טיוטה:המסלול לתיאטרון ומחזות זמר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מרכז רוזין

המסלול לתיאטרון ומחזות זמר (ידוע גם כ"האקדמיה לתיאטרון ומחזות זמר") הוא מסלול מקצועי למשחק ולאומנויות הבמה. הלימודים בו נמשכים שנה ובסופה מקבלים הבוגרים תעודת שחקן. המסלול מקיים את פעילותו במרכז רוזין שבתל-אביב. מדובר בבית הספר הראשון בארץ ששם לעצמו כמטרה עיקרית את נושא הכשרת השחקנים לז'אנר מחזות הזמר.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2012, הוקם המסלול לתיאטרון ע"י עיריית תל-אביב ובהנהלתו של עידן ליפר, בוגר בית הספר ג'וליארד למוזיקה ובית הספר לאומנויות הבמה בניו יורק (AMDA). המקום כולל אולם תיאטרון וחדרי סטודיו מקצועיים לשיעורי משחק, ריקוד ופיתוח קול. בית הספר מקיים קשרים הדוקים עם במאים ומנהלים בברודווי במטרה להתאים את תוכנית הלימודים שלו לסטנדרטים של בתי ספר דומים ברחבי העולם.

נכון לשנת 2016, המסלול לתיאטרון ומחזות זמר הוא בית הספר היחיד מחוץ לארה"ב המשתתף באופן שנתי במופע Broadway Rising Stars, מופע החושף את התלמידים המבטיחים ביותר מבתי הספר למשחק הנחשבים בארה"ב. בנוסף, מהמסלול יצאו מספר הפקות שעברו לתיאטראות בארץ כמו "ימים רגילים" שהועלה בתיאטרון הקאמרי וקונצרט של "רנט" שעלה בתיאטרון הבימה.

קבלה ללימודים[עריכת קוד מקור | עריכה]

תהליך הקבלה הינו אודישן בו נדרשים לבצע שיר אחד מתוך מחזמר (בעברית או באנגלית) ומונולוג השונה באופיו מן השיר. בכל שנה מתקבלים למסלול עד 14 תלמידים וזוכים למלגת הצטיינות מטעם עיריית תל-אביב.

אופי הלימודים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המסלול כולל לימודי משחק, שירה, הגשת שיר, ריקוד ומשחק מול מצלמה כמו גם הרצאות בנושאים הקשורים לעולם התיאטרון ומחזות הזמר. הוא מהווה הכשרה חד-שנתית מטעם עיריית תל-אביב יפו ופועל בהתאם לתכנית הלימודים של בית הספר הגבוהה לאומנויות הבמה בניו יורק (AMDA).

המסלול כולל מגוון רחב של מורים ומרצים הלוקחים חלק פעיל בתעשיית התיאטרון בארץ ובחו"ל. רשימה חלקית של המורים שלימדו במסלול לתיאטרון ומחזות זמר כוללת את אולה שור-סלקטר (משחק), עידן ליפר (הגשת שיר), דידי לובצקי (משחק מול מצלמה), חיים פנירי (פיתוח קול), יפתח מזרחי (ריקוד), נטלי ליפין (ריקוד), ליסל בק (ריקוד), ניר זליחובסקי (משחק), רוני יעקובוביץ' (משחק) ומירב צור (אימפרוביזציה באנגלית).

בנוסף מתקיימות כיתות אומן עם מורים בין-לאומיים כגון דארן כהן (המנהל המוזיקלי של "שיקגו" בברודווי), סטיבן דקסטר (במאי בין-לאומי), מורן מרציאנו (מלהק), רני סער (במאי) ואיליין פטריקוב (מנהלת בית הספר לאומנויות הבמה בניו יורק).

הפקות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הלימודים במסלול מחולקים לטרימסטרים ובסוף כל טרימסטר עולה הפקה. בכל אחד משני הטרימסטרים הראשונים עולים התלמידים עם ערב "REVIEW", סקירה של הביצועים המוצלחים ביותר של מונולוגים ו/או שירי מחזות זמר שהוגשו במהלך הטרימסטר. בשונה מקודמיו, בטרימסטר האחרון מעלים תלמידי המסלול הפקת מחזמר מלאה, בה הם ומישמים מציגים את היכולות שרכשו לאורך השנה. הפקות אלה הן לעיתים הפעם הראשונה בה עולים אותם מחזות זמר בשפה העברית.

בין הפקות העבר של המסלול:

בוגרי המסלול[עריכת קוד מקור | עריכה]

בוגרים רבים של המסלול משתלבים בתעשיית התיאטרון בישראל ובעולם. בין הבוגרים הפעילים: שני שאולי (סיפור הפרברים, שיער, ימים רגילים, מצחיקונת), נעמה נחום (שיער, בילי שוורץ), דנה אלבו (עלובי החיים) ובן נפתלי (ימים רגילים ומופע Broadway Rising Stars בניו יורק).

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]