מחיר האמת (סרט, 2019)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מחיר האמת
Mr. Jones
בימוי אניישקה הולנד עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט אנדראה צ'לופה עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים ג'יימס נורטון
ונסה קירבי
פיטר סארסגארד
מוזיקה אנטוני לזרקארקוויץ' עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה אוקראינה, פולין, הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה Boy Jones Films[1]
Film Produkcja
Kinorob
חברה מפיצה WestEnd Films
MMD UA
Kino Świat
Signature Entertainment
שיטת הפצה הפצה לאולמות הקולנוע, וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 7 בפברואר 2020 עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט מותחן, סרט ביוגרפי, סרט דרמה, סרט פוליטי עריכת הנתון בוויקינתונים
אתר רשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מחיר האמתאוקראינית: Ціна правди; ידוע גם בשם מר ג'ונס, באנגלית: Mr. Jones) הוא סרט דרמה משנת 2019 בבימויה של אגנישקה הולנד. הסרט נבחר להתמודד על פרס דוב הזהב בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-69 בברלין.[2]

הסרט מגולל באופן רופף את סיפורו של עיתונאי מוויילס בשם גארת' ג'ונס, שבשנת 1933 נוסע לברית המועצות ומגלה אמיתות לא נעימות.[3][4]

עלילה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1933, גארת' ג'ונס הוא עיתונאי צעיר ושאפתן שזכה לתהילה מסוימת בזכות הראיון שלו עם אדולף היטלר. בזכות קשריו לממשלת לויד ג'ורג' הוא מקבל אישור רשמי מבריטניה לנסוע לברית המועצות.

ג'ונס מנסה לראיין את סטלין ולברר פרטים נוספים על התרחבותה הכלכלית של ברית המועצות ותוכנית החומש המצליחה שלו. ג'ונס מוגבל לביקור במוסקבה, אך נוסע באופן לא רשמי לאוקראינה הסובייטית כדי לגלות את הרעב ההמוני באוקראינה.

שחקנים ודמויות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביקורת[עריכת קוד מקור | עריכה]

באתר Metacritic הסרט קיבל ציון של 63% על סמך ביקורות של 6 מבקרים, מה שמצביע על "ביקורות חיוביות בדרך כלל".[5] פיטר ברדשאו מ"הגרדיאן" העניק לסרט 4 מתוך 5 כוכבים וכינה אותו "סרט נועז ולבבי עם השפעות רבות מדייוויד לין". [6] טים רובי מהטלגרף העניק 3 מתוך 5 כוכבים. הוא שיבח את סארסגארד, על הופעתו והעלאת הפוטנציאל "עצוב הלא מנוצל" של הסרט. רובי היה ביקורתי כלפי התסריט והסיק ש"יש מספיק בסרט כדי לגרום לך לרצות עסקה טובה יותר".[7] דייוויד ארליך מאתר אינדיווייר העניק לסרט ציון C.[8]

פרסים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • פרס הגראן פרי אריות הזהב בפסטיבל הסרטים בגדיניה 2019. [9]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Mr. Jones (2019)". Films.UA. נבדק ב-18 בינואר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Selection for Competition and Berlinale Special Completed". berlinale. נבדק ב-17 בינואר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Gareth Jones: The Welsh Investigative Journalist".
  4. ^ Barraclough, Leo; Barraclough, Leo (28 בינואר 2019). "First Footage From Berlin Competition Film Mr. Jones (EXCLUSIVE)". נבדק ב-25 ביוני 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Mr. Jones". Metacritic. נבדק ב-25 ביוני 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ Bradshaw, Peter (11 בפברואר 2019). "Mr Jones review – newsman's heroic journey into a Soviet nightmare". נבדק ב-25 ביוני 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ אתר למנויים בלבד Tim Robey, ‏Mr Jones. Berlin Film Festival review: James Norton makes history as the original fake news crusader, The Telegraph, 15 February 2019
  8. ^ Ehrlich, David (10 בפברואר 2019). "'Mr. Jones' Review: Agnieszka Holland's Messy Biopic About the Journalist Who Exposed Stalin — Berlinale". Indiewire. נבדק ב-25 ביוני 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ "Mr. Jones tames the Golden Lions at the Polish Film Festival in Gdynia". cineuropa. נבדק ב-27 באוקטובר 2019. {{cite web}}: (עזרה)