ישי עמרמי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ישי עמרמי
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1936 (בן 88 בערך)
עין החורש, פלשתינה (א"י) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה אוניברסיטת תל אביב עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ישי עמרמי (נולד ב-1936) הוא איש צבא, חינוך ותרבות ופעיל ציבור ישראלי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ישי עמרמי נולד וגדל בקיבוץ עין החורש, להורים יוצאי פולין שעלו לארץ ישראל ב-1929 והיו בין מייסדיו. עד שנות ה-30 לחייו גדל ופעל בקיבוץ, ניהל ענפי משק שונים והיה במשק שנתיים מזכיר הקיבוץ[1].

שירותו הצבאי[עריכת קוד מקור | עריכה]

התגייס לצה"ל בשנת 1953. שירת שירות חובה בגבעתי וגולני וסיים את שירותו זה לאחר מבצע קדש כסמ"פ בדרגת סגן. לאחר שחרורו משירות החובה שירת במילואים בחטיבת חי"ר עד תפקיד סמג"ד בדרגת רב-סרן והשתתף במלחמת ששת הימים בכיבוש קלקיליה. בשנת 1968 חזרת לשירות קבע בצה"ל במערכת החינוך. עד לשנת 1981 ביצע את התפקידים הבאים: קצין החינוך של הנח"ל, קצין החינוך של פיקוד הדרום, ראש ענף התרבות, קצין החינוך של המכללה הבין-זרועית לפיקוד ולמטה, ראש ענף שלישות וסגן קצין חינוך ראשי בדרגת אל"ם.

שירותו הציבורי[עריכת קוד מקור | עריכה]

מנכ"ל תיאטרון ירושלים ופסטיבל ישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1981 הוזמן לשמש בתפקיד מנכ"ל תיאטרון ירושלים על ידי טדי קולק, ראש עיריית ירושלים והגב' גיטה שרובר. ב-1984 התמנה גם למנהל פסטיבל ישראל שהועבר לעיר. תפקידים אותם מילא עד שנת 1992. בתפקידו זה בנה את המודל הראשון של היכל תרבות בעיר המארח מופעים ואירועי תרבות עם מפעל מנויים גדול. מודל שהפך עם השנים למוסד הקיים בערים רבות. כמו כן הפך את פסטיבל ישראל לפסטיבל לאומי בעיר המארח את מיטב הלהקות מהארץ ומהעולם והמשלב חגיגה של פנים וחוץ במשך שלושה שבועות בשנה.

מנכ"ל יד ושם[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1993 מונה ישי עמרמי לתפקיד מנכ"ל יד ושם, תפקיד אותו מילא עד שנת 2006. במסגרת תפקידו זה היה שותף עם אבנר שלו (יו"ר הנהלת יד ושם) למימוש תוכנית פיתוח רב שנתית גדולה שמטרתה היא להכין את יד ושם להתמודדות עם האתגרים של קיום זיכרון השואה במאה ה-21. בתוכנית זו הוקמו ביד ושם מכלול מוזיאוני חדש לתולדות השואה, בית ספר מרכזי ובינלאומי להוראת השואה, ארכיון וספריה, מערך כניסה חדש וכן הקמת מאגר ממוחשב של שמות הנספים בשואה[2]. תוכנית זו הושלמה ב-2006 והביאה את יד ושם לקבלת הכרה והוקרה גדולות בארץ ובעולם, לרבות קבלת פרס ישראל.

מנכ"ל החברה לאיתור והשבת נכסים של נספי השואה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר סיום תפקידו כמנכ"ל יד ושם התמנה ישי עמרמי לדירקטור בהחברה לאיתור והשבת נכסים של נספי השואה והחל מ-2007 הפך למנכ"ל החברה[3][4], תפקיד אותו מילא במשך שנתיים[5].

מנהל פרויקט הקמת התערוכה החדשה בביתן היהודי באושוויץ-בירקנאו[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2009 חזר ישי עמרמי ליד ושם לתפקיד מנהל פרויקט הקמת התערוכה החדשה בביתן היהודי באוושווייץ בירקנאו, תפקיד אותו מילא עד שנת 2013. הקמת התערוכה החדשה הזו הוטלה על יד ושם על ידי ממשלת ישראל ונעשתה בתיאום ושיתוף פעולה עם האתר באושוויץ והנהלתו. התערוכה נפתחה ב-13 ביוני 2013 במעמד ראש ממשלת ישראל ושריה, ניצולי שואה, אורחים מהארץ ומהעולם והיא זוכה להצלחה רבה.

מנהל פרויקט הקמת המשכן החדש לאקדמיה ללשון העברית[עריכת קוד מקור | עריכה]

החל משנת 2013 משמש ישי כמנהל פרויקט הקמת המשכן החדש לאקדמיה ללשון העברית בירושלים. בנובמבר 2012 החליטה ממשלת ישראל להקים משכן חדש לאקדמיה - "הקריה החדשה ללשון העברית בירושלים". עבודת ההקמה הוטלה על האקדמיה. בקריה החדשה מתוכננים לפעול מכוני מחקר חדשים, מוזיאון לאומי חדש לעברית, מרכז למידה ותרבות וכן מרכז מידע מגוון לשפה העברית. הקריה החדשה אמורה להיבנות בקריית הלאום בירושלים ובתקציב של כ-50 מיליון דולר ובמשך כ-8 שנים.

תפקידי ייעוץ שונים[עריכת קוד מקור | עריכה]

במקביל לתפקידיו (לאחר סיום עבודתו כמנכ"ל יד ושם) שימש ישי כיועץ לגופים שונים: יועץ להנהלת בית התפוצות במסגרת הקמת המוזיאון החדש של העם היהודי, יועץ ליד בן צבי במסגרת הקמת בית הספר המרכזי ללימודי ירושלים ויועץ במוות מכון מנדל לבוגריו[דרושה הבהרה]. כמו כן שימש בהתנדבות כיו"ר הפורום לשימור בזיכרון האודיו-ויזואלי של מדינת ישראל וכן כחבר במועצה הציבורית של יד בן צבי.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ישי עמרמי הוא בעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית ויהודית באוניברסיטת תל אביב ובוגר המכללה הבין-זרועית לפיקוד ולמטה של צה"ל. נשוי לזהרה, מורה, מחנכת ומנהלת בתי ספר בירושלים. אב לחמישה ילדים וסב לאחד עשר נכדים. גר במושב גבעת יערים.

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]