דקר נסאו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןדקר נסאו
דקר נסאו
דקר נסאו
מצב שימור
מצב שימור: סכנת הכחדה חמורהנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
מצב שימור: סכנת הכחדה חמורה
סכנת הכחדה חמורה (CR)[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: מקריני סנפיר
מחלקה: מקריני סנפיר
סדרה: דקראים
תת־סדרה: דמויי-דקר
משפחה: דקריים
סוג: דקר
מין: דקר נסאו
שם מדעי
Epinephelus striatus
בלוך, 1792
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דקר נסאו (שם מדעי: Epinephelus striatus) הוא מין של דג מקבוצת הדקרים שבמשפחת הדקריים החי בטבע לאורך הקריביים מחופי ברזיל, דרך האיים הקריביים עד למפרץ מקסיקו ופלורידה וברמודה ולחופי האוקיינוס האטלנטי באיי בהאמה. דקר זה ניצוד בכמויות רבות בעבר לדיג מסחרי, וכיום מצוי בסכנת הכחדה גדולה, עקב דיג והרס בתי גידולו. הוא מין מוגן בחוקת ארצות הברית.

דקר זה מגיע לאורך של מטר ולמשקל 25 קילוגרם. הוא בעל קשקשים חומים שלאורכם פסים עבים אפורים לאורך הגוף וגם לאורך הראש, מאחורי העיניים הצהובות. דקרים החיים במים עמוקים נוטים להיות בעלי גוונים אדומים או חומים כהים ואף כתומים לעיתים. הדג בעל לסתות גדולות ופתחי זימים בולטים. הסנפירים אפורים עד חומים.

הדקר שוחה סביב שוניות אלמוגים לאורך חופי הים הקריבי ומצוי עד לעומק 100 מטר. זהו דג סוליטרי הניזון מדגים קטנים, לובסטרים וסרטנים שהוא שואב ללסתותיו במהירות. בין דצמבר לינואר, בלילות ירח מלא חלה השרצה מתואמת של עשרות דקרים לאורך השונית.

כיום חלה עלייה בכמויות הדקרים, לאחר שהם הגיעו כמעט לכליה מוחלטת. כיום דיג אסור בחופי ארצות הברית וברזיל, אך באזורים כמו איי בהאמה מתירים בעונות מיוחדות לדוג פרטים קטנים מ-5 קילוגרם. נוסף על כך הפגיעה בשוניות האלמוגים גוררת אותם להכחדה. בלעדי השונית הם לא ימצאו מזון או מקלט הכרחיים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דקר נסאו בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ דקר נסאו באתר הרשימה האדומה של IUCN
דקר שצולם בקובה