סוכנות הרישום של מחלות וחומרים רעילים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סוכנות הרישום של מחלות וחומרים רעילים
The Agency for Toxic Substances and Disease Registry
מידע כללי
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום שיפוט ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
משרד אחראי מחלקת הבריאות ושירותי האנוש של ארצות הברית
סוכנות אם המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הקמה 31 בדצמבר 1980 עריכת הנתון בוויקינתונים
חוק Superfund עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה מרכזי אטלנטה, ארצות הברית
עובדים 306 (נכון ל-2010)
תקציב 76.8 מיליון דולרים (נכון ל-2010)
האתר הרשמי של הסוכנות
קואורדינטות 33°52′44″N 84°17′32″W / 33.8788°N 84.2923°W / 33.8788; -84.2923
מפה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סוכנות הרישום של מחלות וחומרים רעיליםאנגלית: The Agency for Toxic Substances and Disease Registry) היא סוכנות פדרלית לבריאות הציבור הכפופה למחלקת הבריאות והשירותים האנושיים של ארצות הברית.

הסוכנות מתמקדת בלהפחית את סיכוני הבריאות הקשורים לחשיפה לחומרי מסוכנים למינימום האפשרי. הסוכנות עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם מספר סוכנויות פדרליות, שבטים, קהילות מקומיות ומדינות ברחבי ארצות הברית[1]. יעדה המוצהר של הסוכנות היא "לשרת את הציבור באמצעות פעולות בריאותיות המגיבות לרידום סביבת בריאות בטוחה ולמניעת חשיפות מזיקות"[2].

אף על פי שסוכנות הרישום של מחלות וחומרים רעילים היא סוכנות עצמאית הכפופה למחלקת הבריאות ושירותי האנוש, המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן ממלאים רבים מתפקידיה הניהוליים[3][4].

הסוכנות החלה כגוף מייעץ ובלתי רגולטורי והוקמה באופן רשמי ב-1985[5]. מטה הסוכנות ממוקם באטלנטה.

ב-2010 עמד תקציב הסוכנות על כ-76.8 מיליון דולרים והיא מעסיקה כ-300 עובדים במשרה מלאה.

פעילות הסוכנות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסוכנות לרישום מחלות וחומרים רעילים היא סוכנות הכפופה למחלקת הבריאות ושירותי האנוש האמריקאית. הסוכנות עוסקת בהשפעה של חומרים מסוכנים על בריאות האדם, בסיוע במניעה ובהפתחה של חשיפות שעלולות להפיץ מחלות. כמו כן, היא פועלת להפצת מידע, חינוך והכשרה בתחום החומרים המסוכנים ואף מכינה פרופרילים חומרים מסוכנים הנמצאים ברשימות העדיפויות הלאומית[6].

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתגובה לאסונות הסביבתיים שהתרחשו בטיימס ביץ' (אנ') ותעלת האהבה שבמיזורי העביר הקונגרס חוק מקיף בעניין פיצויים ואחריות על אירועים סביבתיים. החוק העניק לסוכנות להגנת הסביבה את האחריות העיקרית לזיהוי, חקירה וניקוי של אתרי פסולת מסוכנת. כמו כן, במסגרת החוק הוקמה סוכנות הרישום של מחלות ורישום חומרים רעילים כדי להעריך את הימצאותם ואת טיבם של סכנות בריאותיות לקהילות המתגוררות בסמוך לאזור בו התרחש האסון בטיימס ביץ' ותעלת האהבה וזאת כדי למנוע או להפחית חשיפות מזיקות.

סוכנות הרישום של מחלות וחומרים עילים הוקמה כסוכנות שכפופה למחלקת הבריאות ושירותי האנוש ב-19 באפריל 1983. ג'יימס או. מייסון (אנ') מונה להיות המנהל הראשון של הסוכנות[7]. תיקוני חוקים בעניין פסולת מסוכנת העניקה לסוכנות סמכויות נוספות הקשורות למתקני אחסון של פסולת מסוכנת. הסוכנות הוקמה באופו רשמי ומסודר רק שנתיים לאחר מכן, ב-11 ביוני 1985.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Agency for Toxic Substances and Disease Registry. Safeguarding Communities from Chemical Exposures (PDF). p. 7.
  2. ^ Agency for Toxic Substances and Disease Registry (16 ביולי 2009). "About ATSDR: Vision, Mission, Goals, & Core Values". {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Dull, H. Bruce (במאי–ביוני 1991). "About the CDC". American Journal of Preventive Medicine. 7 (3): 188. doi:10.1016/s0749-3797(18)30938-3. {{cite journal}}: (עזרה)
  4. ^ Agency for Toxic Substances and Disease Registry. Safeguarding Communities from Chemical Exposures (PDF). pp. 7–8.
  5. ^ Agency for Toxic Substances and Disease Registry (16 ביולי 2009). "About ATSDR: ATSDR Background and Congressional Mandates". {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ Agency for Toxic Substances and Disease Registry (1 בפברואר 2010). "Toxic Substances Portal: Toxicological Profiles". {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ Johnson, Barry L. (2007). Environmental Policy and Public Health. Boca Raton, FL: CRC Press. p. 114.