יום הגנת הפרטיות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יום הגנת הפרטיות
סוג חג עריכת הנתון בוויקינתונים
סיבה העלאת המודעות וקידום ההגנה על הזכות לפרטיות ועל המידע האישי במרחב הדיגיטלי.
מועד
תאריך 28 בינואר
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יום הגנת הפרטיות הבינלאומיאנגלית: Data Privacy Day; ידוע באירופה כיום הגנת המידע[1]) חל ב-28 בינואר מדי שנה[2]. זהו מועד בינלאומי המצוין במדינות רבות בעולם ובהן, ארצות הברית, קנדה, ישראל[3], הודו ו-47 מדינות באירופה. מטרת היום היא העלאת המודעות וקידום ההגנה על הזכות לפרטיות ועל המידע האישי במרחב הדיגיטלי.

יום הגנת הפרטיות הבינלאומי נועד להעלות את המודעות של ארגונים, חברות, עסקים ואזרחים לזכות לפרטיות ולהגנה על מאגרי מידע אישי, לחשיבותה של הזכות וההגנה עליה, וכן לחובות ולזכויות החלות ביחס לגורמים השונים במשק. במסגרת זו, ביום זה נערכות פעילויות הסברה שונות, מתפרסמים מדריכים והמלצות, ונערכים אירועים ודיונים בפורומים שונים במטרה להעלות את מודעות הנושא לסדר היום הציבורי ולקדם את תחום הגנת הפרטיות. הפעילות הבינלאומית מהווה פוטנציאל והזדמנות לשיתופי פעולה בקרב מגזרים שונים, ממשלה, תעשייה, אקדמיה, ארגוני מגזר שלישי, אנשי מקצוע בתחום הפרטיות ואנשי חינוך.

היום צוין לראשונה בשנת 2007 על ידי מועצת אירופה, לציון יום החתימה על אמנת שטרסבורג (אנ') (שנת 1981) שמסדירה היבטים שונים של עיבוד אוטומטי של מידע אישי[4].

ארגונים ורשויות המציינים את יום הגנת הפרטיות הבינלאומי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין הארגונים והרשויות הזרות המציינים יום זה נמנים נציבות המידע הבריטית, נציבות הגנת הפרטיות של קנדה, הרשות להגנת הפרטיות של קליפורניה, אוניברסיטת קרנגי מלון, אוניברסיטת ג'ורג'טאון, נציבות הסחר הפדרלית (אנ') (FTC), רשות התקשורת הפדרלית (FCC), לשכת החקירות הפדרלית (FBI), פרקליטות מדינת ניו יורק, מועצת ביטחון המידע של הודו ועוד.

בישראל מצוין היום בדרכים שונות, ביניהן במסגרת פעילויות הסברה שמקיימת הרשות להגנת הפרטיות. במסגרת זו, מפרסמת הרשות ביום זה מידע ומדריכים לציבור למען הגברת המודעות וההיכרות עם הזכות לפרטיות והזכויות המעוגנות בהוראות הדין הישראלי, וכן המלצות שונות לשמירה על הפרטיות במרחב הדיגיטלי.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. יום הגנת הפרטיות הבינלאומי באתר הרשות להגנת הפרטיות
  2. אתר הרשות להגנת הפרטיות
  3. הפרטיות שלך. הזכות שלך., באתר הרשות להגנת הפרטיות
  4. הסכת (פודקאסט) "פרטיות העתיד", באתר הרשות להגנת הפרטיות
  5. מדריך לשמירה על הפרטיות ברשתות החברתיות, באתר הרשות להגנת הפרטיות
  6. מצלמות מעקב במקום העבודה – שאלות ותשובות, באתר הרשות להגנת הפרטיות
  7. הנחיות הרשות להגנת הפרטיות, באתר הרשות להגנת הפרטיות
  8. מדריך הגנת הפרטיות לעיר החכמה, באתר הרשות להגנת הפרטיות

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Data Protection Day". Council of Europe. אורכב מ-המקור ב-27 בדצמבר 2013. נבדק ב-29 בדצמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Peter Fleischer, Jane Horvath, Shuman Ghosemajumder (2008). "Celebrating data privacy". Google Blog. נבדק ב-12 באוגוסט 2011. {{cite web}}: (עזרה)תחזוקה - ציטוט: multiple names: authors list (link)
  3. ^ "יום הגנת הפרטיות הבינלאומי-gov.il". הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים. נבדק ב-28 בינואר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Data Protection Day, Data Protection (באנגלית)