יחסי ספרד–תימן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי ספרדתימן
ספרדספרד תימןתימן
ספרד תימן
שטחקילומטר רבוע)
505,370 527,968
אוכלוסייה
47,480,958 35,086,207
תמ"ג (במיליוני דולרים)
1,397,509 21,606
תמ"ג לנפש (בדולרים)
29,433 616
משטר
מונרכיה חוקתית רפובליקה

יחסי ספרד–תימן הם היחסים הבילטרליים והדיפלומטיים בין ספרד ותימן.

היחסים בין שתי המדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

שגרירות ספרד בתימן נחנכה באפריל 2006. פתיחה זו ביקשה להגביר את היחסים הדו-צדדיים בין שתי המדינות, תוך מיקוד של שיתוף פעולה כזה בהיבטים מסוימים:[1]

  • שיתוף פעולה לפיתוח: תימן לא נכללה בתוכנית האב לשיתוף פעולה ספרדי לתקופה 20122014, אולם חשוב שספרד תהפוך לתורמת דו-צדדית שתעזור לקדם את היציבות הפוליטית, החברתית והכלכלית של תימן.
  • מסחר: תימן היא מדינה עם אפשרויות לספרד, התחומים שהכי מעניינים הם: דיג, תשתיות ומשאבי טבע. בהקשר זה נחתמה סדרת מזכרים והסכמים דו-צדדיים לשיתוף פעולה דו-צדדי במגזרים השונים.
  • קונסולרית: לאחר העברתו לספרד ביולי 2010 של האזרח הספרדי שנידון למוות בתימן נביל מנקלי, העניינים הקונסולריים התנרמלו ומתמקדים היום בהגנת השגרירות הספרדית בהקשר הנוכחי של משבר. בהקשר זה פינתה השגרירות את עיקר הצוות במרץ 2011, למעט אלה מחבריה שהחליטו מרצונם להישאר בתימן.

יחסים כלכליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אין חברות ספרדיות שפועלות בתימן, אם כי כמה חברות רב לאומיות קיימות בשוק באמצעות חוזי הפצה. התחומים המבטיחים ביותר עבור חברות ספרדיות הם, ללא ספק, תשתיות, נגזרות דיג ופיתוח ותחומי תיירות ושיקום. תחום שאינו מנוצל כלל ואולי מעניין עבור חברות ספרדיות הוא של אנרגיה מתחדשת. אנרגיה סולארית אינה מנוצלת בתימן ותהווה נישה עסקית חשובה בתקופה זו של נפילה דרסטית בייצור הנפט.[2]

בשנת 2011 חתמה החברה, "The Valencian Machinist" על חוזה להתקנת חמש מגדלורים באיי ים סוף. כמו כן, כמה חברות הראו את התעניינותן להשתתף בתחרויות עבודות שונות עבור ממשלת תימן: באופן ספציפי, הפרויקטים של תחנת כוח הרוח מוקה, הנחת רשת מתח גבוהה, העבודה וההתניה של הטרמינל החדש של נמל התעופה הבין-לאומי צנעא ומערכת התקשורת הפנימית של משרד הפנים.[2]

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • תימן מחזיקה בספרד שגרירות במדריד.
  • ספרד מחזיקה בתימן שגרירות בצנעא.[3]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Ficha de Yemen Office of Diplomatic Information. Ministry of Foreign Affairs and Cooperation. Section: Bilateral Relations.
  2. ^ 1 2 Ficha de Yemen Office of Diplomatic Information. Ministry of Foreign Affairs and Cooperation. Section: Economic relations.
  3. ^ Ficha de Yemen Office of Diplomatic Information. Ministry of Foreign Affairs and Cooperation. Section: Representation Data.