Mac Mini

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לעדכן ערך זה.
ייתכן שהמידע המצוי בדף זה אינו מעודכן, אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לעדכן ערך זה.
ייתכן שהמידע המצוי בדף זה אינו מעודכן, אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
Mac mini
מידע כללי
סוג מחשב אישי
מפתח אפל
יצרן אפל עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הפצה
הקודם בסדרה Power Mac G4 Cube עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע טכני
מערכת הפעלה macOS עריכת הנתון בוויקינתונים
מעבד
בהמשך החליף את אלה מעבד Intel core i5 במהירות 2.3 ג'יגהרץ.
מידות
apple.com/macmini
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Mac mini (תעתיק: מַק מיני) הוא מחשב מקינטוש אישי ממוזער שפותח על ידי אפל מחשבים ויצא לשוק הרחב בינואר 2005, כשהוא מכיל בתוכו את כל הרכיבים של מחשב אישי רגיל, על אף גודלו; ה-Mac mini הוא המחשב הקטן והזול ביותר של חברת אפל עד כה.

המכונה סומנה בתחילה כ-"BYODKM" (הבאת תצוגה, מקלדת ועכבר משלך) כצעד אסטרטגי לעודד משתמשים לעבור ממחשבי PC המריצים מערכות הפעלה כמו Microsoft Windows ו-Linux.

המחשב הוכרז, יחד עם עוד מספר דגמי מקינטוש, בתערוכת מקוורלד שנערכה ב-11 בינואר 2005. שני דגמי Mac mini שווקו בארצות הברית החל מה-22 בינואר 2005, ושבעה ימים לאחר מכן, ב-29 בינואר של אותה השנה, שווק בהדרגה שאר העולם; בישראל, הושק המחשב כ-3 חודשים לאחר השוק האמריקני, בחודש מאי 2006. מספר גרסאות-עדכון קטנות שוחררו ב-16 ביולי 2005 ודגמים מעודכנים עם מעבדי Core 2 Duo שוחררו ב-28 בפברואר 2006. בהמשך יצאו גרסאות עדכניות יותר עם מעבדי Intel Core וללא כונן דיסקים. ב-2020 יצאה גרסה עם מעבד Apple M1 מתוצרת אפל.

סקירה כללית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחשב זה יועד לפלח השוק של מחזיקי חלונות או מחשבים אחרים שאינם מקינטוש, דגמי מקינטוש ישנים יותר, או לכאלה שאינם יכולים להרשות לעצמם להוציא סכום גבוה על מחשב ומעוניינים במחשב קל לתפעול. המק מיני מהווה חלק ממגמה ששוחרת בשנים האחרונות בשוק המחשבים והטכנולוגיה של פיתוח מכשירים דקים וקלים; לצד ה-Mac mini הופץ, לדוגמה, אייפוד שאפל - דגם אייפוד דק וקל.

יתרונו העיקרי הוא מחירו הזול, שמציב אותו כמתחרה לשאר המחשבים האישיים, ולא רק למעצבים וגרפיקאים שבוחרים תדיר במחשבי מקינטוש על-אף מחירם הגבוה בדרך כלל, יחסית לשאר המחשבים.

מחשב ה-Mac mini שווק ללא מסך, מקלדת ועכבר, אולם לאחר השקתו הוזלו מחירי העכברים והמקלדות של אפל, כדי לאפשר לרוכשיו חבילת מחשוב זולה. ה-Mac mini הוא המחשב השולחני הקטן ביותר של אפל, הן בגובהו והן במשקלו: רוחבו של המחשב 19.7 סנטימטרים, גובהו 3.6 סנטימטרים, עומקו 19.7 סנטימטרים ומשקלו 1.22 קילוגרם. הוא בנוי בצורת קובייה, וצבעו, כצבע רוב מחשבי המקינטוש - לבן-כסוף.

המחשב פועל עם מערכת ההפעלה Monterey – macOS 12, הגרסה המעודכנת ביותר ל-Mac OS - מערכת ההפעלה של מחשבי המקינטוש. המק מיני מגיע עם מספר תוכנות מובנות, ביניהן דפדפן הספארי, חבילת התוכנות iLife של אפל שמאפשרת עריכת וידאו, תמונות, מוזיקה ו-DVD. דגמי ה-Mac mini בהם מעבדי Core 2 Duo מגיעים עם ממשק המשתמש הגרפי Front Row.

כמו לאייפוד, גם לצד ה-Mac mini שוחררו אביזרי הרחבה ושיפורים שונים אותם ניתן לקנות בנפרד; ביניהם ניתן למנות את ה-מיני-מייט (MiniMate), שמוסיף 400 ג'יגהבייט לדיסק הקשיח וכן שלוש יציאות USB ו-FireWire נוספות, כמו גם אביזרי תאורה שונים. רבים השוו את ה-Mac mini למחשב Power Mac G4 Cube שהוצא לשווקים חמש שנים קודם ליציאת ה-Mac mini – בשנת 2000, אך הוא, בניגוד ל-Mac mini, לא זכה להצלחה רחבה ושיווקו נפסק תוך שנה.

מפרט טכני[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסכים[עריכת קוד מקור | עריכה]

למק מיני החדש אפשר לחבר עד שני מסכים בעזרת מתאם mini DVI to DVI/ VGA/ מתאם mini display port to DVI/ VGA. עוד אחד מהחידושים במחשב הוא שאפשר לחבר למחשב את מסך ה LCD של חברת אפל. החברה ביטלה את האפשרות לחיבור מסך 21"/ 24" עם מסגרת האלומיניום שלהם לאחר שהוצאו מייצור, מה שהשאיר את מסך 27" בתור יחיד הסדרה זו.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]