ג'ושוע כהן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ג'ושוע כהן
Joshua Cohen
לידה 6 בספטמבר 1980 (בן 43)
סומרס פוינט, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים בית הספר מנהטן למוזיקה, תיכון אזורי מיינלנד עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות היצירה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
יצירות בולטות הנתניהוז עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג לי ירון עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה פרס פוליצר לסיפורת (2022) עריכת הנתון בוויקינתונים
www.joshuacohen.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ג'ושוע ארון כהןאנגלית: Joshua Aaron Cohen; נולד ב־6 בספטמבר 1980) הוא עיתונאי וסופר יהודי-אמריקאי שנודע בעיקר בזכות ספריו "ויץ" (אנ') (2010), "ספר המספרים" (אנ') (2015) ו"הנתניהוז" (2021), רומן בדיוני המגולל את סיפור המפגש בין מבקר הספרות הרולד בלום לבנציון נתניהו, אביו של בנימין נתניהו, עליו זכה בפרס פוליצר[1].

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

כהן גדל באטלנטיק סיטי, ניו ג'רזי, בה למד עברית. אחרי לימודי התיכון למד תואר ראשון בקומפוזיציה בבית הספר מנהטן למוזיקה.

קריירה מקצועית[עריכת קוד מקור | עריכה]

הוא תרגם לאנגלית מספר יצירות מעברית ומגרמנית. בין השנים 2001 ל-2006 התגורר בערים שונות במזרח אירופה במסגרת עבודתו כעיתונאי למגזין היהודי הוותיק "הפורוורד". כיום מתגורר בברוקלין.

כהן שימש בעבר כמבקר הספרות של כתב העת "הארפרז". מסות מפרי עטו התפרסמו בין היתר ב"ניו יורק טיימס", ב"לונדון רוויו אוף בוקס" ובמגזין "n+1".

ב-2015 כתב את "PCKWCK" בהמשכים באינטרנט במשך חמש שעות מדי יומן, תוך כדי קבלת תגובות מהגולשים.[2]

כהן היה מעורב בכתיבת הספר "תיק אישי", האוטוביוגרפיה של אדוארד סנודן. כהן התגורר ברוסיה כשמונה חודשים, במהלכם סייע לסנודן לכתוב את זיכרונותיו.

ספרו "הנתניהוז"[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – הנתניהוז

ב-2021 פרסם כהן את "הנתניהוז: אפיזודה שולית ובסופו של דבר אף זניחה בתולדות משפחה מפורסמת מאוד", המגולל את סיפור המפגש בין הרולד בלום להיסטוריון בנציון נתניהו, אביו של בנימין נתניהו, כאשר בנציון נתניהו חיפש עבודה באוניברסיטת קורנל ב-1959 ובלום נתבקש לשפוט את מועמדותו. כהן טוען כי שמע את הסיפור מבלום עצמו לפני שמת, והחליט להפוך את הסיפור לאלגוריה על יחסי ישראל ויהדות ארצות הברית. בספר מופיעים בשמותיהם בנציון נתניהו, אשתו צילה ושלושת בניהם הקטנים – יוני נתניהו, בנימין נתניהו ועדו נתניהו. "הנתניהוז" ראה אור בהוצאת "הבה לאור" לאחר שמספר הוצאות לאור בישראל חששו לתרגמו.

פרסים והוקרה על ספריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרומנים של כהן זכו להכרה ולפרסים רבים. ב-2017 מגזין "גרנטה" הכתיר את כהן כאחד מהסופרים האמריקניים הצעירים הטובים ביותר של העשור.

בראיון שהעניק ללוס אנג'לס רוויו אוף בוקס, מבקר הספרות הרולד בלום טען כי "ספר המספרים" של כהן הוא אחד מארבעת הספרים הטובים ביותר שנכתבו על ידי יהודים בארצות הברית, יחד עם ספריהם של הנרי רות', נתנאל וסט ופיליפ רות': "ספר המספרים הוא עוצמתי עד כדי זעזוע. אינני יכול לחשוב על שום דבר על ידי אף אחד בדור שלך שהוא עד כדי כך רלוונטי להפחיד וכתוב בכזו רהיטות מתמשכת".

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2023 נישא לעיתונאית הישראלית לי ירון.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ג'ושוע כהן זכה בפרס פוליצר על ספרו "הנתניהוז", באתר ynet, 10 במאי 2022
  2. ^ "Joshua Cohen wrote a novel with the Internet reading over his shoulder". The Daily Dot. 18 באוקטובר 2015. {{cite web}}: (עזרה)