דורית איזק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דורית איזק
לידה 12 בספטמבר 1956 (בת 67)
תל אביב-יפו, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי אפידמיולוגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
צאצאים אורי איזק עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר צאצאים 4 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דורית (לאה) איזק (נולדה ב־12 בספטמבר 1956, ז' תשרי תשי"ז) היא אפידמיולוגית ומקימת עמותת אונקוידע (בלועזית; OncoYeda)[1] בעלת תואר דוקטור מטעם אוניברסיטת תל אביב.

מחקריה עסקו בבחינת קשרים בין רמות דתיות ופרוגנוזה (המוגדרת כהישנות ותמותה) בקרב חולות סרטן השד בישראל. היא מצאה כי לרמת הדתיות השפעה על שיעור מקרי סרטן השד ועל הפרוגנוזה של המחלה[2]: הסיכון לפתח סרטן שד נמוך בקרב נשים חרדיות בהשוואה לחילוניות, אולם הפרוגנוזה בקרב חולות חרדיות שכבר אובחנו, גרועה יותר.[3]

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

איזק נולדה לשמואל (סוחר טקסטיל) ויפה רייך (גננת) בתל אביב. היא גדלה בירושלים והתחנכה בתיכון א.ד. רוטשילד. בשנת 1987 סיימה תואר ראשון (.B.A) בסיעוד באוניברסיטה העברית בירושלים, בשנת 2001 סיימה את התואר השני (M.P.H.) בבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים ובשנת 2012, סיימה תואר שלישי, .PhD) באפידמיולוגיה, בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב.

בשנת 2006 החלה איזק בכתיבת הדוקטורט (PhD) בתחום אפידמיולוגיה של הסרטן באוניברסיטה תל אביב, בנושא: "בחינת קשרים בין רמות שונות של דתיות לבין שיעורי היארעות, הישנות ותמותה של סרטן השד בישראל", אותו השלימה בשנת 2012. עבודת ה-PhD בוצעה בהנחיית פרופ' סיגל סדצקי,[4][5] אשר ניהלה באותם ימים את היחידה לסרטן וקרינה במכון גרטנר, עם מנהל המחלקה הכירורגית-אונקולוגית בבית החולים שיבא (פרופ' משה פפא), עם מנהל המכון האונקולוגי בבית החולים שיבא (פרופ' רפאל קטן), עם ראש היחידה לסרטן השד במכון האונקולוגי בבית החולים שיבא (פרופ' בלה קאופמן), עם מנהלת השירות לסרטן השד במרכז הרפואי רבין (ד"ר שולמית ריזל), עם מנהל המכון האונקולוגי במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי (פרופ' משה ענבר), ועם רופא המערך האונקולוגי של המרכז הרפואי שערי צדק (ד"ר עמיאל סגל). במימון המחקר השתתפו קרן סוזן קומן (Susan G. Komen Breast Cancer Foundation) והמכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות ומדיניות הבריאות בישראל.

בד בבד עם הגשת הדוקטורט הקימה את עמותת אונקוידע - עמותה התנדבותית שמטרתה להנגיש לחולי סרטן ובני משפחותיהם את המידע העדכני והרלוונטי ביותר המתייחס למחלתם, להסבירו להם, ובכך להעצים את יכולת ההתמודדות עם המחלה והתהליך הטיפולי על כל שלביו ולסייע בקבלת החלטות המבוססות על מידע מדעי התואם את צורכיהם ואת העדפותיהם האישיות.[6]

איזק מתגוררת בירושלים. היא נשואה לגבריאל ולהם ארבעה ילדים. אחד מהם הוא העיתונאי ומגיש חדשות 12 אורי איזק.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דורית איזק בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]