נפתלי הדס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
נפתלי הדס
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1936 (בן 88 בערך)
ישראלישראל ישראל
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השתייכות צבא הגנה לישראל
דרגה סגן אלוף  סגן אלוף
תפקידים בשירות
רופא ביחידות צנחנים
פעולות ומבצעים
מלחמת ששת הימים  מלחמת ששת הימים
מלחמת יום הכיפורים  מלחמת יום הכיפורים
עיטורים
עיטור המופת  עיטור המופת
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

נפתלי הדס (נולד בשנת 1936) הוא רופא כירורג ישראלי. הוא עוטר בעיטור המופת על פעולתו בחיל הרפואה של צה"ל.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדס נולד בחיפה בשם נפתלי הינדס. הוא למד רפואה והתמחה בכירורגיה במרכז הרפואי תל אביב. בהמשך דרכו המקצועית ניהל במשך 17 שנים את חדר המיון הכירורגי בבית החולים אסף הרופא.

בשנת 2004 פרסם את ספרו היה לנו לילה קשה: סיפורים מחדר מיון.

בצה"ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדס שירת כרופא צבאי ביחידות הצנחנים של צה"ל.

במלחמת ששת הימים נלווה לפלוגת הסיור של חטיבה 226. הפלוגה לחמה בקרבות ירושלים ביחד עם חטיבה 55. ב-6 ביוני בלילה טיפל בפצועי הסיירת לאחר הקרב על גשר גת שמנים למרגלות העיר העתיקה.

במלחמת יום הכיפורים היה הדס בדרגת סרן. הוא הוצב כרופא בגדוד 582, גדוד הסיור והנ"ט של חטיבה 226, אשר נלחם בחזית סיני. הגדוד השתתף במבצע אבירי לב, בקרבות מרים במתחם החווה הסינית וכן בקרבות ממערב לתעלת סואץ. במהלך המלחמה טיפל הדס ביותר מ-120 נפגעים.

לאחר שהדס פרס את תחנת האיסוף הגדודית ליד סרפאום שממערב לתעלה תקפו את עמדתו 14 חיילי קומנדו מצרים. בהנהגתו לחמו חיילי התאג"ד במצרים ופגעו ברובם. לאחר הקרב טיפל הדס בפצועים המצרים.

הדס עוטר בעיטור המופת על פעולתו במלחמת יום הכיפורים. כתב העיטור מציין כי הוא הפעיל את תחנת האיסוף הגדודית תחת אש כבדה, פעל באומץ ובקור רוח וסיכן את עצמו על מנת לטפל בנפגעים מיחידתו ומיחידות אחרות.

בהמשך הקריירה הצבאית שלו שימש הדס כקצין הרפואה של גייסות השריון ואחר כך של זרוע היבשה. הוא גם פיקד על בית החולים ששלח צה"ל לעזרת נפגעי רעידת האדמה בטורקיה והשתתף במשלחת הרפואית הישראלית לסיוע לנפגעי סופת ההוריקן בהונדורס ובאל סלוודור. התקדם לדרגת סגן אלוף.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]