ישעיהו ליברמן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ישעיהו ליברמן
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השקפה דתית יהדות עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה יקיר ירושלים עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרב ישעיהו ליברמן הוא איש חינוך חרדי ליטאי, מנהל מרכז בית יעקב למורות (המכונה גם "הסמינר החדש"), שברחוב מלכי ישראל בירושלים ומנכ"ל תנועת הנוער החרדית בנות בתיה. בשנת 2015 זכה בתואר יקיר העיר ירושלים.

תולדותיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

התחנך בירושלים. בשנת 1970 הקים וניהל עסק עצמאי של גרפיקה בירושלים[1].

עם הקמת מרכז בית יעקב על ידי אביו הרב הלל ליברמן הצטרף הרב ישעיהו ליברמן להקמת המוסד, תחילה נכנס כחבר הנהלה ובהמשך מונה למנכ"ל. עם כניסתו להנהלת המוסד הטמיע תוכניות ארוכות טווח ובהן הקמת שלוחות לסמינר במספר יישובים והפיכתו לרשת של מוסדות, כמו כן עסק ליברמן בהשמה של בוגרות ובפיתוח מסלולים להוראת חינוך מיוחד ואף עסק בעצמו בשילוב של ילדים עם קשיי למידה מהקהילה החרדית במסגרות לימוד רגילות, בקהילה, ובפעילויות התנדבותיות[1]. ליברמן פעל גם להקמת המוסד בית חם בו היו פעילות בוגרות הסמינר שבניהולו.

שמו של ליברמן נקשר כמי שמוסדותיו נוקטים אפליה בקבלת תלמידות ממוצא מזרחי, ליברמן עצמו הכחיש את הדברים[2]. עם זאת, חלק מהסמינרים שנמצאים ברשת הסמינרים שבהנהלתו מיועדים לבנות ספרדיות בלבד[3].

בשנת 2015 זכה ליברמן בתואר יקיר העיר ירושלים אולם נמתחה ביקורת על מעניקי התואר בשל העובדה שהסמינר שהוא עומד בראשותו הפליית תלמידות ממוצא מזרחי בעת הקבלה לסמינר[4]. עו"ד יואב ללום יו"ר עמותת "נוער כהלכה" פנה לליברמן בבקשה לוותר על התואר[5], אולם בית המשפט המחוזי בירושלים אליו הוגשה עתירה לביטול התואר דחה את העתירה על הסף[6].

משפחתו[עריכת קוד מקור | עריכה]

בנו של ליברמן, ישראל ליברמן, משמש כיום כמנהל בפועל של מרכז בית יעקב. בתו הניה נשואה לרב רפאל פרוידיגר ומשמשת בתפקיד אמרכלית כתות יג' - יד'. וכן בתו יוכבד הייתה נשואה לרב אברהם מאיר לוין (1960–2020) שהיה ר"מ בישיבת באר המלך בבית שמש[7].

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]