרסה מ־00:58, 10 בפברואר 2021

כלב רועים גרמני עם זמם למניעת נשיכה
כלבי פרא בהודו.
קבוצות של כלבים פראיים עלולות לתקוף אנשים

נשיכת כלב היא נשיכת (אנ') אדם או בעלי חיים על ידי כלב. הסיבות לנשיכות כלב הן לרוב תגובה להתעללות או זיהוי מצוקה. כלבים מסוימים כמו כלבי שמירה, תקיפה או משטרה עשויים לתקוף כחלק מתפקידם המיועד. נשיכות מתרחשות גם בקרבות כלבים.

הפגיעה מהנשיכה כשלעצמה לרוב אינה חמורה, אך הנשיכה עלולה לגרום לזיהום ואף למוות. החשש העיקרי במקרה של נשיכת כלב, הוא החשד שהוא לוקה במחלת הכלבת. כלבים חולי כלבת הורגים כ-17 אלף אנשים בשנה (נתוני 2015).[1] מפגש עם להקות של כלבי פרא יכול להיגמר באסון כבד, כשכלבים משוחררים (כמו למשל כלבי הרחוב של מוסקבה) יתקפו אנשים בדומה ללהקת זאבים בטבע.

למרות הפציעות הקשות שהם גורמים, עוצמת הנשיכה אצל מרבית הכלבים, חלשה יחסית לרוב היונקים (נשיכת חתולים, למשל, חמורה בהרבה). עם זאת הכלבים מקבוצת הפיטבול וכדומיהם פותחו לנשיכה עוצמתית בהרבה משל רוב הכלבים והיא יכולה לשבור עצמות.

סוג נוסף של נשיכת כלבים מכונה 'נשיכה רכה', ומתייחס להצגת נשיכה של כלבים המאולפים לכך, נשיכת גורי כלבים או נשיכת כלב במהלך משחק ידידותי. ישנן טענות[דרושה הבהרה] לפיהן גזעי כלבים מסוימים, מועדים יותר לנשיכה.

חקיקה למניעה והתמודדות עם נשיכות כלבים

הגופים המחוקקים במדינות המפותחות, חוקקו חוקים שנועדו להקטין את האפשרות לנשיכת כלבים. בהם: החובה לרישוי של הכלבים, קשירתם ברצועת הולכה כשהם בשטח ציבורי וחסימת פיהם באמצעות זמם (בגזעים מסוימים).

בישראל

ב-1934 נחקקה פקודת הכלבת המנדטורית, ב-2002 הקובעת בין השאר כי כלב שנשך יועבר להסגר למשך עשרה ימים.

ב-2002 נחקק החוק להסדרת הפיקוח על כלבים, שעוסק בדרכים למניעת נשיכת כלבים. כמו כן ישנה התייחסות בדיני נזיקין להיזק על ידי כלב.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נשיכת כלב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Wang, H., Naghavi, M., Allen, C., Barber, R. M., Bhutta, Z. A., Carter, A., ... & Coggeshall, M. (2016). Global, regional, and national life expectancy, all-cause mortality, and cause-specific mortality for 249 causes of death, 1980–2015: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2015. The lancet, 388(10053), 1459-1544.‏