חיישן חנייה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חיישן חנייה
חיישן חנייה בפגוש הרכב

חיישן חנייה או חיישני רוורס הם חיישני קרבה בכלי רכב, המיועדים להתריע בפני הנהג מפני מכשולים בזמן החנייה. מערכות אלה משתמשות בחיישני קול אלקטרומגנטיים.

מערכת החיישנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

חיישני קרבה קוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מערכת החיישנים כוללת גלאי קרבה קוליים למדידת המרחקים לחפצים סמוכים, הפועל באמצעות חיישנים הממוקמים בפגוש האחורי או בפגוש הקדמי.

החיישנים פולטים פולסים אקוסטיים, כאשר יחידת בקרה מודדת את מרווח ההחזרה של כל אות חוזר, ומחשבת את המרחק בין העצמים. במקרה של קרבה לעצם כלשהו, יחידת המכשיר הממוקמת בתוך תא הנהג פולטת צלילים להתראה, כאשר גובה הצליל ורציפותו עולים בהתאם לקרבה לעצם המזוהה. יש מערכות התראה הכוללות גם עזרים חזותיים, כמו צג LED המציין את המרחק בין כלי הרכב לעצמים המזוהים.

החיישנים האחוריים מופעלים כאשר הנהג משלב להילוך אחורי, ומושבתים כאשר נבחר הילוך אחר (מערכת החיישנים מחוברת לכבלי החשמל המזינים את פנסי תאורת הרוורס). החיישנים הקדמיים מופעלים באופן ידני, ומושבתים באופן אוטומטי כאשר הרכב מגיע למהירות קבועה מראש.

מאחר שמערכות קוליות מסתמכות על השתקפותם של גלי קול, המערכת עשויה שלא לאתר עצמים שטוחים או עצמים שאינם גדולים מספיק כדי לשקף צליל, למשל עמוד צר או עצם אורכי המופנה ישירות אל הרכב. עצמים בעלי משטחים זוויתיים עשויים להטות את גלי הקול ולמנוע את חזרתם לחיישנים, ועצמים רכים עם ספיגת קול מוגברת עשויים לגרום לחיישן לטעות בהערכת המרחק בינם לבין כלי הרכב.

חיישני קרבה אלקטרומגנטיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

חיישן חנייה אלקטרומגנטי (נרשם כפטנט בשנת 1992) מכיל חיישן אלקטרומגנטי המזהה קרבה לעצם כלשהו. לאחר שהתגלה עצם בסמיכות לכלי הרכב, החיישן פולט צליל לאיתות על נוכחות המכשול. אם כלי הרכב ממשיך להתקרב, הופך אות האזעקה לרציף ולגבוה יותר.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חיישן חנייה בוויקישיתוף