בייליס אייריש קרים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בייליס
Baileys
סוג ליקר שמנת
אחוז אלכוהול 17
יצרן R. A. Bailey & Co
מפיץ דיאג'יו עריכת הנתון בוויקינתונים
מוצא אירלנדאירלנד אירלנד
מועד הכנה ראשוני 1974
צבע לבן שמנתי
טעם שמנת
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בייליס אייריש קרים הוא מותג של ליקר אייריש קרים אירי המבוסס על ויסקי אירי ושמנת. כמות האלכוהול בו היא 17%. המותג בייליס יצא לראשונה ב-1974 והיה ליקר האייריש קרים הראשון בשוק.

הליקר מיוצר על ידי חברת R. A. Bailey & Co. מדבלין שבאירלנד, מותג שנמצא בבעלות יצרנית האלכוהול הבריטית דיאג'יו.

ייצור[עריכת קוד מקור | עריכה]

בקבוק 700 מ"ל של בייליס אייריש קרים

בייליס היה הליקר הראשון שהשתמש בשמנת ואלכוהול ביחד בצורה שאיפשרה שיווק. השמנת והויסקי נמהלים בעזרת חומר מתחלב המכיל שמן צמחי מזוקק. תהליך זה מונע היפרדות בין הויסקי והשמנת במהלך האחסון. כמויות הרכיבים האחרים אינן ידועות אך הוא כולל שוקולד, וניל, קרמל סוכר וקפה.

על פי היצרן לא נזקק שימור נוסף, הויסקי משמר את השמנת.

השמנת בה נעשה שימוש במשקה באה מ-Avonmore Waterford Plc. בייצור של בייליס נעשה שימוש ביותר מארבעה מיליון ליטרים של שמנת מדי שנה, 4.3% מיצור החלב של אירלנד.

שתיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ניתן לשתות אייריש קרים בצורה נקיה, עם קרח או כחלק מקוקטייל. יש המוסיפים אותו לקפה במקום קצפת או סוכר.שתית אייריש קרים וקלואה (ליקר קפה) משולה לשתית קפה עם חלב.

כמו במקרה של חלב, שמנת מתקשה בעת מגע עם חומצה חלשה. חלב ושמנת מכילים קזאין אשר נקרש במגע עם חומצה חלשה כמו לימון, מי טוניק או שאריות יין. הקרישה יצרה אגדה אורבנית בבלגיה והולנד שצירוף של בייליס ומי טוניק הוא קטלני.

למרות שתוצאה זאת אינה רצויה, ישנם מספר קוקטיילים המעודדים קרישה. "מערבל בטון" הוא קוקטייל המורכב ממיץ לימון או ליים ובייליס אייריש קרים. אופן השתייה של הקוקטייל הוא לגימה מהמיץ והשארתו בחלל הפה ולאחריו לגימת בייליס, כך ששניהם מתערבבים בפה. החומציות שבמיץ מקשה את האייריש קרים והתערובת נבלעת.

מגוון טעמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2003 חברת בייליס השיקה את "Baileys Glide", משקה ארוך יותר ופחות מקהה עם ארבעה אחוז אלכוהול, אשר כוון לשוק האלכופופ (דוגמת הבריזר). ייצורו הופסק ב-2006.

ב-2005 השיקה בייליס ליקר אייריש קרים בטעם שוקולד מנטה ובטעם קרם קרמל, שניהם בעלי 17% אלכוהול. הם הופצו בהתחלה רק בנמלי התעופה של בריטניה, ובשנת 2006 הופצו ליתר השוק.

בעקבות הצלחת הטעמים הקודמים, הושק ב-2008 טעם קפה גם הוא עם 17% אלכוהול.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בייליס אייריש קרים בוויקישיתוף