איגוד הקומפוזיטורים בישראל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
איגוד הקומפוזיטורים בישראל
תחום מוזיקה קלאסית ישראלית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון תל אביב-יפו עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1953–הווה (כ־71 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
https://www.israelcomposers.org/?lang=Hebrew האתר הרשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

איגוד הקומפוזיטורים בישראל הוא ארגון שמטרתו קידום המוזיקה הקלאסית הישראלית בת זמננו הנכתבת עבור אולמות הקונצרטים, שיפור תנאי העבודה והיצירה של הקומפוזיטורים החיים בישראל, והעלאת המודעות ליצירה המוזיקלית המקורית הנכתבת במדינה בקרב הציבור הישראלי. האיגוד נוסד בשנת 1953 והוא פועל כמוסד ללא כוונת רווח הנתמך על ידי המועצה לתרבות ולאמנות (מינהל התרבות) מטעם משרד התרבות והספורט, מדמי החבר של הקומפוזיטורים ומתרומות. איגוד הקומפוזיטורים הישראלי פועל כסניף מקומי של ISCM - החברה הבינלאומית למוזיקה בת זמננו, ושל ACL, איגוד הקומפוזיטורים הכלל-אסייתי.

ראשי האיגוד בעבר נמנו על הבולטים שבמלחיני ישראל, ובהם מנחם אבידום, בן-ציון אורגד, בנימין ברעם, צבי אבני, יורם מיוחס, עמי מעייני, אשר בן יוחנן, מנחם צור, ארי בן שבתאי, רון וידברג ודן יוהס. נכון לתחילת 2014, מכהנים בראשות האיגוד המלחינים שי כהן בתפקיד היו"ר, ג'ון בוסטוק כגזבר וחנה אג'יאשווילי כמזכירת האיגוד.

מנהלת משרד האיגוד היא המלחינה הילת בן קנז.

פעילות האיגוד[עריכת קוד מקור | עריכה]

פעילות האיגוד כוללת ארגון קונצרטים בהם מנוגנות יצירות חברי האיגוד, בדגש מיוחד על עידוד מלחינים צעירים וכן מלחינים שעלו ארצה זה לא מכבר. פעילויות נוספות מופנות לעידוד מבצעים לביצוע היצירה הישראלית, פעילות חינוכית בקונסרבטוריונים ואקדמיות למוזיקה וכן שיתוף פעולה עם איגודים מקבילים לחו"ל על בסיס של חילופי תרבות. איגוד הקומפוזיטורים מעניק את פרס קרן קלון לעידוד מלחינים צעירים המצויים בתקופת לימודיהם, וכן מקיים את תחרות פרס ליברסון הפתוחה לחברים ומתקיימת מדי שנתיים.

המרכז למוזיקה ישראלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

איגוד הקומפוזיטורים הקים ומפעיל את מל"י – המרכז למוזיקה ישראלית, המתפקד כבית הוצאה לאור של כלל המלחינים החברים באיגוד. האיגוד פעיל בהוצאה לאור של תקליטורים של מוזיקה ישראלית, מפעל שהגיע לשיאו עם הפקתם של תשעת התקליטורים בסדרת "פסנתרין" המתעדים את המוזיקה הישראלית לפסנתר במשך המאה העשרים.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]