הרגימנט האנגליאני המלכותי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הרגימנט האנגליאני המלכותי
סמל הרגימנט
סמל הרגימנט
Stabilis
יציב
פרטים
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
שיוך הצבא הבריטיהצבא הבריטי צבא יבשה
סוג חיל רגלים קל
בסיס האם ברי סנט אדמונד, סאפוק, בריטניה
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 1 בספטמבר 1964 – הווה (59 שנים)
מלחמות מלחמת המפרץ
מלחמת עיראק
מלחמת אפגניסטן
נתוני היחידה
כוח אדם 3 גדודים
ציוד עיקרי רוס"ר SA80
פיקוד
יחידת אם דיוויזיית המלכה
מפקדים הנסיך ריצ'רד, דוכס גלוסטר

הרגימנט האנגליאני המלכותיאנגלית: Royal Anglian Regiment או בר"ת: R ANGLIAN) הוא רגימנט חיל רגלים קל בצבא הבריטי.

הרגימנט הוקם ב-1 בספטמבר 1964 בתור 'רגימנט גדול' שכלל פירוק וסיפוח ארבעת רגימנטים מחטיבת מזרח אנגליה בצבא הבריטי; 'הרגימנט המזרח אנגליאני הראשון (נורת'ק וסאפוק המלכותי)', 'הרגימנט המזרח אנגליאני השני (לינקולינשייר ונורת'המפטון המלכותי של דוקסית גלוסטר)', 'הרגימנט המזרח אנגליאני השלישי (הרגלים ה-16/ה-44)' ו-'רגימנט לסטרשייר המלכותי'. הרגימנט הצטמצם לאורך השנים משבעה גדודים בהקמתו וכיום כולל שני גדודים סדירים וגדוד מילואים אחד. בסיס האם של הרגימנט בברי סנט אדמונד בסאפוק, כאשר לשני הגדודים הסדירים (הראשון והשני) בסיסי אם בלונדון ומרכז אנגליה, כמו כן שניהם משרתים ברוטציה כחלק מחיל המצב הבריטי בקפריסין.

הרגימנט מזוהה עם האזור הגאוגרפי של מזרח אנגליה וממשיך לגייס מאזורי הגיוס של הרגימנטים ההיסטוריים שהרכיבו אותו, בהם מחוזות אסקס, נורפוק, סאפוק, בדפורדשייר, קיימברידג'שייר, לינקולנשייר, הרטפורדשייר, נורת'האמפטונשייר, לסטרשייר וראטלנד. מבין הרגימנטים הרגליים הסדירים (לא משמר) הקיימים כיום בצבא הבריטי, הרגימנט האנגליאני נחשב לוותיק ביותר והיה לראשון מגל הרגימנטים החדשים שנוסדו על בסיס רגימנטים היסטוריים החל משנות ה-60.

מבנה הרגימנט[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרגימנט כולל שלושה גדודים, הנמצאים שלושתם תחת פיקוד חטיבת חיל הרגלים השביעית והפיקוד המזרחי, כמו כן הרגימנט נמנה תחת הפיקוד הטקסי של דיוויזיית המלכה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שאריות רגימנט הרגלים ה-44 (מזרח אסקס), המלחמה האנגלו-אפגנית הראשונה, 1842
חיילי הגדוד הראשון, רגימנט נורפוק, בהודו הבריטית במדי חאקי וקסדות שעם, 1933.
חיילי רגימנט אסקס בצפון אפריקה, 1941.
חיילי הרגימנט האנגליאני המלכותי באפגניסטן, 2009

הרגימנט המזרח אנגליאני הראשון (נורת'ק וסאפוק המלכותי)[עריכת קוד מקור | עריכה]

'הרגימנט המזרח אנגליאני הראשון' (באנגלית: 1st East Anglian Regiment) נוסד באוגוסט 1959 על ידי איחוד שני רגימנטים: רגימנט סאפוק ורגימנט נורפוק המלכותי.

  • רגימנט סאפוק (באנגלית: Suffolk Regiment) הוקם ב-1685 בתור 'רגימנט הרגלים של דוכס נורפוק', ב-1751 הוא קיבל את המספר 12 וב-1782 קיבל שיוך גאוגרפי וכונה 'רגימנט הרגלים ה-12 (מזרח סאפוק)', ברפורמות של 1881 קיבל את שמו הסופי 'רגימנט סאפוק'. לאורך שנות קיומו השתתף הרגימנט במערכות שונות סביב העולם, כולל המצור על גיברלטר (1779), המלחמה האנגלו-אפגנית השנייה, ומלחמת הבורים. במהלך מלחמת העולם הראשונה שירתו גדודי הרגימנט באופן נרחב בחזית המערבית ובמזרח התיכון כולל המערכה על ארץ ישראל. במהלך מלחמת העולם השנייה שירתו גדודי הרגימנט במערב אירופה ובקרבות המערכה באסיה ובאוקיינוס השקט.
  • רגימנט נורפוק המלכותי (באנגלית: Royal Norfolk Regiment) נוסד ב-1685 בתור 'רגימנט הרגלים של הנרי קורנוול' (על שם מפקדו), בדומה לרגימנט סאפוק הוא קיבל ב-1751 מספר ובהמשך גם שיוך גאוגרפי ונקרא 'רגימנט הרגלים התשיעי (מזרח נורפוק)', ב-1881 אוחד עם עוד כמה יחידות מיליציה מקומיות לכדי 'רגימנט נורפוק'. היסטוריית השירות של רגימנט נורפוק דומה לרגימנט סאפוק, עם שירות בחזית המערבית והמזרח התיכון במלחמת העולם הראשונה ושירות במזרח הרחוק ואירופה במהלך מלחמת העולם השנייה. ב-1935 קיבל הרגימנט את התואר "מלכותי" מידי המלך ג'ורג' החמישי.

הרגימנט המזרח אנגליאני השני (לינקולנשייר ונורת'המפטון המלכותי של דוכסית גלוסטר)[עריכת קוד מקור | עריכה]

'הרגימנט המזרח אנגליאני השני' (באנגלית: '2nd East Anglian Regiment') נוסד ביוני 1960 על בסיס שני הרגימנטים 'רגימנט לינקולנשייר המלכותי' ו'רגימנט נורת'המפטונשייר', שבעצמו התבסס על שני הרגימנטים 'רגימנט הרגלים ה-48 (נורת'המפטונשייר)' ו'רגימנט הרגלים ה-58 (רטלנדשייר)'. עם הקמת הרגימנט המזרח אנגליאני השני ניתנה לו השייכות של אליס דוכסית גלוסטר, שייכות זו לא המשיכה לרגימנט האנגליאני המלכותי היורש.

  • רגימנט לינקולנשייר המלכותי (באנגלית: Royal Lincolnshire Regiment) הוקם ב-1685 בתור 'רגימנט הרגלים של רוזן באת', במשך השנים התגלגל שמו לכדי 'רגימנט הרגלים ה-10 (צפון לינקולן)', ב-1881 שונה שמו לרגימנט לינקולנשייר ולאחר מלחמת העולם הראשונה קיבל את התואר "מלכותי".
  • רגימנט נורת'המפטונשייר (באנגלית: Northamptonshire Regiment) הוקם ב-1881 על ידי איחוד רגימנט הרגלים ה-48 וה-58 בנוסף לגדוד מיליציה מקומי. מאז הקמתו שירת הרגימנט בהודו ודרום-אפריקה, במהלך מלחמת העולם הראשונה גדודי הרגימנט לקחו חלק בלחימה בחזית המערבית כמו גם במערכה על סיני וארץ ישראל. בתחילת מלחמת העולם השנייה הרגימנט שירת במערב אירופה במערכה על ארצות השפלה ובהמשך המלחמה שירת בדרום מזרח אסיה, צפון אפריקה והמערכה באיטליה. שני הרגימנטים ההיסטוריים שהרכיבו את רגימנט נורת'המפטונשייר (ה-48 וה-58) נוסדו שניהם באמצע המאה ה-18:
    • רגימנט הרגלים ה-48 (נורת'המפטונשייר) נוסד ב-1741 ולקח חלק במערכות השונות בקריבים וצפון אמריקה במהלך המאה ה-18 ולאחר מכן השתתף בקרבות המלחמות הנפוליאוניות כולל המערכה בחצי האי האיברי ובין היתר ב-1856 לקח חלק במלחמת קרים.
    • רגימנט הרגלים ה-58 (רטלנדשייר) נוסד ב-1755 לקח חלק אף הוא במערכות בקריבים וצפון אמריקה לאורך המאה ה-18 ולאחר מכן נשלח לגיברלטר בשנות ה-80 של המאה ה-18. במהלך המלחמות הנפוליאוניות שירת הרגימנט בצפון אפריקה וסוריה ולאחר מכן בחצי האי האיברי במערכות כנגד צבאותיו של נפוליאון בונפרטה. לאורך רוב המאה ה-19 שירת הרגימנט בדרום מזרח אסיה בסרי לנקה, ניו זילנד ואוסטרליה, ובשנותיו האחרונות הוצב בדרום אפריקה והשתתף במלחמת הזולו ומלחמת הבורים הראשונה עד שפורק ב-1881.

הרגימנט המזרח אנגליאני השלישי (הרגלים ה-16/ה-44)[עריכת קוד מקור | עריכה]

'הרגימנט המזרח אנגליאני השלישי' (באנגלית: '3rd East Anglian Regiment') נוסד ביוני 1958 על בסיס שני הרגימנטים 'רגימנט בדפורדשייר והרטפורדשייר' ו'רגימנט אסקס', שבעצמו התבסס על שני הרגימנטים ההיסטוריים של מחוז אסקס 'רגימנט הרגלים ה-44 (מזרח אסקס)' ו'רגימנט הרגלים ה-56 (מערב אסקס)'.

רגימנט לסטרשייר המלכותי[עריכת קוד מקור | עריכה]

רגימנט לסטרשייר המלכותי (Royal Leicestershire Regiment) הוקם ב-27 בספטמבר 1688 בלונדון כדי לקחת חלק בלחימה באירלנד כחלק ממלחמת תשע השנים. ב-1701 נשלח הרגימנט להילחם בספרד ופורטוגל כחלק ממלחמת הירושה הספרדית, וב-1715 הוחזר ולקח חלק במרד היעקוביטים בסקוטלנד. ב-1751, הוסדרו שמות ומספרי הרגימנטים בצבא הבריטי והרגימנט קיבל את השם "רגימנט הרגלים ה-17" (בהתאם לסדר בכירותו), ב-1782 הוא קיבל את השיוך הגאוגרפי של מחוז לסטרשייר וקיבל את השם "רגימנט הרגלים ה-17 (ליסטשייר)", כחלק מרפורמה נוספת ב-1881 קיבל את שמו הסופי "רגימנט לסטרשייר" (אשר קיבל את התואר "מלכותי" לאחר מלחמת העולם השנייה).

מסורת[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • סמל הרגימנט: סמל הרגימנט מורכב מכוכב מוכסף בעל שמונה קודקודים עם סמל מבצר גיברלטר במרכזו. שלושה רגימנטים היסטוריים שהרכיבו את הרגימנט השתתפו במצור הגדול על גיברלטר ב-1779, רגימנט אסקס, סאפוק ונורצ'המפטונשייר.
  • כומתה: חיילי הרגימנט לובשים כומתה בצבע חאקי, מסורת זו הגיעה מהגדוד הראשון של רגימנט נורפוק המלכותי אשר נלחם לצד חיילי המשמר תחת פיקוד חטיבת המשמר העצמאית ה-24 במהלך מלחמת העולם השנייה. קציני רגימנטי המשמר עושים שימוש בכומתות חאקי ורגימנט נורפוק אימץ לעצמו את המסורת הזו, מסורת שהמשיכה לאחר המלחמה ואומצה גם בהקמת הרגימנט החדש והחל מ-1970 כומתת החאקי נמצאת בשימוש רשמי של כלל חיילי הרגימנט האנגליאני.
  • הרקע השחור לסמל הכומתה: מסורת ייחודית נוספת של הרגימנט האנגליאני היא מורשת מרגימנט הרגלים ה-9, אשר חייליו היו אמונים על טקס הקבורה של לוטננט ג'נרל סר ג'ון מור שנהרג בקרב קורונה ב-1809 במהלך המלחמות הנפוליאוניות. הרגימנט ההיסטורי עשה שימוש ברקע השחור כאות אבל ולזכרו של הקצין, מסורת שהמשיכה גם לרגימנט המודרני.
  • עיט סלמנקה: חיילי הרגימנט עונדים סמל "עיט סלמנקה" על שרוול שמאל במדים הטקסיים מס' 1 ומס' 2. הסמל הוא העתק של העיט הצרפתי (של הרגימנט ה-62) שנלקח על ידי רגימנט הרגלים ה-44 (מזרח אסקס) במהלך קרב סלמנקה במלחמות הנופליאוניות, העיט עצמו נמצא כיום במוזיאון רגימנט אסקס.

תוארי קרב ודגלי הרגימנט[עריכת קוד מקור | עריכה]

לרגימנט ישנם 344 תוארי קרב אשר כולם הגיעו מהרגימנטים הקודמים אשר מרכיבים אותו. תואר הקרב הקדום ביותר הוא "נמור 1695" אשר ניתן עבור לחימה במצור על נמור משנת 1695, תואר הקרב העדכני ביותר הוא "קוריאה" הניתן על הלחימה במלחמת קוריאה בשנת 52-1951. משום מגבלת מקום על דגלי היחידה שלו, הותר לרגימנט להציג 41 תוארי קרב משתי מלחמות העולם על "צבעי המלכה" ו-45 תוארי קרב ממערכות אחרות על "צבעי הרגימנט".[1]

התפתחות הרגימנט[עריכת קוד מקור | עריכה]

תרשים התפתחות הרגימנט
הרגימנט האנגליאני המלכותי הרגימנט המזרח אנגליאני הראשון
(נורת'ק וסאפוק המלכותי)
רגימנט נורפוק
(מערב סארי המלכותי)
רגימנט הרגלי ה-12 (מזרח סאפוק)
רגימנט סאפוק רגימנט הרגלי ה-9 (מזרח נורפוק)
הרגימנט המזרח אנגליאני השני
(לינקולינשייר ונורת'המפטון המלכותי של דוקסית גלוסטר)
רגימנט לינוקלינשייר הרגימנט הרגלי ה-10 (צפון לינוקלין)
רגימנט נורת'המפטונשייר הרגימנט הרגלי ה-48 (נורת'המפטונשייר)
הרגימנט הרגלי ה-58 (רוטלנדשייר)
הרגימנט המזרח אנגליאני השלישי רגימנט בדפורדשייר הרגימנט הרגלי ה-16 (בדפורדשייר)
רגימנט אסקס הרגימנט הרגלי ה-44 (מזרח אסקס)
הרגימנט הרגלי ה-56 (מערב אסקס)
רגימנט לסטרשייר המלכותי הרגימנט הרגלי ה-17 (לסטרשייר)

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ דגלי היחידה של הרגימנט באתר מוזיאון הרגימנט האנגליאני המלכותי.


הקודם:
רגימנט הפוסיליירים המלכותי
סדר בכירות בחיל הרגלים
מקום 10
הבא:
רגימנט יורקשייר