אופנה במדינות המערב בעשור השני של המאה ה-20

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
נשים באוסטרליה בבגדים טיפוסיים לתקופה, העשור השני המאה ה-20
החזייה המודרנית מעוצבת על ידי מארי פלפס ג'ייקוב בשנת 1913. פלפס ג'ייקוב אמנם לא ממציאה את החזייה, אך הראשונה שרושמת על כך פטנט והראשונה שמכניסה אותה לאופנה בתפוצה רחבה יחסית

האופנה במדינות המערב בעשור השני של המאה ה-20 הייתה מגוונת במיוחד ואקזוטית במחצית הראשונה של העשור, בניגוד לפרקטיות הקודרת של בגדים בתקופת מלחמת העולם הראשונה.

אופנת נשים בעשור השני של המאה ה-20[עריכת קוד מקור | עריכה]

השפעת מלחמת העולם הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

השינויים בעיצובים של שמלות במהלך מלחמת העולם הראשונה נבעו יותר מצורך ממשי מאשר עיצובים של מעצבי אופנה. ככל שנכנסו יותר ויותר נשים לכוח העבודה, הן דרשו בגדים המתאימים יותר לפעילויות בהם הן עסקו. נשים החלו להתלבש באופן פחות ראוותני כתוצאה ממחסור במשאבים שהלכו בעיקר למאמץ המלחמתי.

תסרוקות וכובעים[עריכת קוד מקור | עריכה]

כובעים גדולים עם שוליים רחבים וכובעים רחבים עם שוליים שפנו פנימה היו אופנתיים מאוד בשנים הראשונות של העשור, אך בהדרגה הכובעים הפכו קטנים יותר עם שוליים שטוחים. שיער קצר החל להיות פופולרי באופנה של פריז לקראת סוף העשור. התספורת הקצרה הפכה פופולרית בסוף העשור בעולם המערבי בעיקר משום שלשחקנית הקולנוע האילם איירין קאסל הייתה את התספורת.

המחוך[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שנשים החלו להיות לקחת יותר חלק בריקודים ובספורט, הם החלו להסיר את המחוכים במסיבות כדי לנוע בחופשיות רבה יותר. בתגובה יצרני המחוכים החלו במהלך העשור לשווק את מחוך הריקודים, אשר היה קל יותר וגמיש יותר.[1]

תמונות שמציגות מגמות בולטות באופנה במהלך העשור

אופנת גברים בעשור השני של המאה ה-20[עריכת קוד מקור | עריכה]

באופן כללי, סגנונות האופנה של בגדי גברים לא השתנו רבות מן העשור הקודם. השיער היה בדרך כלל קצר. הקצוות של השפמים הארוכים היו מגולגלים מעט לעיתים קרובות. יותר ויותר גברים הפסיקו לגדל זקנים ושפים ובחרו במראה מגולח ונקי יותר.

אביזרים נלווים[עריכת קוד מקור | עריכה]

כובעי צילינדר ממשי המשיכו להיות פופולריים בקרב אנשים מהמעמד הגבוה בעולם המערבי. כובעי קש שטוחים וכובעים פדורה היו פופולרים יותר מבעבר. אנשים מכל המעמדות, במיוחד מהמעמד הבינוני והעובד, לבשו לעיתים קרובות כובע קסקט.

תמונות שמציגות מגמות בולטות באופנה במהלך העשור

בגדי עבודה בעשור השני של המאה ה-20[עריכת קוד מקור | עריכה]

בגדי ילדים בעשור השני של המאה ה-20[עריכת קוד מקור | עריכה]


קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מה אנשים באמת לבשו בעשור השני של המאה ה-20. באתר עיתון הג'נטלמנים (באנגלית)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Fields, Jill (2007). An Intimate Affair: Women, Lingerie, and Sexuality. Berkeley and Los Angeles, CA: University of California Press. pp. 51–52.