מאיה הלר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מאיה הלר
לידה ישראל
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
השתייכות צבא הגנה לישראל
דרגה אלוף-משנה  אלוף-משנה
תפקידים בשירות
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מאיה הלר (נולדה ב-30 באוגוסט 1969) היא קצינה בצה"ל בדרגת אלוף-משנה המכהנת כשופטת בית הדין הצבאי לערעורים בקריה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הלר נולדה בישראל. ולמדה בבית ספר התיכון "שמעון בן צבי" בגבעתיים.

התגייסה לצה"ל במסגרת העתודה האקדמית וב-1991 סיימה תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. ב-1993 הוסמכה כעורכת-דין לאחר שסיימה התמחות בפרקליטות הצבאית. ב-1997 סיימה תואר שני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב.

שימשה יועצת משפטית בלשכת הרמטכ"ל ועוזרת בכירה לתובע הצבאי הראשי. באוגוסט 2001 מונתה לשופטת בבית הדין הצבאי המחוזי ביפו. לאחר מכן כיהנה הלר כסגנית נשיאה מחוז שיפוטי חיל האוויר.

ב-2009 הועלתה לדרגת אלוף-משנה ומונתה לנשיאת בית הדין הצבאי של פיקוד הצפון ושל חיל הים. ב-2013 מונתה לנשיאת בית הדין הצבאי המחוזי של פיקוד המרכז ושל חיל האוויר.

במרץ 2016 קיבלה את הבקשה להסיר את החיסיון על זהותו של תת-אלוף אופק בוכריס, כאשר נוהלה נגדו חקירה בחשד לאונס חיילת ששירתה תחתיו. בדיון זה קיבלה דרגת ייצוג של תת-אלוף.[1]

בנובמבר 2016 נבחרה על ידי הוועדה למינוי שופטים צבאיים לכהן כשופטת בית הדין הצבאי לערעורים ובינואר 2017 נכנסה לתפקיד.

פרשת אלאור אזריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הלר התפרסמה מאוד בתפקידה כראש הרכב השופטים היושב בדין במשפטו של החייל אלאור אזריה, אשר הורשע בהריגת מחבל פלסטיני פצוע בחברון, לאחר שהמחבל תקף בסכין עם מחבל אחר את חיילי צה"ל, ונורה על ידיהם.[2] לאחר הרשעתו של אזריה הופנו כלפי הלר וחבריה להרכב נאצות ואיומים ברשתות החברתיות המקוונות. בעקבות זאת, הוצבה עליהם ועל התובע הצבאי בתיק שמירה על ידי היחידה המטכ"לית לאבטחת בכירים.

בהכרעת הדין בעניינו של אלאור אזריה ביקרה רבות את טענותיהם של סנגוריו של אלאור אזריה, מכיוון שנמנעו לשאול שאלות רבות את עדי התביעה ואף לטענות רבות אשר טענו לא הציגו בסיס ראייתי.

בגזר הדין בעניינו של אזריה ביקרה את התנהלות הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, שר הביטחון, בוגי יעלון ודובר צה"ל, מוטי אלמוז על כך שפגעו בתקינות ההליך השיפוטי, זאת כאשר הגיבו בגנות אזריה עוד בטרם מוצתה החקירה על ידי התביעה הצבאית, אי לכך מצאה לנכון להקל בעונשו, זאת בהתחשב בנסיבות נוספות אשר אפפו את המקרה וכן השפעות נלוות של ההליך הפלילי על אזריה ומשפחתו.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]