סרטון וידאו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

סרטון וידאו הוא קטע וידאו קצר. המונח, כהגדרה כללית, משמש לתאר כל סרטון שקצר יותר מאורכה של תוכנית טלוויזיה ממוצעת. לעיתים מדובר על קטע וידאו שנלקח מהקלטה ארוכה יותר.

באינטרנט[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – שיתוף וידאו באינטרנט

בעקבות העלייה המשמעותית בגישה לאינטרנט ברחבי העולם, עם השנים הפכו סרטוני הווידאו פופולריים במיוחד במדיה האינטרנטית. עד אמצע 2006 היו באינטרנט עשרות מיליוני סרטוני וידאו. אתר יוטיוב החל לפעול ב-2005, ואתרים חדשים המציעים שירותי וידאו עולים באופן תדיר. סרטוני וידאו רבים שעולים לאינטרנט אינם כוללים יצירה עצמאית, ולמעשה כוללים תכנים הזמינים לצפייה דרך מספר אתרים שונים, אך לא מעט חברות עוסקות בהפקת תכנים ייחודיים והעלאתם לרשת.

מראה טיפוסי של חלון עם סרטון וידאו באתרי אינטרנט

בעוד שמקורם של חלק מסרטוני הווידאו באינטרנט הוא משידורים של כלי מדיה מסורתיים יותר כמו רשתות הטלוויזיה, לאורך השנים סרטוני וידאו הכוללים תכנים עצמאיים צברו תאוצה ופופולריות. יוצרי תוכן רבים מפיקים ולוגים (Vlogs) אשר הם סוג של בלוגים בצורת וידאו.

בעקבות ההתפתחות המהירה של תפוצת הסרטונים באינטרנט, התרחבה גם תעשיית סרטוני החובבים. לצד זאת, חברות וכלי תקשורת שונים החלו גם להפיק סרטוני וידאו ולהעלותם לאתרי האינטרנט שלהם. גם ההתפתחות בתעשיית המכשירים הניידים, שמסוגלים להקליט סרטוני וידאו ברזולוציות גבוהות, והזמינות של תוכנות וידאו מתקדמות בחינם, תרמו לעלייה ניכרת בהיקף סרטוני הווידאו הזמינים באינטרנט. לפי הערכה שפורסמה, נכון לשנת 2015, בכל דקה הועלו לאינטרנט 400 שעות של תוכני וידאו,[1] כאשר 70 אחוזים מהתוכן שהועלה נוצר במקור במכשירים ניידים.[2]

תרבות סרטוני הווידאו[עריכת קוד מקור | עריכה]

הפופולריות של סרטוני הווידאו והשימוש הנרחב בהם הובילו להיווצרות של "תרבות וידאו". אתרים רבים מציעים ממשקים להעלאה ושיתוף של סרטוני וידאו לא-מסחריים.

היקף הצפייה הנרחב של סרטוני הווידאו הוביל לתופעות כמו הצלחתה של סוזן בויל, אשר סרטון הווידאו של האודישן שלה בתוכנית הריאליטי הבריטית "Britain's Got Talent" הפך ויראלי ברחבי העולם. בעקבות כך זכתה להכרה עולמית, על אף שלא זכתה במקום הראשון באותה העונה של התוכנית.

פלטפורמת הווידאו האינטרנטית משמשת גם כר פורה לביקורות על מוצרים וחברות. כדוגמה ניתן להביא מקרה משנת 2004 של לקוח של חברת מנעולי האופניים "קריפטונייט" שבעקבות סרטון וידאו שבו הראה שיטה לפרוץ דגם מנעול של החברה באמצעות עט פשוט, הסב לחברה נזק כלכלי ותדמיתי רב (לפי הערכת כתב העת Fortune הנזק הכלכלי עמד על 10 מיליון דולר), בעקבות 6.7 מיליון צפיות שצבר הסרטון תוך עשרה ימים.[3][4]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ YouTube Now Gets Over 400 Hours Of Content Uploaded Every Minute, www.tubefilter.com
  2. ^ 57 interessante Zahlen und Statistiken rund um YouTube, Brandwatch (ב־)
  3. ^ ‎2) Der Fall Kryptonite, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 3:22) (בגרמנית)
  4. ^ Tom Watson, Paul Noble, Evaluating Public Relations: A Best Practice Guide to Public Relations Planning, Research & Evaluation, Kogan Page Publishers, 2007, pages 204-205
ערך זה הוא קצרמר בנושא מחשבים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.