Kubernetes

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Kubernetes
מפתח חברת גוגל, Cloud Native Computing Foundation עריכת הנתון בוויקינתונים
גרסה אחרונה 1.30.0 (17 באפריל 2024) עריכת הנתון בוויקינתונים
מערכת הפעלה לינוקס, Microsoft Windows, macOS עריכת הנתון בוויקינתונים
נכתבה בשפות Go עריכת הנתון בוויקינתונים
סוג רישיון אפאצ'י 2.0 עריכת הנתון בוויקינתונים
קוד מקור https://github.com/kubernetes/kubernetes עריכת הנתון בוויקינתונים
kubernetes.io
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Kubernetes (לעיתים נכתב בקיצור k8s, נהגה "קוּבֶּרנֶטִיס") היא מערכת קוד פתוח לניהול ופריסה אוטומטית של יישומים על גבי קונטיינרים. המערכת תוכננה במקור על ידי גוגל וכיום מתוחזקת על ידי Cloud Native Computing Foundation.‏ Kubernetes תומכת במגוון כלים של קונטיינרים, בהם Docker או rkt.

Kubernetes (מיוונית: κυβερνήτης, מושל) נוצרה על ידי ג'ו בדה, ברנדן ברנס וקרייג מקלוקי שאליהם הצטרפו בהמשך מהנדסים נוספים מגוגל, בהם בריאן גרנט וטים הוקינג. היא הוצגה באופן רשמי על ידי גוגל באמצע שנת 2014.[1] התכנון והפיתוח שלה הושפעו מאוד ממוצר פנימי של גוגל בשם Borg. גרסה 1.0 של Kubernetes יצאה לאור ב-21 ביולי 2015.

Kubernetes מגדירה אבני בניין ("פרימיטיביים") שמספקים יחד מנגנונים לפריסה, תחזוקה והתאמה לגודל (סילומיות) עבור יישומים. המרכיבים של Kubernetes תוכננו בצורה של צימוד רופף ויכולות הרחבה כדי לתמוך בעומסים וצרכים משתנים. יכולת ההרחבה ניתנת בעיקר באמצעות Kubernetes API שמשמש הן את מרכיבי המערכת והן את ההרחבות שלה.

יחידת ההרצה הבסיסית היא Pod, שמשמשת כשכבת הפשטה של קונטיינר או קבוצת קונטיינרים, שנמצאים על אותו השרת ויכולים לחלוק משאבים. כל פוד מקבל כתובת IP ייחודית, והודות לכך יכולים יישומים שונים להשתמש בצורה חופשית בפורטים בלי חשש להתנגשויות ביניהם.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Kubernetes בוויקישיתוף


הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Google Open Sources Its Secret Weapon in Cloud Computing". Wired. ארכיון מ-10 בספטמבר 2015. נבדק ב-24 בספטמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא טכנולוגיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.