טריגון מגובשש

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןטריגון מגובשש
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: דגי סחוס
סדרה: טחנאים
משפחה: טריגוניים
סוג: טריגון
מין: טריגון מגובשש
שם מדעי
Dasyatis centroura
מיצ'יל, 1815
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

טריגון מגובשש (שם מדעי: Dasyatis centroura) הוא מין של טריגון החי במימי החופים של האוקיינוס האטלנטי ובימים הקשורים אליו כמו הים התיכון.

תפוצה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הוא מצוי ממפרץ ביסקאיה לאנגולה וכן באיים הקנרים ומדיירה במזרח האוקיינוס האטלנטי ובמערב מצוי מניו אינגלנד לפלורידה וצפון מפרץ מקסיקו ומצוי גם לחופי ונצואלה עד ארגנטינה ובמערכת שוניות המחסום בבליז. הטריגון מצוי באזורים טרופיים של 15–20 מעלות ומצוי עד לעומק 50 מ' מתחת למים. בדרך כלל הוא נפוץ סביב אזורי חול ואדמות בוץ ימיות וכן בשוניות אלמוגים כמו בבליז. חלק מהטריגונים נכנסים גם למים מליחים של שפכי נהרות.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

זהו טריגון גדול באורך 4.3 מטר, רוחב 2.6 מטר ומשקל 360 קילוגרם, כשהנקבות גדולות מהזכרים. צבעו כחול-אפור ולעיתים הוא מכוסה בחול, מה שעוזר להסוואתו. יש לו חורי עיניים גדולים ומוגבהים ופתחי זימים מאחורי העיניים. הפה מצוי בתחתית הגוף והוא מלא שיניים חדות. סנפירי החזה הארוכים דומים לכנפיים ונפרשים לאורך הגוף, מזכיר יהלום והזנב ארוך מאוד ובעל שוט דוקרני מאוד. הנקבות יולדות צאצאים חיים.

הטריגון ניזון מדגי גרם (כמו צלופחוליים וספרוסיים), סרטנים, תולעים ורכיכות ימיות שונות שהוא מוצא בחול. הוא מותקף בידי כרישים גדולים יותר ובעיקר פטישן פגום-חרטום. להגנתו הוא מצליף בזנבו הדוקרני.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טריגון מגובשש בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]