אנדרואיד לוליפופ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Android 5.0 Lollipop
צילום מסך מאנדרואיד "לוליפופ"
צילום מסך מאנדרואיד "לוליפופ"
מפתח גוגל
משפחה Android
מחזור חיים 3 בנובמבר 2014 – הווה (9 שנים ו־24 שבועות) עריכת הנתון בוויקינתונים
גרסה אחרונה 5.1.1
סוג רישיון אפאצ'י 2.0, GPL-2.0, Android Open Source Project עריכת הנתון בוויקינתונים
מנהל חבילות APK עריכת הנתון בוויקינתונים
סביבת שולחן עבודה Material Design עריכת הנתון בוויקינתונים
אתר אינטרנט https://www.android.com/versions/lollipop-5-0/ עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
הפסל של אנדרואיד לוליפופ

אנדרואיד לוליפופאנגלית: Android 5.0 Lollipop) הוא עדכון של מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל שהוכרז ב-25 ביוני 2014 במהלך Google I/O. לאחר ההכרזה יצאה גרסת בטא עבור מכשירי הנקסוס 5 וה-Nexus 7 2013. הגרסה הרשמית והסופית, 5.0, הושקה ב-14 באוקטובר 2014. מערכת ההפעלה זמינה להורדה החל מנובמבר 2014 למספר מכשירים מסדרת נקסוס. הגרסה היא הממשיכה של אנדרואיד קיטקט והגרסה הבאה אחריה היא אנדרואיד מרשמלו.

השינויים הבולטים ביותר באנדרואיד לוליפופ הם: שפת עיצוב חדשה הקרויה בשם: "שפת חומר" או "עיצוב חומר" (באנגלית: "Material Design"), ושיפורים לממשק ההתראות המאפשר לגשת אליהם ממסך הנעילה, כמו גם התראות "צפות" ביישומים המשתמשים במסך מלא. הגרסה החדשה כוללת גם שיפור בחיי הסוללה, שפת תכנות חדשה, תמיכה במעבדים מסוג 64 סיביות, ועוד.

פיתוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

אנדרואיד 5.0 הוכרז לראשונה באירוע ה-Keynote במהלך כנס המפתחים Google I/O 2014, בתאריך ה-25 ביוני 2014. לצד אנדרואיד לוליפופ הוכרזו גם Android Auto, Android TV וכמו גם הדגמות עם אנדרואיד והכרזה על השעון החכם ה-Gear Live מתוצרת סמסונג. חלק מהאירוע ה-Keynote הוקדש לשפת עיצוב חדשה הקרויה בשם "עיצוב חומר" (באנגלית: "Material Design"). שפת העיצוב החדשה כוללת התייחסות רבה לכרטיסים, שנראו לראשונה בשירות ה-Google Now (שנכלל באנדרואיד מגרסת 4.1 "ג'לי בין"), עם עיצוב נקי חדש הכולל שימוש רב יותר באנימציות והצללות. שפת העיצוב החדשה תיכלל באנדרואיד לוליפופ, כמו גם בשירותים אחרים של גוגל, כמו דפדפן הכרום, או מערכת ההפעלה למחשבים ניידים Chrome OS.

מגוגל נאמר ש"שפת העיצוב החדשה קיבלה השראה מנייר ודיו. אך בניגוד לנייר פיזי החומר הזה יכול להשתנות והוא דינאמי לחלוטין ומתאים את עצמו לכל מצב".

תכונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

אנדרואיד לוליפופ כוללת עיצוב חדש לממשק ההודעות וההתראות. התראות בודדות מוצגות כעת בכרטיסים, כחלק משפת העיצוב החדשה, והתראות מרובות של יישום אחד יכולות להיות מכווצות בהתראה אחת בלבד. התראות מוצגות כעת במסך הנעילה כמו כרטיסים. ישנה גם תכונה חדשה של "נא לא להפריע". תפריט היישומים הפועלים החדש כולל עיצוב חדש לכרטיסי היישומים האחרונים, אנימציות חדשות, ותכונה חדשה, שמאפשרת כרגע לראות את הקישורים בכרטיסים של דפדפן הכרום.

הגרסה החדשה כוללת גם אפשרות להתראות "צפות" במסך מלא. לדוגמה: כאשר משחק מופעל במסך מלא במכשיר, התראה על שיחה תיראה ככרטיס בקצה העליון של המסך, שבה יהיה ניתן לבחור אם לענות או לנתק. הגרסה החדשה כוללת גם שיפור בחיי סוללה. בנוסף, יש גם מצב "חיסכון בסוללה" חדש. גם האבטחה שופרה, ובגרסה זו ישנה אפשרות שבזמן שהטלפון קרוב למחשב, ניתן יהיה להיכנס למכשיר ללא סיסמה, אך כאשר הטלפון רחוק מהמחשב דרושה סיסמה על מנת להיכנס למכשיר.

מועד ההוצאה[עריכת קוד מקור | עריכה]

גרסה למפתחים יצאה עבור מכשיר הנקסוס 5 וה-Nexus 7 2013 ביוני 26, 2014. הגרסה החלה להופיע ב-OTA (עדכון גרסה דרך המכשיר עצמו) ב-12 בנובמבר 2014. הטלפון החכם נקסוס 6 ומחשב הלוח נקסוס 9 היו המכשירים הראשונים שיצאו עם גרסה זו. HTC התחייבה לעדכן את ה-HTC One M8 תוך 90 יום מההכרזה. מוטורולה הודיעה שתעדכן את מכשיר המוטו X בשתי גרסאותיו, מוטו G בשתי גרסאותיו, מוטו E, הדרואיד מיני, והדרואיד אולטרה ודרואיד מקס.

בכיר ב-LG ציין שמכשיר ה-LG G3 יעודכן עד סוף השנה, ולפי הערכות איתו יעודכנו סדרת ה-G3 המורחבת, מכשיר הדור הקודם LG G2, וסדרת L האחרונה.

סוני הכריזה שהעדכון יגיע בראש ובראשונה למכשירי הדור האחרון: Xperia Z3, Xperia Z3 V וכן ל-Xperia Z3 Compact המוקטן. בנוסף, היא תגיע גם ל-Xperia Z הראשון, ושאר דגמיו השונים – ZL, ZR, Z Ultra מחשב הלוח Z. גם ה-Z1 יקבל את העדכון כולל גרסת ה-Compact וכן Z2 ו-Z2 Tablet.

עיצוב ומראה[עריכת קוד מקור | עריכה]

החל מגרסה 5.0.0 קיים עיצוב חדש לדף הבית ואייקונים חדשים וניתן להגדיר לכל יישום עוצמת שמע משלו ותעדוף תצוגה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]


גרסה קודמת:
אנדרואיד 4.4.4
אנדרואיד 5.0
2014
גרסה עוקבת:
אנדרוריד 6.0