אנפת לילה לבנת-גב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןאנפת לילה לבנת-גב
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: עופות
סדרה: שקנאים
משפחה: אנפתיים
סוג: אנפת לילה אפרו-אסייתית
מין: אנפת לילה לבנת-גב
שם מדעי
Gorsachius leuconotus
ואגלר, 1827
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אנפת לילה לבנת-גב (שם מדעי: Gorsachius leuconotus) היא מין של אנפה המצויה בטבע באפריקה שמדרום לסהרה. היא נקראה ב-1827 בידי החוקר הגרמני יוהאן גאורג ואגלר (אנ'), כששמו ניתן על שם הנקודות היוצרות משולש במרכז הגב. אנפה זו קרובה לאנפת לילה מלאית, אנפת לילה יפנית ואנפת לילה לבנת-אוזן ושייכת כמותם לסוג אנפת לילה אפרו-אסייתית, כשבעבר שויכה לסוג אנפת לילה.

תיאור[עריכת קוד מקור | עריכה]

האנפה מגיעה לאורך ממוצע של 50 עד 55 סנטימטרים, והיא בעלת נוצות כנפיים וגב אפורים (למעט משולש מנוקד בלבן על הגב) עם צוואר וחזה אדמדמים, בטן אדמדמה בהירה וראש וכתפיים שחורים. העיניים אדומות כהות מוקפות בטבעת צהובה, המקור קצר ושחור-צהוב והסנטר לבן. הרגליים צהובות עם אצבעות ארוכות. הפרטים הצעירים מנוקדים בנקודות לבנות לאורך הגוף והם בעלי חזה מפוספס.

אנפה זו מצויה באזורים הטרופיים והסובטרופיים של אפריקה והיא פעילת לילה החיה סמוך ליערות עם מקווי מים קרובים כמו אגמים, ביצות, מישורי הצפה וביצות מנגרובים. האנפה חיה בגפה או בזוגות בודדים ומחפשת על הקרקע או במים טרף של דגים, חסילונים, סרטנים, צפרדעים ותולעים. האנפות מקננות על העצים הגבוהים ומטילים 2 עד 3 ביצים ירקרקות בקן עשוי מענפים ומצמחיה.

אנפה זו בעלת תפוצה רחבה ואינה בסכנה כיום, אף שבמספר מדינות כמו דרום אפריקה האוכלוסייה נפגעת מהרס בתי מחיה ומציד בניגריה לטובת שימוש רפואי מסורתי.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אנפת לילה לבנת-גב בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]