אלימות במערכות יחסים חד-מיניות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

אלימות במערכות יחסים חד-מיניות היא תופעה של אלימות והתעללות במערכת יחסים חד-מינית. אלימות במשפחה היא תופעה שקוראת גם במערכות יחסים הטרוסקסואליות, אך במערכות יחסים חד-מיניות היא מעלה בעיות נוספות, ביניהן הומופוביה, סיכון גבוה למחלות מין, מחסור בסיוע משפטי וסטיגמות בידי החברה[1]. אלימות במערכות יחסים חד-מיניות זוכה לפחות מחקר ומימון מאשר אלימות במערכות יחסים הטרוסקסואליות.

שכיחות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הנתונים נלקחו ממחקר שנערך בידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית בשנת 2010.

לסביות[עריכת קוד מקור | עריכה]

44% מהנשים הלסביות שהשתתפו במחקר דיווחו כי הן היו קורבנות לאלימות פיזית, אונס או הטרדה מאיימת בידי בנות הזוג שלהן. לעומת זאת 35% מהנשים ההטרוסקסואליות דיווחו על אלימות מסוג זה[2].

הומואים[עריכת קוד מקור | עריכה]

רק 26% מהגברים ההומוסקסואלים דיווחו כי הם היו קורבנות לאלימות פיזית, אונס או הטרדה מאיימת בידי בני הזוג שלהם. לעומת זאת 29% מהגברים ההטרוסקסואליות דיווחו על אלימות מסוג זה[3].

ביסקסואלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

למרות שביסקסואלים יכולים להיות במערכת יחסים מכל סוג, יש להם סיכוי גבוה יותר להיות במערכת יחסים אלימה. 61% מהנשים הביסקסואליות ו-37% מהגברים הביסקסואלים דיווחו כי הם היו קורבנות לאלימות פיזית, אונס או הטרדה מאיימת בידי בני/בנות הזוג שלהם[4].

קשיים חוקתיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קורבנות של אלימות במערכות יחסים חד-מיניות נתקלים לעיתים בקשיים בקבלת סיוע משפטי, מכיוון שחוקי האלימות במשפחה מנוסחים כך שהם כוללים מערכות יחסים הטרוסקסואליות בלבד. ברוב המקרים, התוקף עדיין מסוגל להיות מואשם בתקיפה אך הפשע עלול לא להיות מדווח כאלימות במשפחה ובכך יכול להשפיע על ניהול המשפט והיקף העונש. בישראל חוק האלימות במשפחה כולל אלימות במערכות יחסים חד-מיניות[5] .

הומופוביה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הומופוביה מהווה מרכיב מהותי באלימות במערכות יחסים חד-מיניות וכך גם המחסור במקומות סיוע לנפגעים. דוגמה לכך היא איום לעשות אאוטינג לבן זוג. היעדר הסיוע והעזרה החוקית מקטין את הסיכויים שמבצע האלימות יזכה לעונש.

ארגוני סיוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקואליציה הלאומית למניעת אלימות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקואלציה הלאומית למניעת אלימות היא ארגון שמטרתו להפחית את האלימות נגד קהילות להט"ב בארצות הברית. הארגון הוקם בשנת 1995 בידי גפרי מונטגמרי. הוא מנהל היום מעל 40 פרויקטים קהילתיים למניעת אלימות.

קהילה מאוחדת נגד אלימות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קהילה מאוחדת נגד אלימות היא ארגון שמבוסס בסן פרנסיסקו ומטרתו היא לעזור לקורבנות אלימות במערכות יחסים חד-מיניות.

מרכז מונטרוז[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרכז מונטרוז הוא ארגון שמספק ייעוץ לאנשי להט"ב בטקסס.

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Duke, Alysondra; Davidson, Meghan M. "Same-sex intimate partner violence: Lesbian, gay, and bisexual affirmative outreach and advocacy". Journal of Aggression, Maltreatment & Trauma. 18: 795–816. doi:10.1080/10926770903291787.
  2. ^ ,"The National Intimate Partner NISVS and Sexual Violence Survey ", 2010
  3. ^ ,"The National Intimate Partner NISVS and Sexual Violence Survey ", 2010
  4. ^ ,"The National Intimate Partner NISVS and Sexual Violence Survey ", 2010
  5. ^ חוק למניעת אלימות במשפחה, באתר כל זכות