זיזף פרחים ארוס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןזיזף פרחים ארוס
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: עטלפים
תת־סדרה: דמויי נשפון
משפחה: זיזפיים
סוג: זיזף פרחים ארוס
מינים

2

שם מדעי
Erophylla
מילר, 1906
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

זיזף פרחים ארוס (שם מדעי: Erophylla), הוא סוג של עטלף במשפחת הזיזפיים, הכולל שני מינים, החיים באזור הקריביים. הסוג הוקם בשנת 1906 על ידי הזואולוג האמריקני גריט סמית מילר וקרוב מבחינה גנטית וחיצונית לסוג זיזף פרחים. הסוג נקרא על שם "ארוס" מהמיתולוגיה היוונית, בהתייחסות לעיטור העלה האפי שמזכיר את חץ האהבה המיתולוגי.

תיאור[עריכת קוד מקור | עריכה]

זיזפי ארוס מתאפיינים בראש משולש עם חרטום ריבועי ומוארך, ובאוזניים מחודדות וקצרות (יחסית). האף שלהם רחב ודמוי חזיר או פקק עם עלה אפי זעיר שמסתכם בזיז קטן ונפיחות סביב האף. יש להם טפרים דקיקים וחדים וזנב זעיר שכמעט ואינו נראה. הלשון הארוכה מותאמת לליקוק אבקנים ואיסוף צוף. אורך הראש והגוף של זיזפי ארוס 64–75 מ"מ, והם קטנים במעט מקרוביהם - בני הסוג זיזף פרחים.

הפרווה של זיזפי ארוס רכה ובהירה. צבעה הכללי נע בין צהוב-בז' לכתמתם או חום כהה - בהתאם למין, והיא נוטה להיות חיוורת יותר בבטן. הפנים, האוזניים, הזרועות והרגליים בצבע ורוד, בורדו או סגלגל, והכנפיים בצבע שחור דהוי או סגלגל כהה.

ביולוגיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

זיזפי ארוס אנדמיים לאיי האנטילים הגדולים באזור הקריביים, וחיים ביערות גשם ראשוניים או משניים עם נוכחות אנושית. הם ניזונים מאבקנים וצוף פרחים, מפירות ומחרקים; התזונה שלהם הופכת אותם למאביקים חשובים של פרחי לילה רבים. את שעות היום זיזפי ארוס מבלים כשהם תלויים במערות בתוך מושבות גדולות שעשויות להגיע לאלפי פרטים. הם יוצאים לפעילות עם רדת החשיכה.

מינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסוג זה 2 מינים שדומים למדי זה לזה ונבדלים בעיקר בתפוצתם:

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זיזף פרחים ארוס בוויקישיתוף