תקן ביקורת 240

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

תקן ביקורת 240 – אחריות המבקר לשקול אפשרות קיומה של תרמית במסגרת ביקורת של דוחות כספיים הוא תקן ביקורת שפורסם על ידי לשכת רואי החשבון בישראל ועוסק בנושא של תרמית בעת עריכת הדוחות הכספיים של גוף מבוקר.

בהתאם לכך, התקן קובע כי על רואה החשבון המבקר להיות מודע לאפשרות כי בעת עריכת דוחות כספיים של גוף מבוקר התקיימה תרמית, שנועדה למנוע הצגה אמיתית ונכונה של הדוחות הכספיים. תרמית זאת יכולה לנבוע ממגוון סיבות, בין השאר צורך של יחיד או מספר יחידים בגוף המבוקר להסתיר פעולות מסוימות, ויכולה להתקיים במגוון דרכים, בין השאר על ידי רשימת פקודות יומן פיקטיביות. התקן קובע כי על רואה החשבון המבקר להפעיל מספר אמצעים ונהלים כדי לבחון קיומה של תרמית ולהיות בקשר עם הגופים במבוקר שתפקידם להיות אחראיים על הבקרה הכספית והתפעולית. כמו כן, על רואה החשבון לתעד את אותם אמצעים שבהם הוא נקט בנושא זה ולציין את עיקרי ממצאיו.

התקן פורסם בשנת 2018 כחלק מתהליך הקודיפיקציה שלשכת רואי החשבון ביצעה בתקני הביקורת ונכנס לתוקף ב-1 בינואר 2020, כאשר הוא חל על ביקורות של דוחות כספיים לתקופות המסתיימות ביום 31 בדצמבר 2019 או לאחר מכן.

התקן מבוסס ברובו על תקן ביקורת 92 (שפורסם בשנת 2006). בנוסף, התקן מבוסס בחלקו על תקנים קודמים, כגון תקן ביקורת 115 ועוד. כמו כן, תקן זה מבוסס על תקן ביקורת בינלאומי ISA 240 של הפדרציה הבינלאומית של רואי החשבון (IFAC) תוך התאמה לישראל.

קישורם חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא חוק ומשפט. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.