כן לזקן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
כן לזקן
פעילות זכויות הקשישים
שפה רשמית עברית ורוסית
מדינה ישראלישראל ישראל
משרד ראשי שדרות שז"ר 1, ירושלים
חברים 50
יושב ראש ענת סרגוסטי
עובדים 5
תקופת הפעילות 2004–הווה (כ־20 שנה)
http://www.kenlazaken.org.il/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

כן לזקן - לקידום זכויות הזקנים היא עמותה ישראלית שמטרתה שמירה והגנה על זכויות הקשישים, וקידום זכויות אלה באמצעות חקיקה.

הארגון מופעל ומנוהל על ידי אנשי מקצוע, גמלאים ברובם העוסקים בתחום הזכויות שמגיעות לזקנים, וכן על ידי מועצה מייעצת בה חברים משפטנים, רופאים, עובדים סוציאליים ואנשי אקדמיה. לארגון חמישה עובדים במשרה חלקית וכ-50 מתנדבים, המפעילים מוקד שירות טלפוני. חלק מהנושאים המטופלים על ידי הארגון משמשים בסיס לעתירות והצעות חוק.

היסטוריה ותחומי פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הארגון נוסד בתחילת שנת 2004 בסיוע הקרן לירושלים.

העמותה הגישה מספר עתירות לבג"ץ לקידום זכויות ניצולי שואה, ובשנת 2014 בעשרות אלפי זקנים בישראל הוכרו כניצולי שואה כדי שיוכלו לקבל את הקצבה המגיעה להם[1]. נוסף על כך, העמותה הגישה תובענה ייצוגית נגד המפקחת על הביטוח ומספר חברות ביטוח בגין ביטול ביטוחי סיעוד קבוצתיים עבור זקנים[2]. בשנת 2010 פעלו יחד עם יו"ר הוועדה לעבודה ורווחה בכנסת לחוקק חוק להשוואת זכויות אלמן ואלמנה בתשלומי קצבת שאירים בקרנות הפנסיה הוותיקות[3][4]. בשנת 2017, משרד התחבורה הודיע כי בעקבות פעילות העמותה בשיתוף ארגון 15 דקות יינתנו לאזרחים ותיקים הנחות גם בתשלום על נסיעה במונית שירות[5].

העמותה והעומד בראשה, נתן לבון, זכו במספר פרסים כהוקרה על פעילותם. בשנת 2014 זכו בפרס יו"ר הכנסת לאיכות חיים[6]. הפרס ניתן בין השאר "...על הישגיו [של הארגון] בתחום קידום החקיקה לטובת הקשישים"[7].

מימון[עריכת קוד מקור | עריכה]

תקציב הארגון נמוך והסתכם ב-2015 בכ-650 אלף ש"ח. העמותה מתבססת רק על תרומות ובאופן עקרוני לא לוקחת כסף מהרשויות. תרומה מחברת "מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים" בוטלה לאחר שהארגון הגיש תובענה ייצוגית בשל הפסקת ביטוחי הסיעוד הקבוצתיים. התורמים העיקריים של העמותה בשנים 2018–2019 הם קרן ירושלים ועיגול לטובה. לאחרונה נערך גיוס המונים בפלטפורמת jgive.

מטרות הארגון[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • קידום נושאים ציבוריים הקשורים לזכויות קשישים.
  • טיפול בבעיות מערכתיות ומדיניות לקויה בנושא.
  • פיתוח מערכת חקיקה הולמת בעניין, לרבות חקיקת "חוק זכויות הזקן".
  • הגברת המודעות האישית והציבורית לזכויות הקשישים ולרווחתם.
  • קידום שיתוף פעולה בינארגוני. הארגון הוא חלק מהפורום לשיקום מערכת הבריאות בישראל.

תחומי הפעילות של הארגון[עריכת קוד מקור | עריכה]

ארגון "כן לזקן" נותן מענה לזקנים ולמשפחותיהם בנושאים הקשורים לזכויות הקשיש. בין הפונים גם ניצולי שואה להם מסייע הארגון במימוש זכויותיהם.

במישור הציבורי הארגון נמצא בקשר עם קובעי מדיניות, והוא מארגן מאבקים לקידום חקיקה בנושא זכויות הקשישים. בין היתר, הארגון מקדם את הכללת האשפוז והטיפול הסיעודי בסל הבריאות.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]