וולבי ביצות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןוולבי ביצות
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: קנגוראים
תת־סדרה: דמויי-קנגורו
משפחה: קנגוריים
סוג: Wallabia
מין: וולבי ביצות
שם מדעי
Wallabia bicolor
דמארה, 1804
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

וולבי ביצות (שם מדעי: Wallabia bicolor) הוא יונק כיס ממשפחת הקנגוריים החי במזרח אוסטרליה והוא המין היחידי בסוגו. הסוג הקרוב אליו ביותר הוא הפדמלון, שחלק ממיניו מצויים באותם אזורים.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

וולבי זה חי במזרח אוסטרליה מהחלק הצפוני ביותר של קווינסלנד עד לדרום של ויקטוריה ומזרחה עד דרום-מערב אוסטרליה הדרומית. הוא מצוי ביערות וחורשות או בכרי עשב ושרכים גבוהים. כשמו הוא מצוי גם בביצות אוסטרליה.

אורכו מגיע ל-76 ס"מ בזכרים ו-70 ס"מ בנקבות, אורך הזנב דומה לאורך הגוף ומשקלו מגיע ל-17 ק"ג בזכרים ו-13 ק"ג בנקבות. הוא בעל פרווה אפורה-כסופה. הבטן חומה-ערמונית וגם העור שסביב האוזניים. הזנב והרגליים ארוכים ושחורים והעיניים גם שחורות. לנקבת הוולבי שני רחמים.

וולבי הביצות ייחודי בכך שהנקבה מזדווגת עוד לפני תום ההריון שמשכו כ30 יום. מעקב אחר הריונות וולבי ביצות העלה כי הנקבה מבייצת מהשחלה השנייה והגופיף הצהוב פעיל כבר בימים 28-29 להריון. הבייצית המופרה נמצאת ברחם במצב דיאפאוזה בזמן שהעובר אחר משלים את ההתפתחות והלידה מהרחם השני. כך יכולה הנקבה להיות בהריון באופן רצוף בכל תקופת הפריון של חייה[2].

הוולבי הוא פעיל לילה החי לבדו אך נראה בקבוצות כאשר ישנו הרבה מזון. הוא אוכל בעיקר עלים, עשבים ושיחים, לרבות צמחייה רעילה כמו רוש ולנטנה (Lantana). לעיתים הוא יאכל גם פטריות ואצות ובמקרה אחד נצפה אוכל נבלה.

וולבי הביצות איננו מצוי בסכנה היות שהציידים המקומיים לא אוהבים את טעמו עקב הריח המצחין שמפריש בשרו לאחר הבישול, אך הוא נטרף בידי שועלים, כלבי דינגו, עיט מחודד זנב ותנינים.

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]


קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא וולבי ביצות בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ וולבי ביצות באתר הרשימה האדומה של IUCN
  2. ^ Swamp wallabies conceive new embryo before birth -- a unique reproductive strategy, ScienceDaily (באנגלית)