אמריקה און ליין

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אמריקה און ליין
AOL
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית (NYSE:‏ AOL)
מייסדים Marc Seriff, סטיב קייס, ג'ים קימזי עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1983–הווה (כ־41 שנים)
חברת אם ורייזון תקשורת עריכת הנתון בוויקינתונים
חברות בנות
מיקום המטה ניו יורק, ארצות הברית
ענפי תעשייה תעשיית התקשורת, תעשיית האינטרנט, תקשורת המונים, תעשייה טכנולוגית, תעשיית התוכנה עריכת הנתון בוויקינתונים
מוצרים עיקריים שירותי קישוריות לאינטרנט
הכנסות 2.43 מיליארד דולר (6/2014)
רווח 613.7 מיליון דולר (6/2014)
מנכ"ל טים ארמסטרונג
עובדים 5,100 (10/2014)
 
www.AOL.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אמריקה און לייןאנגלית: America Online, מוכרת בעיקר בקיצור: AOL) היא חברת תקשורת אמריקנית המשמשת כספקית אינטרנט, תוכנות ושירותי תקשורת ואינטרנט ברחבי העולם. אמריקה און ליין הייתה אחת החברות הראשונות בעולם אשר הציעה גישה לאינטרנט לציבור הרחב.

אמריקה און ליין ידועה בעיקר בשל חבילת התוכנה המקוונת שלה, אשר איפשרה ללקוחותיה ברחבי העולם לקבל גישה לקהילה המקוונת שלה. בשיא ההצלחה של החברה היו לה מעל ל-30 מיליון לקוחות ברחבי העולם אשר רובם גלשו באינטרנט באמצעות חבילת התוכנה.

מהיווסדה ועד לשנת 2007 היה ממוקם מטה החברה בצפון וירג'יניה. כיום ממוקם מטה החברה בניו יורק.

במאי 2015 הודיעה החברה על רכישתה על ידי ורייזון תקשורת. שווי העסקה מוערך בכ-4.4 מיליארד דולר.[1]

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

AOL הוקמה בתאריך ה-24 במאי 1985 תחת שמה המקורי Quantum Computer Services במטרה להביא את האינטרנט לצרכן הממוצע. מהר מאוד היא התבלטה כספקית שירותי אינטרנט בכך שהציעה קישוריות לאינטרנט דרך חייגן, ברחבי המדינה. עם התפשטות האינטרנט, מספר הרשומים ל-AOL הלך וגדל במהירות. בתוך עשר שנים מהקמתה, היו ל-AOL יותר מ-4.5 מיליון חברים רשומים. בשנת 1995 בלבד, מספר המשתמשים ב-AOL זינק ביותר מ-2.5 מיליון איש.

יחד עם אספקת גישה לאינטרנט, הציעה AOL שירותי "ערך מוסף" ייחודיים למשתמשיה. לחברי AOL הייתה גישה לחשבונות אי-מייל שהיו ידידותיים למשתמש כאשר שמות המשתמשים שלהם שימשו ככתובת האי-מייל שלהם. AOL הציעה חדרי צ'אט בהם אנשים שרצו לחלוק את מחשבותיהם עם קהל יכלו לעשות זאת בצורה אנונימית באמצעות שליחת הודעות טקסט בזמן אמת ולוחות דיון בהם אנשים יכלו לכתוב הערות ולענות על מגוון נושאים בפני ציבור שלם שמחובר לאינטרנט. AOL הציעה גם כמויות גדולות של תוכן קנייני הכולל "ערוצים" מקוונים עם חדשות ובידור, קיצורי דרך לניווט באינטרנט ומילות מפתח כדי להפוך את החיפוש ברשת לקלה יותר, ספרי כתובות ויומנים. AIM היווה חלק מתוכן קנייני זה.

במהלך שנות השמונים, טרם הפכה החברה לספקית שירותי אינטרנט, הציעה החברה שירותים מקוונים שונים דרך BBS אליו התחברו לקוחות החברה באמצעות קו טלפון אנלוגי.

בתחילת שנות התשעים אמריקה און ליין הייתה בין ספקי שירותי האינטרנט הראשונים אשר סיפקו גישה לאינטרנט. החברה שיווקה את עצמה באותה העת בתור שירות מקוון עבור אנשים אשר אינם מתמחים במחשבים, בניגוד לספקית האינטרנט CompuServe, אשר שימשה בעיקר קהל לקוחות בעל ידע טכני בתחום. כמו כן, החברה שמה דגש עוד בתחילת דרכה על ממשק גרפי קל וידידותי למשתמש, בניגוד לשאר ספקיות האינטרנט האמריקאיות אשר באותה העת לא סיפקו תוכנות פשוטות להתחברות ושימוש לאינטרנט עבור משתמשים חדשים ללא כל רקע בתחום. לאורך שנות התשעים הפעילה החברה שיווק מאסיבי כאשר הפיצה ברחבי ארצות הברית מעל ל-100 מיליון דיסקטים ומאוחר יותר תקליטורים המכילים את חבילת התוכנה המקוונת שלה. שיטת שיווק זו תרמה באופן ניכר לגידול המסיבי של קהל הלקוחות של החברה וסייעה לחברה להפוך לספקית האינטרנט הדומיננטית בארצות הברית באותה העת.

AOL הציעה את שירות האינטרנט שלה למשתמשים במחשבי ה-Macintosh וה- Apple II בשנת 1989 ולמשתמשים בתוכנת החלונות בשנת 1993. AOL נרשמה למסחר בנסדאק בתאריך ה-19 במרץ 1992, אך עברה לבורסה לניירות ערך בניו יורק בשנת 1996 לאחר שהודיעה על מתן שירותים בבריטניה, קנדה, צרפת ויפן. כדי להרחיב את נוכחותה הן כספקית ISP והן כספקית IM, רכשה AOL את CompuServe, ISP מובילה דאז, ואת Mirabilis בשנת 1998. בשנת 1999, רכשה AOL את Communications Netscape, חברת תוכנות פופולרית הידועה בדפדפן האינטרנט שלה ובתכנים שלה. בתחילת שנת 2000, החברה הודיעה על תוכניותיה למיזוג מיזוג עם קונצרן הבידור Time Warner. המיזוג הושלם בהצלחה בתאריך ה-11 בינואר 2001, בשם החדש AOL Time Warner.

לאורך השנים החברה פועלת בשיטת זכיינות, באמצעותה הפיצה את שירותיה בקרב חברות שונות ברחבי העולם והקימה להם גרסאות בינלאומיות.

בסוף שנות התשעים ותחילת העשור הראשון של המאה ה-21 החלה אמריקה און ליין לרכוש ולהעניק תמיכה כספית לחברות תוכנה שונות. הרכישות הללו כללו, בין היתר, את חברת CompuServe, חברת Nullsoft המפתחת של תוכנת Winamp, נטסקייפ, מוזילה וחברת מיראביליס הישראלית, יצרנית תוכנת המסרים המיידיים ICQ.

בשנת 2000 התמזגה החברה עם קבוצת המדיה טיים וורנר. לאחר המיזוג החלה ירידה הדרגתית אך משמעותית בהכנסות החברה, אשר נמשכת עד היום. קהל הלקוחות של החברה הפסיק לגדול החל משנת 2002 ורבים עברו לספקיות אינטרנט זולות יותר. כמו כן, בשל פריחת השימוש בפס רחב לאורך העשור הראשון של המאה ה-21 החברה נאלצה למקם את עצמה כפורטל תוכן מוביל, בדומה לחברות כמו יאהו!, על מנת לתפוס חלק משוק הפרסום המקוון.

בשנת 2007 רכשה חברת AOL בתמורה לכ-363 מיליון דולר את קוויגו הישראלית, במה שנחשב עד היום לאחד האקזיטים הכי גבוהים של חברה ישראלית אי-פעם.

ב-28 במאי 2009 הופסק שיתוף הפעולה בין אמריקה און ליין לטיים וורנר אחרי שמונה שנים של שיתוף פעולה.

ב-7 בפברואר 2011 רכשה AOL את אתר החדשות המקוון ההפינגטון פוסט עבור 315 מיליון דולרים. על פי AOL מהלך זה צפוי ליצור קבוצת מדיה חדשה אשר תמזג בין התכנים של האתרים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אמריקה און ליין בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ הראל עילם, אסף גלעד ורפאל קאהאן, ורייזון רוכשת את AOL ב-4.4 מיליארד דולר, באתר כלכליסט, 12 במאי 2015