ישי שיבובסקי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ישי שיבובסקי
יובלה וישי שיבובסקי בביתם
יובלה וישי שיבובסקי בביתם
לידה 1926
זכרון יעקב, פלשתינה (א"י)
פטירה 7 בנובמבר 2016 (בגיל 90 בערך)
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה לוחם, נהג אוטובוס
מפלגה המערך, סיעה עצמאית.
ראש מועצה מקומית זכרון יעקב
19752003
(כ־28 שנים)
עובד אגד[1]
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ישי שיבובסקי (1926 - 7 בנובמבר 2016) היה ראש מועצה מקומית זכרון יעקב בין ה-3 במרץ 1975[2] לבין אוקטובר 2003.[3][4]

קורותיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

ישי שיבובסקי, יליד זכרון יעקב, נולד ליצחק וחינה שיבובסקי.[5] יצחק, אביו, היה טכנאי טלפון ותיק וראש לשכת התעסוקה בזכרון יעקב.[6]

ישי שיבובסקי הצטרף ללח"י בנעוריו. משם עבר להיות לוחם בהגנה. הוא השתתף במלחמת העצמאות כלוחם בחטיבת אלכסנדרוני ונטל חלק בקרבות רבים, כגון במבצע עובדה. במבצע סיני הוא שירת בחטיבה 9, בשארם א-שייח'.

עם שחרורו מצה"ל, חזר למושבה ועסק בנהיגה, כחבר קואופרטיב "שלוחות", ולאחר מכן הצטרף לקואופרטיב ״אגד״. בשנת 1952, ישי התחתן עם יובלה שכטר, בתו של אבא שכטר, ראש מועצת זכרון יעקב, דאז.

ישי שיבובסקי, נבחר לתפקיד ראש המועצה, ב-3 במרץ 1975, לאחר פטירת ראש המועצה, דאז, יעקב לוי. שיבובסקי היה אז נציג מפלגת המערך. בהמשך הקים סיעה עצמאית, בשם "יש" והמשיך לנצח איתה במערכות הבחירות. את מקומו בראשות סיעת המערך / מפלגת העבודה תפס מי שכיהן אחריו כראש המועצה, אלי אבוטבול.

כראש מועצה הוא הביא לפיתוח המושבה. בזמנו התפתחו, לדוגמה, אתרי התיירות בה, כמו מוזיאון העלייה הראשונה[7] ומדרחוב דרך היין. בתקופתו הוקמו שכונות חדשות בעיר.[8] הוא השתתף גם במאמצי בלימת ההקמה של יישוב קהילת בית אל בזכרון יעקב, שנחשב בזמנו למעוז של כת גרמנית. היישוב הוקם ליד זכרון יעקב,[9] בשנת 1980. בשנת 2003, לאחר יותר מ-28 שנים בתפקיד, הודיע כי לא יתמודד בבחירות המתקרבות.

שער ישי בזכרון יעקב, על שם ישי שיבובסקי

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הותיר אחריו את רעייתו, ילדים ונכדים. שער הכניסה העתיק למושבה, נקרא כיום על שמו.[10]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]