מיכאל מור

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מיכאל מור
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1979 (בן 45 בערך)
נהריה, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום מגורים רמת גן עריכת הנתון בוויקינתונים
ידוע בשל ראש ארגון פשיעה
השקפה דתית יהדות
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מיכאל מור (נולד ב-1978) הוא פושע ישראלי המוגדר על ידי משטרת ישראל כראש ארגון פשיעה ארצי[1] שמרכזו בנהריה, ונחשב יעד מרכזי של משטרת ישראל.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מור נולד בשכונת רגום בנהריה בשם מיכאל מודזגרישוילי[2].

כניסתו אל עולם הפשע[עריכת קוד מקור | עריכה]

כבר בנעוריו החל לעסוק בפשע, בין היתר הלוואות בשוק האפור, הימורים, פריצות לבתים וסחר בנשק. בעשור השלישי לחייו הקים עשרות מועדוני הימורים בנהריה, וגרף מיליוני שקלים בהם השתמש כדי לרכוש נדל"ן בעיר הצפונית ומחוצה לה. הוא נעצר מספר פעמים על עבירות רכוש, איומים והחזקת נשק, וישב בכלא מספר חודשים, אך המשיך לנהל את ארגונו מהכלא וחיזק את כוחו באזור הצפון.

פרשת השוטרים הנוקמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2006, בוצעו ניסיונות של משטרת ישראל לגבש נגדו כתב אישום, אך ללא הצלחה. בחודשים לאחר מכן, כתגובת נקמה, אנשיו של מור זרקו רימונים אל ביתם של שוטרים שעסקו בחקירה, ואל ביתו של ראש עיריית נהריה בזמנו, ז'קי סבג. פעולות אלה הובילו לניסיון שלא צלח מצד השוטרים לחסל את מור, במה שנודע כ"פרשת השוטרים הנוקמים".

עבירות סחר בנשק[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביוני 2007 הורשע בעבירות סחר בנשק, ונגזרו עליו 10 חודשי מאסר. בזמן שהותו בכלא, המשטרה האזינה לשיחות הטלפון שלו. מור ככל הנראה ידע על האזנת הסתר לטלפון שלו, וניצל זאת כדי להעביר מסרים מאיימים לאנשי משטרה, בהם קצינים רבים. דבר זה הוביל את המשטרה להגיש נגדו כתב אישום נוסף בזמן שהותו בכלא, בגין איום על שוטרים[3]. בסופו של דבר, הורשע במסגרת עסקת טיעון בשני מקרים בלבד של איומים. בנובמבר 2009 השתחרר מהכלא, לאחר שריצה במצטבר 29 חודשי מאסר[4].

במרץ 2011 נודע לו על חקירה גדולה שמתגבשת נגדו, והוא נמלט מהארץ. בשנים אלה שהה בין היתר בדרום אפריקה ודרום אמריקה, והמשיך לנהל את עסקיו משם.

בהיעדרו של מור מישראל, מי שהיה יד ימינו בארגון, העבריין שמואל הרוש, ניסה להשתלט על ארגון הפשע של מור. כשזה לא צלח, הקים ארגון פשע משלו. הארגונים של הרוש ומור נחשבים ארגונים יריבים, והמשטרה מייחסת ניסיונות חיסול רבים בין שני הארגונים[5].

באוקטובר 2014 חזר מור לישראל[6], והחל להרחיב את עסקיו הפליליים למרכז, על ידי התקרבות לעבריינים עמיר מולנר ויניב "ניבי" זגורי.

רצח טל קורקוס[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2017 הוגש נגד מור כתב אישום בגין מעורבות ברצח טל קורקוס, עד המדינה נגד העבריין ניבי זגורי[7]. על פי כתב האישום, הוא מכר מטען חבלה מוכן להפעלה לאנשיו של זגורי תמורת 9,000 שקלים[8]. המשפט נגד מור עדיין מתנהל, והוא שרוי במעצר עד תום ההליכים המשפטיים.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מור אב לשלושה מנישואיו הראשונים. אחיו, בדרי מור, שהיה גם הוא עבריין מורשע, נרצח ביולי 2014[9]. אחיינו, רפי בן שלום, שהיה אחד מראשי ארגונו, שהורשע בשני ניסיונות רצח של דמויות המזוהות עם שמוליק הרוש, יריבו המר של מור, נרצח בטירת כרמל בנובמבר 2022[10]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]