יחסי גואטמלה–ירדן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי גואטמלהירדן
גואטמלהגואטמלה ירדןירדן
גואטמלה ירדן
שטחקילומטר רבוע)
108,889 89,342
אוכלוסייה
18,291,282 11,373,043
תמ"ג (במיליוני דולרים)
95,003 47,451
תמ"ג לנפש (בדולרים)
5,194 4,172
משטר
דמוקרטיה נשיאותית מונרכיה חוקתית

יחסי גואטמלה–ירדן הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין רפובליקת גואטמלה לבין הממלכה הירדנית ההאשמית.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין רפובליקת גואטמלה לבין הממלכה הירדנית ההאשמית מתקיימים יחסים דיפלומטיים רשמיים ומלאים. היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין שתי המדינות כוננו ב-31 בינואר 1990.

ב-21 באפריל 2015 ביקר עלי בן חוסיין, נסיך ירדן בגואטמלה לראשונה כחלק מתעמולת הבחירות שלו לנשיאות פיפ"א (הנ"ל הוא יושב ראש התאחדות הכדורגל הירדנית). סגן שר החוץ הגואטמלי, רודריגו ויילמאן, קיבל את פניו בכניסה למדינה יחד עם מפקדי חיל האוויר של המדינה.

ב-8 ביולי 2016, השגריר הירדני למקסיקו שאמון גם על גואטמלה, איברהים עוביידאת, הציג את כתב האמנתו לנשיא ג'ימי מוראלס. השגריר והנשיא הביעו תקווה שניהם להתפתחות המסחר בין ירדן וגואטמלה, ושר החוץ בגואטמלה העריך את היציבות הפוליטית במדינה ואת תפקיד הגישור שירדן ממלאת בסכסוך בין ישראל לרשות הפלסטינית. השר הביע דברי הערכה גם כלפי כל ההנהגה האזורית, וזאת למרות המלחמה הפנימית בסוריה והמלחמה נגד המדינה האסלאמית.

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • גואטמלה אינה מיוצגת בירדן בדרג השגרירות. גואטמלה מיוצגת בירדן בדרג הקונסולרי באמצעות קונסוליה רשמית שהיא מחזיקה בעמאן, בירת המדינה.[1] גואטמלה האמינה את שגרירותה שבקהיר, בירת מצרים, על ירדן.
  • ירדן אינה מיוצגת בגואטמלה, הן בדרג השגרירות והן בדרג הקונסולרי. ירדן האמינה את שגרירותה שבמקסיקו סיטי, בירת מקסיקו הסמוכה, על גואטמלה.

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]