דוד ורנר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הרב דוד יחיאל ורנר
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1 במרץ 1934
י"ד באדר ה'תרצ"ד
פלשתינה (א"י)
פטירה 11 בפברואר 2024 (בגיל 89)
ב' באדר א' ה'תשפ"ד
מדינה ישראל
מקום מגורים חדרה
מקום פעילות חדרה
תקופת הפעילות ? – 11 בפברואר 2024 עריכת הנתון בוויקינתונים
השתייכות יהדות חרדית
תפקידים נוספים רבה של חדרה וראש מחלקת שחיטה ברבנות הראשית לישראל
רבותיו אביו הרב שמואל ברוך ורנר; הרב מאיר חדש
בת זוג יפה
אב הרב שמואל ברוך ורנר
אם קיילא יהודית לבית חרל"פ
פרסים והוקרה יקיר העיר חדרה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרב דוד יחיאל ורנר (י"ד באדר ה'תרצ"ד, 1 במרץ 1934ב' באדר א' ה'תשפ"ד, 11 בפברואר 2024) היה רבה האשכנזי של העיר חדרה. היה אחראי על תחום המשחטות ברבנות הראשית לישראל.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בארץ ישראל בשנת 1934 לרב שמואל ברוך ורנר, אב בית דין תל אביב ולקיילה יהודית, בתו של הרב יעקב משה חרל"פ. למד בישיבת חברון[1]. כן למד בכולל היכל התלמוד[2]. נשא את יפה בת הרב אביעזר ציצוביץ (נפטרה בשנת ה'תשע"ח).

בסוף שנות החמישים ותחילת שנות השישים כיהן כרב בשכונת רמת חן ברמת גן[3].

בשנת 1966 נבחר לתפקיד רב העיר חדרה[4][5], לצד הרב הספרדי שלום אלבז. ייסד בחדרה כולל אברכים "ברכת שמואל" ומרכז תורני להפצת יהדות. היה חבר מועצת הנהלת מדרשית נעם[6]. בשנת 2016 פרש לגמלאות, אך בהיעדר מחליף, המשיך לשאת בתפקיד באופן לא רשמי.

התמנה על ידי הרב לוי ביסטריצקי לאחראי תחום השחיטה במחלקת הכשרות ברבנות הראשית לישראל, לצד עמיתו הרב שמעון ביטון. במשך שנים, העניק כשרות מהודרת למשחטת "הוד חפר" הממוקמת בעמק חפר הסמוך לחדרה. באפריל 2000, אסר על חברת הבת של הוד חפר, "הוד מעולה", למכור עופות שנפסלו על ידי משגיחי הכשרות למעדניה שעסקה במכר של בשר לא-כשר ליהודים, וגובה על ידי הרבנות הראשית. המעדניה עתרה לבג"ץ, ובעקבות זאת הסכימה הרבנות להעניק תעודת כשרות למשחטה גם אם תמכור למעדניה עופות לא כשרים, אולם קבעה שלא תנתן למשחטה כשרות למהדרין. בית המשפט העליון פסק כי פרקטיקה זו של הרבנות פסולה והורה להעניק ל"הוד מעולה" תעודת כשרות למהדרין[7]. לאחר פסיקת בג"ץ העניקה הרבנות תעודת כשרות ל"הוד מעולה", אך הודיעה בפרסום שלה שהדבר נעשה רק בהוראת בג"ץ. בעקבות זאת נתקבלו במשחטה ביטולים רבים, עד שהמשחטה פנתה לרבנות והתחייבה שלא תמכור את העופות הלא-כשרים למעדניה. המעדניה עתרה שנית לבג"ץ בדרישה שהמשחטה תחזור למכור לה את העופות הלא-כשרים. השופט מישאל חשין, בפסק דין נוסף, הגיב בחריפות רבה על התנהלות הרבנות באומרו: "בלשון המעטה... הרבנות הפרה באורח נחרץ וביודעין צו שיצא מלפני הבג"ץ בנושא ביצועו של חוק הכנסת". בנוסף, קרא חשין ליועץ המשפטי לממשלה לשקול העמדת אנשי הרבנות לדין על בזיון בית המשפט, והיו קריאות להשעייתו מתפקידו[8]. עם זאת, הרבנות עמדה על דרישתה שמשחטות לא תמכורנה עופות לא כשרים ליהודים והמשחטה המשיכה לסרב למכור עופות לא כשרים למעדניה[9]. בהמשך, עבר המפעל להיות תחת השגחתו של הרב האזורי של מועצה אזורית עמק חפר, אליעזר שמחה וייס, ונגד הרב ורנר לא יושמו הליכים משפטיים או פליליים נוספים.

בשנת ה'תשע"ח, 2018 זכה לאות "יקיר העיר" חדרה[10].

נפטר בב' באדר א' ה'תשפ"ד.

משפחתו[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחיו הרב שמעון מאיר ורנר הוא ראש 'קיבוץ' בישיבת עטרת שלמה. גיסיו הם הרבנים דב צבי קרלנשטיין, ראש ישיבת גרודנא אשדוד והרב מנחם שיף, ראש כולל ברעננה.

חתנו הרב חיים קלמנוביץ' עוסק בההדרת ספרות תורנית, והוא ראש מחלקת עירובין ברבנות אשדוד.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]