אידה רולף

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אידה רולף
Ida Rolf
תמונה זו מוצגת בוויקיפדיה בשימוש הוגן.
נשמח להחליפה בתמונה חופשית.
לידה 19 במאי 1896
הברונקס, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 19 במרץ 1979 (בגיל 82)
ניו יורק, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי ביוכימיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
מוסדות מכון אסלן (העשור של 1960) עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג וולטר פרדריק דומרל עריכת הנתון בוויקינתונים
צאצאים ריצ׳ארד רולף דומרל עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אידה פאולינה רולףאנגלית: Ida Pauline Rolf‏; 19 במאי 1896 - 19 במרץ 1979[1]) הייתה ביו-כימאית ומפתחת שיטת "אינטגרציה מבנית" הידועה כ"רולפינג".

נערות וחינוך[עריכת קוד מקור | עריכה]

אידה רולף נולדה ברובע הברונקס בניו יורק כילדה יחידה לברנרד רולף, מהנדס אזרחי שהתמחה בבניית מעגנים ורציפים בחוף המזרחי של ארצות הברית. אידה רולף למדה בקולג' ברנרד וקיבלה תואר הראשון ב-1916 בעיצומה של מלחמת העולם הראשונה. באותו זמן, כיוון שגברים רבים נלחמו באירופה, היא קיבלה הזדמנות נדירה לאישה, לעבוד כחוקרת במכון רוקפלר תחת הדרכתו של ד"ר פובוס לבנה (Phoebus Levene). לבנה היה ראש המעבדה הביוכימית במכון רוקפלר למחקר רפואי.

מחקרה של רולף במכון בתחום הזרחה (פוספאטים) שימש בסיס לעבודת הדוקטורט שלה באוניברסיטת קולומביה. ב-1920 היא קיבלה תואר דוקטור בביוכימיה מקולג' הרופאים והמנתחים באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. שם החיבור המדעי אותו היא הגישה לקבלת התואר היה: "שלוש תוספות לכימיה של פוספוליפידים בלתי רוויים".

קריירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך לימודיה ולאחר השלמתם עבדה רולף עם לבנה במכון רוקפלר. בהתחלה במחלקת הכימותרפיה ואז במחלקת הכימיה האורגנית, עד שהגיעה למעמד של 'שותף'. ב-1919–1927 היא פרסמה 16 מאמרים אקדמיים, רובם בביטאון ביולוגיה-כימיה. מחקריה היו ברובם מבוססי מעבדה על תרכובת ביוכימית של לציטין וצפילין, מולקולות מסיסות בשמן המהוות מרכיב ראשי בקרום העוטף מבנה ביולוגי. ב-1927 עזבה רולף את עבודתה מסיבות בריאותיות ומשפחתיות. היא עזבה את ארצות הברית ונסעה לשווייץ שם בין היתר היא למדה מתמטיקה ופיזיקה גרעינית באוניברסיטה הטכנולוגית בציריך והחלה לפתח את האינטגרציה המבנית. היא פרסמה שני מאמרים אקדמאיים על האינטגרציה מבנית.

אינטגרציה מבנית[עריכת קוד מקור | עריכה]

רולף החלה לפתח את השיטה ב-1920 כדי לטפל בבנה ובאנשים מוגבלים באופן קבע שלא יכלו למצוא עזרה במקום אחר. מטרתה הייתה לארגן את מבנה גוף האדם בהתאם לכוח הכבידה. השיטה בתחילה נקראה ״שחרור תנוחתי״ ורק יותר מאוחר "אינטגרציה מבנית". השיטה ידועה גם בשם "רולפינג".

ב-1971 רולף יסדה "עמותה למען אינטגרציה מבנית" שלימים שינתה את שמה ל"מכון רולף לאינטגרציה מבנית". בנה השני, ריצ׳ארד, עזר לה לפתח את ה"אינטגרציה מבנית", וללמוד את ההשפעה שיש לטכניקה על אנשים מוגבלים, שניהם לימדו את השיטה במקומות שונים בארצות הברית. במשך שנים הם פעלו מניו יורק לקדם את טכניקת הטיפול וליידע כמה שיותר אנשים על השיטה ויתרונותיה.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

רולף הייתה נשואה לוולטר פרדריק דומרל. היו להם שני בנים, אלן מייקל דומרל וריצ׳ארד רולף. ריצ'רד הוא רופא ומורה ל"אינטגרציה מבנית" וממשיך לקדם ולפתח את פרויקט ה"רולפינג" של אמו.

מקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • תולדות חיים באתר הרולפינג
  • שטרלינג, איזבל. חלוצת זן: חייה ועבודתה של רות פולר סאאסקי (2006) Shoemaker & Hoard. ISBN 978-1-59376-110-3 עמ' 8

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

Feitis, Rosemary. 1985. Rolfing and Physical Reality. Healing Arts Press

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]