פרח לניצול

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חיילות חיל-האוויר בפגישה עם ניצולת שואה בפרויקט "פרח לניצול", אפריל 2011
נשיא המדינה ראובן ריבלין, מעניק תעודת הוקרה לניצול השואה איציק יעקובי במסגרת המיזם "פרח לניצול". מימין הקחנ"ר אופיר לויוס, אפריל 2021
הרמטכ“ל בני גנץ בפרויקט ”פרח לניצול“, במסגרתו נפגש עם ניצולת השואה אסתר פרידמן והעניק לה תעודת הערכה בשם חיילי צה“ל ומפקדיו. אמו של הרמטכ“ל, מלכה ז"ל, הצילה את חייה של פרידמן בברגן בלזן, אפריל 2013

פרח לניצול הוא מיזם בו מבקרים חיילי צה"ל את ניצולי השואה בערים השונות בארץ.

זהו פרויקט הוקרה לניצולי השואה בישראל המאורגן במשותף על ידי הקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל, חיל החינוך והנוער בצה"ל ובית לוחמי הגטאות למורשת השואה והמרד. מטרתו היא לתת תשומת לב ואוזן קשבת לכל ניצולי השואה בישראל.

הפרויקט הופעל לראשונה בשנת 1995. בתחילה לקחו בו חלק חיילי חיל החינוך בלבד, לאחר מכן נוספו חיילי חיל האוויר הישראלי, חיל הים הישראלי, חיל החינוך, פיקוד הדרום ויחידות אחרות.

במסגרת הפרויקט פוקדים חיילי צה"ל בתי ניצולים ומעניקים להם תעודת הוקרה על תרומתם למדינה. כך למשל, בשנת 2006 פקד הרמטכ"ל דן חלוץ את ביתה של ניצולת השואה נטה אוסמו גטניו.

הביקורים מתואמים מראש עם הניצולים בשתי רמות: ראשית, "הקרן לרווחת נפגעי השואה בישראל" מוודאת את רצון הניצולים בביקור שכזה, ולאחר מכן החיילים יוצרים קשר טלפוני עם הניצולים לתאום הגעתם.

בשנת 2019 הוענקה תעודת הוקרה לניצול השואה אברהם גרינזייד, לוחם הצבא האדום על ידי הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרויקט נוסף של צה"ל בנושא השואה הוא "עדים במדים".

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פרח לניצול בוויקישיתוף