משתמש:Elad014/נווה שמואל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ישיבת נווה שמואל
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
ישיבה
השתייכות אור תורה סטון
תקופת הפעילות 1983–הווה (כ־41 שנים)
מייסדים הרב שלמה ריסקין
בעלי תפקידים
ראש הישיבה הרב יעקב פישר
תלמידים
כ300
מיקום
מיקום אפרת

ישיבת נווה שמואל היא ישיבה תיכונית שנוסדה בשנת 1983 באפרת מייסודה של רשת אור תורה סטון. בישיבה כ- 280 תלמידים בכתות ט'-י"ב. תלמידי הישיבה מגיעים מכל רחבי הארץ, ובפרט מאזור גוש עציון. הישיבה מאופיינת בלימודי קודש ברמה גבוהה לצד לימודי תיכון מוגברים. כיום עומד בראשות הישיבה הרב יעקב פישר אשר בעבר שימש משגיח בישיבת הר עציון ור"מ בכפר הרא"ה.

רקע[עריכת קוד מקור | עריכה]

הישיבה הוקמה בשנת 1983 בשנותיה הראשונות של אפרת והייתה למעשה המוסד הראשון של רשת אור תורה סטון. ראש הישיבה הראשון היה הרב שמעון גולן, לאחריו הרב יהושוע רייך וכיום משמש הרב יעקב פישר כראש הישיבה.

דרכה החינוכית[עריכת קוד מקור | עריכה]

הישיבה משתייכת לזרם האורתודוקסיה מודרנית ודוגלת בערכי הציונות הדתית לצד ערכים מערביים מודרניים. רוח הישיבה פתוחה יחסית לחינוך הממלכתי-דתי, רבים מהרמ"ים בישיבה רואים עצמם כממשיכי ישיבת הר עציון שבאלון שבות. לימודי הקודש בישיבה כוללים סדרי בוקר וערב כנהוג בישיבות המסורתיות אך מתייחדים בכך שגם שיעורי תנ"ך ומחשבה נכללים בזמן המוגדר לקודש ולא כפי שהיה נהוג בישיבות תיכוניות בתחילת דרכן. מעבר לכך בישיבה מועברים שיעורי תורה לשמה רבים כגוון: לימוד דף יומי, רמב"ם יומי, פרויקט תורת חיים, שיעורים עם רבני הפנימייה והר"מים ומישמר בימי חמישי בלילה.

בישיבה מושם דגש חזק על פיתוח מנהיגות בקרב התלמידים. במהלך שנותיהם בישיבה התלמידים עוברים תוכנית מנהיגות בה הם לומדים טקסטים העוסקים במנהיגות ושומעים שיחות ממרצים שונים בנושא. כל שנה נערכים בישיבה פאנלים בנושאים שונים - כלכלה, פריפריה, פדיון שבויים וכו'. תלמידי הישיבה בעלי מוטיבציה חזקה לשירות משמעותי בצה"ל והישיבה ממוקמת במקום השלישי בארץ בגיוס משמעותי לצה"ל. ב15.12.2011 תלמידי השמינית פרסמו מכתב גינוי בעקבות תקיפת מח"ט אפרים בשומרון.

לימודי החול בישיבה מאופיינים ברמה גבוהה יחסית לישיבות תיכוניות טיפוסיות ומרבית התלמידים בוחרים לעשות שתי מגמות מבין המגמות המוצעות: פיזיקה, ביולוגיה, מחשבים, מדעי הסביבה, ספרות, תקשורת והיסטוריה. מגמת התקשורת בישיבה זוכה לפרסים רבים על עבודת הגמר וחצי גמר של תלמידי הישיבה ותורמת רבות לאווירת חודש אדר בישיבה בהצגה ובהכתרה. מגמת הספרות של הישיבה מצליחה מאוד וממוקמת במקום הראשון בארץ בממוצע הבגרות.

לצד התכנים והערכים החינוכיים שמה הישיבה דגש רב על תכנים חברתיים, המתבטא בין השאר בלינה בפנימייה ובפעילויות חברתיות רבות. לכל מחזור יש מדריך ורב פנימייה כאשר המדריך לרוב יותר סמכותי ורב הפנימיה אחראי יותר על הקשר האישי. כל שנה הישיבה יוצאת כולה לטיול ישיבתי או לשבת יער לסירוגין אשר מארגנת השמינית על מנת לגבש את כל המחזורים. חודש אדר כולל הכתרה ושבת זכור של השמינית, הצגה של השביעית, שוק פורים של השישית ו'מהפכה' של החמישית.


קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • מכתב השמיניסטים מגוש עציון: "צה"ל צבא קדוש" [1]
  • אתר הישיבה [2]
  • אתר הספריה [3]
אזהרה
אזהרה
ערך זה הוא קצרמר, אך הוא סווג כקצרמר מסוג שאינו ברשימת הקצרמרים בוויקיפדיה העברית. נא לתקן ולבחור שם מהרשימה.

[[קטגוריה:ישיבות תיכוניות]]