יחסי אוסטרליה–קנדה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי אוסטרליהקנדה
אוסטרליהאוסטרליה קנדהקנדה
אוסטרליה קנדה
שטחקילומטר רבוע)
7,741,228 9,984,670
אוכלוסייה
26,634,324 39,025,701
תמ"ג (במיליוני דולרים)
1,675,419 2,139,840
תמ"ג לנפש (בדולרים)
62,904 54,832
משטר
מונרכיה חוקתית מונרכיה חוקתית

יחסי אוסטרליה–קנדה מתייחסים ליחסים הבינלאומיים בין אוסטרליה לקנדה. אוסטרליה וקנדה מקיימים מערכת יחסים ארוכת שנים אשר טופחה על ידי ההיסטוריה והתרבות המשותפת של שתי המדינות, על ידי חברותם בקהילת חבר העמים וקשרים בין תושבי שתי המדינות. לשתי המדינות ראש מדינה משותף המלך צ'ארלס השלישי (באופן חוקי, המלך הוא ראש מדינת שתי המדינות, כמלך קנדה ומלך אוסטרליה). לניו זילנד וקנדה יש גם קשרי עסקים או סחר, והם חברות האומות המאוחדות וחבר העמים הבריטי ומקיימות הסכמים הדדיים.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שתי המדינות פיתחו יחסים קרובים וידידותיים. הקשר הקדום ביותר בין שתי המדינות היה גירוש המורדים הקנדיים מההתקוממות בקנדה העילית והתחתית לאוסטרליה. המעורבים במרידות מקנדה עילית נשלחו לארץ ואן דימן (טסמניה המודרנית), ועילו המעורבים במרידות מקנדה תחתית נשלחו לסידני. ישנם שתי אנדרטאות בהובארט, עיר הבירה של טסמניה, המנציחים את נוכחותם של המורשעים הקנדיים בטסמניה.

קשרי הסחר בין מדינות אלה הם בני יותר ממאה שנה, ויחסים דיפלומטיים רשמיים כוננו בין המדינות בשנת 1939. כוחות אוסטרליים וקנדיים נלחמו ביחד במהלך מלחמת העולם הראשונה, מלחמת העולם השנייה, מלחמת קוריאה ומלחמת המפרץ. בשנת 2001, אוסטרליה וקנדה השתתפו בפלישה לאפגניסטן בצד כוח הסיוע הביטחוני הבינלאומי. שתי המדינות הן בעלות ברית צבאיות קרובות והן משתפות פעולה גם במלחמה בטרור.

יחסי סחר[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2010, אוסטרליה הייתה השוק ה-16 בגודלו של מוצרים קנדים, והשוק הקנדי דורג במקום ה-23 עבור היצוא האוסטרלי. בשנת 2013 הסתכם הסחר בין מדינות בכ-3.4 מיליארד דולר אמריקני (היצוא הקנדי לאוסטרליה הסתכם ב-1.7 מיליארד דולר, והיבוא מאוסטרליה לקנדה הסתכם בכ-1.8 מיליארד דולר). המחזור העיקרי נופל על ענף הכרייה, התחבורה והייעור, כמו גם על אספקת ציוד לייצור נפט וגז קנדיים.

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קנדה מחזיקה באוסטרליה נציבות עליונה בקנברה ו-2 קונסוליות בפרת' וסידני. מאידך אוסטרליה מחזיקה בקנדה נציבות עליונה באוטווה, ו-2 קונסוליות בטורונטו ובוונקובר[1].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]