שי אברמסון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שי אברמסון
לידה 4 ביוני 1974 (בן 49)
י"ד בסיוון ה'תשל"ד
ירושלים
מדינה ישראלישראל ישראל
השתייכות צבא הגנה לישראל
תקופת הפעילות מ-1994
דרגה סגן-אלוף  סגן-אלוף
תפקידים בשירות
פעולות ומבצעים
מלחמת לבנון השנייה  מלחמת לבנון השנייה
מבצע צוק איתן  מבצע צוק איתן

שי אברמסון (נולד ב-4 ביוני 1974) הוא חזן ישראלי המשמש כחזן הראשי לצה"ל.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

החזן הצבאי הראשי שי אברמסון ומקהלת הרבנות הצבאית בטקס זיכרון לחללי רפואה באנדרטת חיל הרפואה, חיפה, 2016

אברמסון נולד בירושלים לאסתי ורוני אברמסון, ששימש כסולן בית הכנסת הגדול בירושלים וניהל במשך שנים את התזמורת הקאמרית הישראלית. החזן אברמסון נחשף לראשונה לעולם החזנות, בהיותו נער במקהלת בית הכנסת הגדול בירושלים בתקופות הימים הנוראים. בהמשך למד והעמיק בהשכלתו המוזיקלית אצל מיטב המורים באותה התקופה: נפתלי הרשטיק (חזן בית הכנסת הגדול בירושלים באותה תקופה, וממנו שי למד אף באופן מעשי) אלי יפה, ומשה שטרן.

אברמסון בוגר ישיבת בני עקיבא כפר הרואה.

את שירותו הצבאי החל בעתודה האקדמית, בלימודי לוגיסטיקה וכלכלה. לאחר הלימודים והשלמת קורס קצינים, היה בעצמו מדריך בקורס קצינים, ומפקד פלוגת מפקדה ביחידת "מגלן" של חטיבת הצנחנים תחת פיקודו של אלוף-משנה דרור וינברג ז"ל. בהמשך עבר אברמסון לתחום מערכות מידע ואמצעי לחימה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה.

החזנות הצבאית[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר פרישתו של החזן סגן-אלוף חיים ויינר, החל החיפוש אחר מחליפו בתפקיד החזן הראשי. אחד המתמודדים היה אברמסון, שכיהן אז כראש מדור אמל"ח תקשוב באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה. לקראת טקס הפרידה ממפקד זרוע היבשה, האלוף בני גנץ, הוזמן אברמסון על ידי מארגן הטקס, סגן-אלוף זוהר ולוסקי לשאת באירוע את התפילה לשלום המדינה. ולוסקי גילה את יכולת הזמרה של אברמסון כאשר זה התבקש לשאת תפילת "אל מלא רחמים" בביקור של משלחת צה"ל במחנות ההשמדה בפולין.

לאחר שסיים להתחזן, עלה לבמה הרמטכ"ל דאז, גבי אשכנזי, ולפני שפתח בנאומו, תהה: "שמעתי את החזן המדהים הזה, מי הוא?" אברמסון המופתע הרים את ידו, והציג את עצמו. אשכנזי הפטיר לעומתו שהחזנות הצה"לית ממתינה לו. לא חלפו כמה דקות, ואת המקום שלידו תפס ראש אגף כוח אדם דאז, אלוף אלעזר שטרן, וכך מונה אברמסון לחזן הצבאי הראשי.

בשנת 2008 מונה אברמסון ל"חזן הראשי לצה"ל" וקודם לדרגת סא"ל. בתחילת 2017 פרש משירות הקבע והמשיך בתפקיד החזן הראשי לצה"ל כאזרח עובד צה"ל[1].

סא"ל אברמסון לצד הרב הראשי לצה"ל, תא"ל רפי פרץ

פעילותו ושירתו[עריכת קוד מקור | עריכה]

אברמסון מופיע עם תזמורות והרכבים מוזיקליים בצה"ל: תזמורת צה"ל, התזמורת הקאמרית של חיל החינוך והנוער והרכבים מוזיקליים אחרים של חיל החינוך והנוער, תזמורת משטרת ישראל, מקהלת הרבנות הצבאית ולהקות צבאיות אחרות. אברמסון משלב בשירתו, בין יצירות החזנות אותן הוא מבצע, גם שירים עבריים קלאסיים. כמו כן מרבה להופיע עם מקהלות בארץ ובעולם במסגרת קונצרטים ושבתות חזנות.

החזן הראשי משתתף לעיתים קרובות באירועים ממלכתיים, מלווה את אישי המדינה בטקסים ואירועים בישראל ומחוצה לה וכן נשלח מטעם המדינה, משרד הביטחון וצה"ל לקהילות יהודיות בעולם. אברמסון נחשב לחזן בעל טווח פעילות שונה משל קודמיו בתפקיד. הוא מרבה להופיע בערבי התרמה לצה"ל ובמופעים למשפחות חיילים בודדים ומשפחות שכולות. כך לדוגמה השתתף תדיר בבר המצווה ליתומי צה"ל[2] ובכנס השנתי של קרן IMPACT![3][4] בישראל.

אברמסון מופיע עם חזנים ומוזיקאים, בתפילות וקונצרטים עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת הסימפונית ירושלים וכן הופיע בקהילות יהודיות בארצות הברית, דרום אמריקה, קנדה, אוסטרליה ואירופה.

משחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

באפריל 2022, גילם את יהודה בן גרים בסרט רשב"י - עיבוד קולנועי לסיפורו של שמעון בר יוחאי מאת יהודה גרובייס, לצד מוריס כהן, רותם זיסמן-כהן, דניאל גד, גולן אזולאי, אילן נוב, ישי לפידות, דניאל אהביאל ושוקי סלומון.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

נשוי ליעל ולהם ארבעה ילדים. מתגורר בעיר מודיעין.

בנוסף, מתנדב במגן דוד אדום כנהג אמבולנס בתחנת מודיעין.

דיסקוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • "התפילה לשלום המדינה" (2011)
  • "שים שלום" - לקט שירה עברית וחזנות (2011)
  • "פתח לנו שער" (2012)
  • "אסופה" (2023)

סינגלים שבהם השתתף[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]