מיץ אננס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מיץ אננס הוא מרכיב מרכזי בקוקטייל פינה קולדה

מיץ אננס הוא נוזל המופק על ידי סחיטת בשרו של פרי האננס. המיץ משמש כמשקה קל ומהווה מרכיב במשקאות, קוקטיילים ומאכלים שונים.

ייצור[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיץ האננס מופק באמצעות מסחטה מפרי אננס שעבר קילוף מכני. לאחר הסחיטה הוא מסונן במסננת עדינה על מנת להרחיק ממנו את המרכיבים המוצקים שנותרו בו. אוויר מורחק מהמיץ באמצעות ואקום ולאחר מכן הוא עובר פיסטור על מנת למנוע מהאנזימים שבו לשנות את צבעו לחום. לאחר קירור הוא נארז בקופסאות, פחיות או בקבוקים.

ערכים תזונתיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיץ אננס מורכב מ-84% מים ו-16% פחמימות. יש בו תכולה דלה של שומן וחלבון. ב-100 מיליליטר מיץ יש 60 קלוריות ומנגן בכמות של 53% מהתצרוכת היומית המומלצת, וכן ויטמין C בכמות של 11% מהתצרוכת היומית המומלצת.

שימוש קולינרי[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיץ אננס משמש כמרכיב במאפים, עוגות ועוגיות, ממתקים, רטבים, צ'אטני ותבשילים. ניתן להפיק מהמיץ אבקה, המהווה מרכיב במרינדה לבשר עוף ולדגים. הוא מרכיב מרכזי של משקה הטפצ'ה (אנ') המקסיקני ושל הקוקטייל פינה קולדה.

צריכה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2016 צרכו מדינות האיחוד האירופי 50% מהתפוקה העולמית של מיץ אננס. הספקיות העיקריות של המיץ למדינות האיחוד האירופי באותה שנה היו תאילנד וקוסטה ריקה. בשנת 2017 צרכו תאילנד, אינדונזיה והפיליפינים 47% מהתפוקה העולמית של המיץ. צריכת המיץ בהודו ובסין היא נמוכה ביחס לגודל אוכלוסייתן.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיץ אננס בוויקישיתוף