בניין המשרדים של בית הנבחרים רייברן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בניין המשרדים של בית הנבחרים רייברן
Rayburn House Office Building
מידע כללי
סוג מבנה אדריכלי עריכת הנתון בוויקינתונים
על שם סם רייברן עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום וושינגטון די. סי. עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה ? – פברואר 1965
תאריך פתיחה רשמי פברואר 1965 עריכת הנתון בוויקינתונים
אדריכל H2L2 עריכת הנתון בוויקינתונים
סגנון אדריכלי אדריכלות נאו-קלאסית, נאו-קלאסיציזם עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 38°53′12″N 77°00′38″W / 38.8868°N 77.0105°W / 38.8868; -77.0105
(למפת וושינגטון די. סי. רגילה)
 
בניין המשרדים של בית הנבחרים רייברן
בניין המשרדים של בית הנבחרים רייברן
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
בניין רייברן בעת בנייתו (שנת 1960 לערך)

בניין המשרדים של בית הנבחרים רייברןאנגלית: Rayburn House Office Building; בראשי תיבות: RHOB) הוא בניין משרדים של קונגרס ארצות הברית המשמש את בית הנבחרים של ארצות הברית. הבניין מצוי בשכונת קפיטול היל בוושינגטון, בירת ארצות הברית[1].

הבניין ממוקם בין רחוב סאות' קפיטול, לבין רחוב פירסט (First Street)[1].

בניין רייברן נקרא על שמו של יושב ראש בית הנבחרים לשעבר סם רייבורן[1].

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המבנה הושלם בתחילת שנת 1965, שטחו 220,644 מטרים רבועים[1], והוא בניין המשרדים הגדול ביותר של בית הנבחרים, והחדש בבנייני בית הנבחרים שנבנו (בניין המשרדים של הסנאט הארט הוא חדש יותר - בנייתו הסתיימה בשנת 1982).

בבניין רייברן מצויים משרדיהם של 169 חברי בית הנבחרים של ארצות הברית[1].

ניסיונות קודמים לספק את המקום למשרדים הנדרשים לבית הנבחרים כללו את בניית בניין המשרדים של בית הנבחרים קנון, ובניין המשרדים של בית הנבחרים לונגוורת'[1].

במרץ 1965 הציע יושב ראש בית הנבחרים, סם רייברן, הצעה לבנות בניין משרדים שלישי (ההצעה לא כללה בחירת אתר, בחירת אדריכל או הצגת תוכניות אדריכליות)[1].

האזור שממערב לבניין לונגוורת' נבחר כאתר מתאים - והוחלט שהכניסה הראשית למבנה תהיה בשדרת העצמאות עם כניסות לרכבים וכניסות נוספות להולכי רגל ברחובות דרום קפיטול ( South Capitol Street), רחוב C ‏(C Street) ורחוב 1 דרום מערב ( First Street Southwest)[1].

אבן הפינה של המבנה הונחה במאי 1962[1], והכניסה למשרדים החלה בפברואר 1965[1].

אדריכלות[עריכת קוד מקור | עריכה]

פסלו של רייברן ליד החצר בקומת הקרקע

אדריכל הקפיטול, ג'ון ג'ורג' סטוארט, באישור ועדת בנייני המשרדים של בית הנבחרים, בחר במשרד האדריכלים הארבסון, יו, ליווינגסטון ולארסון (Harbeson, Hough, Livingston & Larson) מפילדלפיה לתכנן את המבנה, בדרישה לבנות מבנה בסגנון נאו-קלאסי מופשט בהרמוניה אדריכלית עם מבנים אחרים בגבעת הקפיטול (הבנויים בסגנון זה). בניגוד לעיצובו החיצוני של הבניין, פנים הבניין מעוצב בדומה לבנייני המשרדים האחרים של בית הנבחרים (קירות מחופים בעץ דובדבן, רצפות שיש ומעקות פליז) עם זאת, המבנה מעוצב בסגנון עיצוב פנים מובהק של שנות ה -60, כגון גופי תאורה פלואורסצנטיים.

תחבורה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרכבת התחתית של קפיטול ארצות הברית, מחברת את הבניין לבניין הקפיטול. מנהרות להולכי רגל מחברות גם את בניין רייברן לבניין הקפיטול ולבניין המשרדים של בית הנבחרים לונגוורת' ודרכו ניתן להגיע במנהרות תת-קרקעיות לייתר בנייני המשרדים של הקונגרס (למעט לבניין המשרדים של בית הנבחרים פורד שאינו מחובר לייתר המבנים).

עלויות הבנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לצורך הקמת בניין המשרדים של בית רייבורן נחקק חוק המעניק תקציב של שני מיליון דולרים בתוספת "סכומים נוספים ככל שיהיו נחוצים". סכומים נוספים כאלה הסתכמו בסופו של דבר ב -88 מיליון דולרים.

וזאת עקב תוספות שונות. מנהיגי בית הנבחרים דרשו הכללת חדר כושר למבנה, עובדה שלא הייתה ידועה בציבור בעת הבנייה (חדר הכושר נבנה בקומת מרתף שנחפרה). במרתף הגם מטווח ירי[2] שמנוהל על ידי משטרת הקפיטול ומגרש כדורסל.

פשיטת ה- FBI[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב־20 במאי 2006 פשטו סוכני ה- FBI על משרדו של חבר הקונגרס מטעם המפלגה הדמוקרטית ויליאם ג'ייפרסון בחקירה בדבר קבלת שוחד. היה זה הפעם הראשונה שה- FBI פשט על משרדו של חבר קונגרס מכהן. הפשיטה הובילה לכך שחברי בית הנבחרים (משתי מפלגות הבית) הטילו ספק בחוקתיות הפשיטה[3], ולדיון בנושא בוועדת המשפטים של בית הנבחרים (House Judiciary Committee)[4]. לימים שאלת חוקיות הפשיטה נדונה בבית המשפט, ובית המשפט הפדרלי לערעורים קבע כי ה- FBI הפר את פסקת הדיבור או הדיון שבחוקת ארצות הברית[5] בכך שאפשר לרשות המבצעת לבדוק חומרים שהיו חלק מהליך החקיקה (דבר הסותר את עיקרון הפרדת הרשויות).

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]