ויקיפדיה:רשימת מועמדים למחיקה/:מוכרי בובות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Dorian Gray Wild (שיחה | תרומות)
←‏חקירה משולבת: תגובתם של גופי החקירה: איפול מוחלט
שורה 77: שורה 77:
:::::::שוב, לא. המקורות תומכים בכך שקיימים בעולם אנשים כאלו (כפי שקיימים גם אנשים אחרים). אין מקורות שכל מקרים אלו שייכים לתופעה אחת מובחנת. [[משתמש:Dovno|Dovno]] - [[שיחת משתמש:Dovno|שיחה]] 23:59, 31 באוקטובר 2020 (IST)
:::::::שוב, לא. המקורות תומכים בכך שקיימים בעולם אנשים כאלו (כפי שקיימים גם אנשים אחרים). אין מקורות שכל מקרים אלו שייכים לתופעה אחת מובחנת. [[משתמש:Dovno|Dovno]] - [[שיחת משתמש:Dovno|שיחה]] 23:59, 31 באוקטובר 2020 (IST)
::::::::זה מה שכתוב בפתיח, וכל המקורות תומכים בזה. [[משתמש:Dorian Gray Wild|דוריאן]]''' • [[שיחת משתמש:Dorian Gray Wild|<small><font color="navy">D</font><font color="bordo">G</font><font color="green">W</font><font color="black"> – Talk</font></small>&rlm;]]''' 00:06, 1 בנובמבר 2020 (IST)
::::::::זה מה שכתוב בפתיח, וכל המקורות תומכים בזה. [[משתמש:Dorian Gray Wild|דוריאן]]''' • [[שיחת משתמש:Dorian Gray Wild|<small><font color="navy">D</font><font color="bordo">G</font><font color="green">W</font><font color="black"> – Talk</font></small>&rlm;]]''' 00:06, 1 בנובמבר 2020 (IST)

==== חקירה משולבת ====
בערך על [[w:Luis CdeBaca|Luis Cabeza deBaca]] כתוב שהיה התובע ב"קשר המקסיקני" (אם אפשר לקרוא לזה כך) שסוקר בפרופיל גבוה:{{ltr| Among other cases, he prosecuted the high-profile "Deaf Mexican" forced labor case.}} עם הפניה להערת שוליים 5, [https://www.nytimes.com/1997/08/02/nyregion/17th-arrest-made-in-case-of-deaf-mexican-peddlers.html המתארת] חקירה משולבת בניו יורק, שיקאגו ובעיקר לוס אנג'לס. ראוי לציון הטקסט הבא מהכתבה:
{{ltr|
"The two main agencies investigating the case, the United States Attorney's office for the Eastern District of New York and the Federal Immigration and Naturalization Service, have been tight-lipped about their progress".}}
טקסט זה מעיד על פשע מאורגן לכל דבר. אם החשודים שנעצרו היו "נועלים את הרשימה", השלטונות לא היו שומרים על שפתיים חשוקות. [[משתמש:Dorian Gray Wild|דוריאן]]''' • [[שיחת משתמש:Dorian Gray Wild|<small><font color="navy">D</font><font color="bordo">G</font><font color="green">W</font><font color="black"> – Talk</font></small>&rlm;]]''' 02:02, 1 בנובמבר 2020 (IST)


== הצבעה ==
== הצבעה ==

גרסה מ־03:02, 1 בנובמבר 2020

<:מוכרי בובות

  • תאריך תחילת ההצבעה: 18:51, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  • תאריך סיום ההצבעה: 18:50, 3 בנובמבר 2020 (IDT)

דיון

דיונים קודמים על הערך

דיון נוכחי

הסאגה בדף השיחה הגיעה למימדים לא רציונליים. הגיע הזמן להביא להכרעת הקהילה אם יש מקום לערך זה. בורה בורה - שיחה 18:51, 27 באוקטובר 2020 (IST)

הפיתרון אמור להיות העברה לטיוטה עד לתיקונה, אבל יש התנגדות לכך (הזוי). ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 18:57, 27 באוקטובר 2020 (IST)
כדברי HiyoriX: "הערך הזה הוא דוגמה מצויינת לערך שאוכל ושותה המון".
כבר הגבתי רבות בדף השיחה של הערך, כמו כאן, כאן, כאן, כאן, וכאן.
סלע המחלוקת בערך הוא ההתייחסות אל מוכרי בובות כאל פשע מאורגן, מול אלה שדרשו להעבירו לטיוטה בטענה כי מדובר בקבצנים.
מכירת בובות היא פשע מאורגן משום שראשי הכנופיות נלחמים אחד בשני על שטחי המכירה, וזה מגיע לאשפוזים ומעצרים. כמו כן נעשה ייבוא של מוכרי בובות מחו"ל, שיכונם בדירות ולקיחת הדרכונים מהם, אונס של חלק ממוכרות הבובות, וסחיטה של מוכרי הבובות: רוב הרווח ממכירת הבובות מגיע לראשי הכנופיות ולא למוכרי הבובות עצמם. הבעיה היא עולמית, משום שנכתב עליה גם בניו יורק טיימס, וכתבתי את זה כאן. מוכר בובות אמריקאי גם כתב ספר על כך שעקבו אחריו בשדה התעופה באורלנדו וזימנו משטרה. זה כתוב בדף השיחה של הערך. דוריאןDGW – Talk 19:48, 27 באוקטובר 2020 (IST)
כל הדברים שציינת הם מקרים פרטניים (2 מקרים, אחד בישראל ב-2014 ואחד אחר שצויין בניו יורק טיימס) שלא מעידים על הכלל ומהווים מחקר מקורי. ”מוכר בובות אמריקאי גם כתב ספר על כך שעקבו אחריו בשדה התעופה באורלנדו וזימנו משטרה” - לא הבנתי איך זה מוכיח משהו ממה שכתבת? ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 20:00, 27 באוקטובר 2020 (IST)
השבט. דוריאןDGW – Talk 21:17, 27 באוקטובר 2020 (IST)
זה סרט דרמה ולא סרט דוקומנטרי. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 21:21, 27 באוקטובר 2020 (IST)

1. Economic Survival in the Deaf and Hard of Hearing Community: "In the Great Depression of the 1930s, those who lived at that time may remember "deaf peddlers". Those who were deaf or hard of hearing would offer people an alphabet card in exchange for money".

2. Deaf L.A. Peddlers Say They Know N.Y. Sellers: "The deaf peddlers at Los Angeles International Airport know all about New York City and the bad jefes who did business there, the “king peddlers” who allegedly kept more than 50 Mexican immigrants in crowded apartments as virtual indentured servants".

3. Why not to buy manual alphabet cards from peddlers: "At the airport I was approached by a deaf person selling manual alphabet cards. Should I buy one? Answer: No! No! No! There is a big difference between buying something from a peddler on a sidewalk and being psychologically pressured into "paying any price you wish” or for an ABC card by someone who comes up to you in a public place. ABC cards aren’t a legitimate product. Sadly, many of these "deaf” peddlers aren’t even deaf. They’re hearing people faking deafness. As proven time and time again when a person approaches them and asks in fluent American Sign Language (ASL): "Why are you doing this?" watch them make a quick escape!"

4. Hi, I'm deaf. Let's be friends, I love you. Give me money: "Alrighty, so I went to lunch with my mom and dad today at Athens, a Greek restaurant. Anyway, while we were eating I noticed a strange guy walking around in a baseball cap. I didn't think much of it and just ignored him. A few minutes later, the guy finally makes his way to our table, doesn't say a single word, and simply tosses the following down on our table. It landed in front of my dad, so he was looking at it. About 30 seconds or a minute went by, and the odd thing was that the guy was still standing at our table. We tried to just ignore him, but he simply wasn't going to go away. My dad finally gave him a buck, and then he went on his way".

5. Sign Language ABC Card: "The impression they give is that Deaf people don’t work, that they rely on begging to sustain themselves, and that Deaf people can't do everything a hearing person can".

6. The dilemma of Deaf Peddling: Cultural double-edged sword.

7. Items that Deaf Peddlers Make & Sell: ABC cards, Nail clippers, Pencils and Pens, Key chains.

8. Do any actual deaf people pull the "I'm deaf, please buy my one page signing pamphlet" scam?: "Around the year 2000, there was a lot of news about a Deaf peddling ring in which a Deaf husband and wife from Russia imported Deaf people from Russia to the U.S. with promises of a better life, but once they arrived, were kept as virtual slaves, let out of the apartment only to peddle, and beatings and near starvation were part of this couple’s tactics to control their underlings".

9. Deaf cultures and Sign Languages of the world: Singapore: "Recently, the Singapore Association for the Deaf (SADeaf) received a number of calls from members of the public, informing us that deaf peddlers were occasionally seen around town selling toys and other novelty items, claiming to be raising funds for SADeaf".

10. And the key point: Leon Krakover: "A deaf Chicago entrepreneur who built his street-peddling empire into a corporation complete with lawyers, accountants, a staff of deaf door-to-door salesmen and an apartment hotel to house them. His groups have been used to peddle miscellaneous goods. He is called "King of Peddler". Also, he is a millionaire. At one time, he owned six buildings. These groups peddled items in all 48 states".

דוריאןDGW – Talk 08:24, 28 באוקטובר 2020 (IST)

רוב קישורים אלו הם לבלוגים פרטיים המתארים אנקדוטות אישיות, ולכן לא רלוונטיים לדיון אנציקלופדי. בחלקם אפילו מדגישים שבכלל לא מדובר בחרשים אלא במתחזים לחרשים. אבל אני לא חושב שזו הנקודה שבמחלוקת. לא ראיתי אף אחד שטען שלא קיימים בעולם קבצנים חרשים (או מתחזים לחרשים) המוכרים דברים ברחוב (או מדלת לדלת) ושחלקם אולי קשורים לארגוני פשיעה. בערך עצמו מתוארים מקרים של חרשים מקהילת הצענים שלא מוכרים דבר אלא מבקשים לחתום על עצומות, או חרשים בגאנה המקבצים נדבות ואז קונים עם זה אלכוהול. בכל מקרה מה שחסר זה לא מקור לכך שמקרים אלו קרו, אלא מקור הקושר את כל אלו ביחד לתופעה אחת ייחודית ומובחנת. יש בעולם גם אנשים המתחזים לקבצנים שאינם חרשים. יש בעולם גם קבצנים שהם חלק מארגוני פשיעה בלי להיות חרשים. זכורה לי כתבה שקראתי לפני שנים על קבצן בירושלים (לא חרש) שבסתר היה בעל נכסים רבים, אך ביומיום היה מתחזה לחסר כל ומבקש נדבות ברחוב - אז האם על בסיס אנקדוטה זו (אפילו שנכתבה בעיתון) אפשר לכתוב ערך אנצקלופדי על "תופעה" כזו? קבצנות בפני עצמה אינה תופעה חדשה ובין כלל הקבצנים בעולם יש גם קבצנים חרשים, עיוורים, פיסחים ועוד ועוד (וחלקם אכן מתחזים, וחלקם אכן קשורים לארגון פשיעה יותר גדול). אי אפשר לכתוב ערך אנציקלופדי על בסיס אוסף אנקדוטות.
הערך כרגע מתאר מקרים נקודתיים בישראל, ארה"ב, צרפת וגאנה. האם יש מקור כלשהו - מלבד ערך זה עצמו - הטוען שכל המקרים האלו הם חלק מתופעה מובחנת אחת? Dovno - שיחה 08:49, 28 באוקטובר 2020 (IST)
אני מסכים עם דובנו. המקורות האלה חלשים ולא מאששים את המידע שמופיע בערך. גילגמש שיחה 11:40, 28 באוקטובר 2020 (IST)
לא קראתי על קבצנים מן המניין שמיובאים מארצות אחרות בהבטחה לחיים טובים יותר, משוכנים בצפיפות בדירות, דרכוניהם נלקחים מהם ומופעלת עליהם אלימות פיזית ורגשית על מנת שיעבדו עבור מפעיליהם. זה היה בסחר נשים בישראל, ונמשך עם מוכרי בובות. נכתב על כך רבות גם בתקשורת עצמה, כפי שהוצג במקורות אלה. כל המקורות הם נכונים ומדוייקים, אחרת לא הייתה נעשית הסתמכות עליהם ולא היה נכתב כאן על מתחזים לחירשים או על אלכוהול בגאנה. דוריאןDGW – Talk 15:50, 28 באוקטובר 2020 (IST)
לא הבנתי מה הקשר בין דברים אלו שכתבת לבין צוענים בצרפת או קבצנים בגאנה שמבקשים כסף כדי לקנות אלכוהול. שוב: האם יש מקור כלשהו שלפיו כל אלו הם חלק מאותה תופעה מובחנת? Dovno - שיחה 18:19, 28 באוקטובר 2020 (IST)
המקורות שצירפת לא מוכיחים את הנטען.
"נכונים ומדויקים"? קראו את תוכן המקור האחרון שגריי החזיר לערך:
"שמי יהורם Yoram Balilty והנני חירש מלידה. נשוי לענת, אבא ל- 6 ילדים וסבא לנכדה אחת מתוקה.
[סיפור על פתיחת העסק]
יהורם אירועים - האירוע שלך, הציוד עלינו.
מספקים ציוד לכל סוגי האירועים - שולחנות, כיסאות, תאורה, מקררים, ציוד אוהלים, מזרונים ועוד...
מוזמנים לפנות בפרטי או באמצעות סמס בלבד לנייד...
ניתן לשלוח גם אימייל...
אפילו האדמו"ר מורי ועטרת ראשי הרב מדרכי שריקי שליט״א ממליצים עלינו!"
המקור בתוך הערת שוליים לא אנציקלופדית. לירה - שיחה 18:26, 28 באוקטובר 2020 (IST)

במקור מאשר יהורם בלילטי, ראש כנופייה שנדקר על ידי ראש כנופייה אחר, אושפז בבית חולים, נעצר מספר פעמים ואמר בראיון למאקו כי הוא מייבא מוכרי בובות מחו"ל – שיש לו שישה ילדים. שישה ילדים אלה נולדו לסירוגין לשתי נשים שונות, כמו אצל גואל רצון.
בלילטי אמר למאקו: "כבר 33 שנה שאני עובד בזה, 33 שנים אני עובד בעבודה של הבובות. בשווייץ, בצרפת, בלגיה, הולנד, איטליה, בכל העולם. 33 שנה. להפסיק זה קשה. אי אפשר להפסיק עם העסק הזה של הבובות. יש מלא, זה מתפשט, אי אפשר. יש מלא חרשים שעובדים בזה, בערך 600 חרשים". דוריאןDGW – Talk 19:05, 28 באוקטובר 2020 (IST)

"בכל העולם"... ונעבור לציטוט מהימן: "הדברים שאתה מציג רק מחזקים את החשש שלי שאתה לא מבין מה ההבדל בין טקסט כתוב, להוכחות." לירה - שיחה 19:09, 28 באוקטובר 2020 (IST)
שלום ערן, ביקורת כתב: "בפעם הבאה שבה תתפלמס עם עורך אחר על עריכותיו או עריכותיך תיחסם. אין לנו יכולת לנהל את הוויכוחים הללו או להכיל אותם".
אני ממליץ כי תפעיל את שיקול דעתך ותחסום או תזהיר את המשתמשת שכתבה כאן תגובות אד הומינם. דוריאןDGW – Talk 19:29, 28 באוקטובר 2020 (IST)
הציטוט (החוזר) הזה הוא משהו שנכתב לך? כי התפלמסת הרבה מאוד פעמים בכל שיחה וניסית לגרור אחרים לפולמוס במקום לתרום לדיון. לירה - שיחה 19:39, 28 באוקטובר 2020 (IST)

שפות נוספות

  1. בסינית צחקו בשלושה פורומים שונים על אדם שאחז שלט ברחוב והיה כתוב בו "אני רוכל אילם-חרש, אנא רחם עלי, קנה כמה תפוחים" – "我是聋哑小贩,请可怜可怜我,买点苹果吧".
  2. בצרפתית יש ספר שנקרא "LES SOURDS C’EST COMME ÇA" מאת Yves Delaporte. בעמוד 58 נמצא איור מספר 13: Inscription au verso d’un alphabet manuel de colporteur sourd. 1996.
  3. בגרמנית כתוב על הרוכל החירש אריך פורסטר שנרצח ב-10 באפריל 1941 במתקן ההרג הנאצי בטירת הרטהיים. דיברו לזכרו אלמר הלר, ארנסט וירטנסון וכריסטוף מיטלר ב-20 באפריל 2011 בבית הקברות תאל ליד סולזברג.
  4. באיטלקית הפיקו סרט בשם "מחזיק מפתחות" על מפגש קרוב עם רוכל רחוב חירש. הכניסה לסרט עולה עשרה יורו.
  5. בספרדית כתוב על מנואל אדוארדו טוסקנו (שם הבמה של נורברטו אדוארדו טוסקנו לופז), מלחין מקסיקני שהגיע למקסיקו סיטי בתחילת שנות ה-70 של המאה העשרים, עסק במקצועות שונים, ונאלץ לעבוד אפילו כרוכל רחוב חירש.
  6. ברוסית (חדשות לטביה) כתוב על רוכל חירש שב-30 במרץ 2016 מכר דגלים למכוניות בכביש עם פתק שהיה כתוב בו מחיר הדגל (3 יורו) והסבר שעל ידי קניית "המזכרת הקטנה הזו" ניתן לתמוך כלכלית בחירש מלידה צעיר. המשטרה הגיעה. ב-1 באפריל 2016 עבד באותו מקום מוכר דגלים חירש אחר עם תיק גב זהה. מי הפעיל אותם? דוריאןDGW – Talk 04:55, 31 באוקטובר 2020 (IST)
לא הבנתי את הקשר בין האנקדוטות האלו לערך הנוכחי. ברור שיש בעולם קבצנים חירשים וברור שיש בעולם רוכלים חירשים. האם יש מקור שלפיו כולם חלק מאותה תופעה? האם אותו רוכל סיני חירש שמכר תפוחים חלק מאותו פשע מאורגן שפעל בישראל בשנות ה-80? האם הרוכל החירש שנרצח ע"י הנאצים ב-1941 קשור לאותו פשע מאורגן? Dovno - שיחה 07:59, 31 באוקטובר 2020 (IST)
יש פשע מאורגן בצרפת (כתוב בספר), באיטליה, במקסיקו ובלטביה. הנאצים הרגו את מוכר הבובות משום שאפילו בזמן מלחמת העולם השנייה היה מוכר בובות, מה שהבעיר את חמתם של הנאצים. מוכר התפוחים הסיני ביקש לקנות ממנו תפוחים משום שהוא חירש. דוריאןDGW – Talk 15:12, 31 באוקטובר 2020 (IST)
אבל, שוב: מה הקשר? למעלה כתבת שהנימוק לכך שמדובר בתופעה אחת הוא: "לא קראתי על קבצנים מן המניין שמיובאים מארצות אחרות בהבטחה לחיים טובים יותר, משוכנים בצפיפות בדירות, דרכוניהם נלקחים מהם ומופעלת עליהם אלימות פיזית ורגשית על מנת שיעבדו עבור מפעיליהם.". האם לטענתך אותו מוכר שנרצח ע"י הנאצים או אותו מוכר תפוחים סיני, או אותם שותי אלכוהול מגאנה כולם הובאו מארצות אחרות ע"י פשע מאורגן, דרכוניהם נלקחו, וכו' וכו'?
להביא עוד אנקדוטות מהעולם שקיימים קבצנים חירשים לא ייתן מענה לבעיה העקרונית והיא: האם יש מקור כלשהו (חוץ מהערך הנוכחי ומהדיון הנוכחי) שלפיו כל אלו הם חלק מאותה התופעה? Dovno - שיחה 20:47, 31 באוקטובר 2020 (IST)
הערך הוא על מוכרי בובות חירשים, וכל המקורות מאשרים זאת. דוריאןDGW – Talk 20:56, 31 באוקטובר 2020 (IST)
(א) לא - לא כך הערך מגדיר את עצמו ולא כך אתה נימקת את חשיבותו כאן בדיון. (ב) המקורות כלל לא מאשרים זאת. המקורות שהבאת מאשרים שיש בעולם קבצנים (או רוכלים) שהם חירשים (או מתחזים לחירשים). לא הובא עדיין מקור אחד המבהיר שכל אותם מקרים הם חלק מאותה תופעה. להשוואה - אפשר להביא מקורות שישנם בעולם קבצנים עיוורים, ושיש קבצנים פיסחים, ושיש נגני רחוב עם שיער שחור, ושיש טרמפיסטים יתומים, וכך לבלי סוף. אולם מקורות כאלו לא יבהירו שכל אחת מקבוצות אלו היא תופעה אחת מובחנת. Dovno - שיחה 21:48, 31 באוקטובר 2020 (IST)
בפתיח הערך כתוב: "במכירות אלו מציגים המוכרים את עצמם כחירשים, כתמריץ לשומע לקנות את המוצר המוצע", וכל המקורות תומכים בפתיח זה, לצד מקורות המעידים על פשע מאורגן במכירת בובות. דוריאןDGW – Talk 23:44, 31 באוקטובר 2020 (IST)
שוב, לא. המקורות תומכים בכך שקיימים בעולם אנשים כאלו (כפי שקיימים גם אנשים אחרים). אין מקורות שכל מקרים אלו שייכים לתופעה אחת מובחנת. Dovno - שיחה 23:59, 31 באוקטובר 2020 (IST)
זה מה שכתוב בפתיח, וכל המקורות תומכים בזה. דוריאןDGW – Talk 00:06, 1 בנובמבר 2020 (IST)

חקירה משולבת

בערך על Luis Cabeza deBaca כתוב שהיה התובע ב"קשר המקסיקני" (אם אפשר לקרוא לזה כך) שסוקר בפרופיל גבוה:

Among other cases, he prosecuted the high-profile "Deaf Mexican" forced labor case.

עם הפניה להערת שוליים 5, המתארת חקירה משולבת בניו יורק, שיקאגו ובעיקר לוס אנג'לס. ראוי לציון הטקסט הבא מהכתבה:

"The two main agencies investigating the case, the United States Attorney's office for the Eastern District of New York and the Federal Immigration and Naturalization Service, have been tight-lipped about their progress".

טקסט זה מעיד על פשע מאורגן לכל דבר. אם החשודים שנעצרו היו "נועלים את הרשימה", השלטונות לא היו שומרים על שפתיים חשוקות. דוריאןDGW – Talk 02:02, 1 בנובמבר 2020 (IST)

הצבעה

על פי מדיניות המחיקה רק משתמשים רשומים בעלי ותק של 30 ימים ו־100 עריכות במרחב הראשי או במרחבים המשיקים לו במהלך 90 הימים שקדמו לתחילת ההצבעה (כלומר עריכות דפי שיחה, דפי מדיניות וכדומה אינן נספרות) הם בעלי זכות הצבעה. כמו כן, ההצבעה אסורה על עורך בתשלום. למחיקת ערך נדרש רוב מיוחס של 55% ומעלה. נא לא לנהל דיונים בגוף ההצבעה.

למחוק

  1. בורה בורה - שיחה 18:51, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  2. אם הגענו למצב הזה... ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 18:56, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  3. ערך מטעה. לא רק לא אנציקלופדי. הרי מוכרי בובות הם אנשים שמוכרים בובות. גם חנויות. לא דווקא חירשים ולא דווקא שנוררים. חמויישֶה - שיחה 19:48, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  4. יאירשיחה 19:53, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  5. Gklein2018 - שיחה 20:30, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  6. דוד א. - שיחה 06:00, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  7. כיוון שאין עדיין מקור המראה שכל אלו הם (א) חלק מאותה התופעה, ו-(ב) תופעה מובחנת משאר סוגי קבצנות ו/או הונאה. Dovno - שיחה 08:50, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  8. בנישיחה • י' בחשוון ה'תשפ"א • 10:05, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  9. תמכתי בהעברה לטיוטה כפתרון ביניים אבל כמות הדיונים סביב הערך הזה פשוט לא סבירה. גילגמש שיחה 11:39, 28 באוקטובר 2020 (IST)
    אם להגיד את האמת, הרוב זה היה בכלל קשור למחלוקת שהייתה בערך וליחסים בין מספר משתמשים. PRIDE! - שיחה 12:51, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  10. הצבעת המחיקה הזו היא תולדה של התעקשות כותב הערך לגרור את כולנו לדיונים אינסופיים בהם הוא לא נותן שום מקור אמין לטענתו שכל מוכרי הבובות בעולם הם חלק מסינידקט פשע מאורגן+חירשים. טענה שמפריכה את עצמה בקלות. חבל שכותב הערך בשל העלבון האישי שהוא מרגיש, לא מנסה להתמודד עם הטיעונים ולהמציא מקורות טובים יותר/מקבל את עמדתנו. גארפילד - שיחה - עזרו לנו במיזם האסם 11:57, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  11. PRIDE! - שיחה 12:50, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  12. מתחיל להרגיש מחקן אבל איך הערך זה שרד דיון חשיבות. בברכה Desertboyשיחה • 🎶אם יש בחירות תשים את בפייס, שים בפייס ובטוייטר!🎶 - המשך יום נעים 13:47, 28 באוקטובר 2020 (IST)
    יש כללים. בגלל שמישהו, שהוא לא יוצר הערך, נימק, הערך נשאר. PRIDE! - שיחה 14:53, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  13. ניב - שיחה 14:05, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  14. בן עדריאלשיחה • י' בחשוון ה'תשפ"א 14:19, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  15. (שימנשמע?) מה, אין? 15:23, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  16. לבלוב הלשכה לפניות הציבור • י"א בחשוון ה'תשפ"א • אשרי המאמין • 20:00, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  17. אם בורה בורה תומך במחיקה..... • חיים 7שיחה20:14, 28 באוקטובר 2020 (IST)
    לא סתם תומך, יוזם... בורה בורה - שיחה 20:33, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  18. Amit91803 - שיחה 13:50, 29 באוקטובר 2020 (IST)
  19. מחקר מקורי אופק ג'רסי ~ ליצירת קשר ~ מיזם יחסי החוץ 14:11, 29 באוקטובר 2020 (IST)
  20. לא מצאתי מקור שהוא לא ציטוט מוויקיפדיה, הערך בעייתי ביותר ולמעשה נדיר לראות ערך המופיע רק כאן ולא בשום ויקי אחרת... רק מציין Omer abcd - שיחה 19:15, 29 באוקטובר 2020 (IST)
    יש גם ערכים ללא בינוויקי שקיימים (ראה מיוחד:דפים ללא קישורי שפה) והם בעלי חשיבות. זה לא אומר שבגלל שלא נמצא בשפה אחרת, זה חסר חשיבות (או להפך). PRIDE! - שיחה 12:05, 30 באוקטובר 2020 (IST)
    לא אמרתי שזה אומר שאין חשיבות, רק ציינתי שאין בינוויקי. Omer abcd - שיחה 23:48, 31 באוקטובר 2020 (IST)
  21. אין בינוויקי כי אין מקורות ראויים. לירה - שיחה 19:03, 30 באוקטובר 2020 (IST)
    ייתכן וזאת הסיבה שבאנגלית אין. עם זאת, זה לא אומר שזאת הסיבה בשפות אחרות. PRIDE! - שיחה 21:24, 30 באוקטובר 2020 (IST)
  22. Balberg - שיחה 21:05, 30 באוקטובר 2020 (IST)
  23. Eladkarmel - שיחה 19:56, 31 באוקטובר 2020 (IST)
  24. לא הצלחתי להבין אם מדובר באנשים שאשכרה מוכרים בובות או בחורים תמהוניים, חובה הבהרה ValgrenValverde - שיחה 23:21, 31 באוקטובר 2020 (IST)

להשאיר

  1. תופעה ידועה. Wikiped201820 - שיחה 19:59, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  2. Nirvadel - שיחה 11:31, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  3. Ldorfmanשיחה 19:57, 28 באוקטובר 2020 (IST)
  4. הערך צריך שיפור בניסוח ועוד מקורות, אבל נראה שמדובר בתופעה שיש לה מקום באנציקלופדיה (גם אם בשם אחר).המקיסט - על דא ועל הא - גם לוויקיפדיה יש עיתון 19:08, 29 באוקטובר 2020 (IST)
  5. אני סבור שעקרונית יש מקום לערך, מאחר ומדובר בתופעה קיימת ומוכרת. את המחלוקת לגבי התוכן צריך לפתור ע"י המשך הדיונים בדף השיחה או ע"י הצבעת מחלוקת. Lostam - שיחה 05:18, 30 באוקטובר 2020 (IST)
  6. כמו קודמי. טבעת-זרם - שיחה 11:41, 30 באוקטובר 2020 (IST)
  7. GUNR7229 - שיחה 18:47, 30 באוקטובר 2020 (IST)
  8. צריך לערוך את הערך ולשנות את שמו. Xnet1234 - שיחה 19:06, 30 באוקטובר 2020 (IST)
  9. King G.A - נא התנהגו בהתאם 14:09, 31 באוקטובר 2020 (IST)
  10. כמו לאסתם. מחיקה היא פתרון רק לערכים חסרי חשיבות. אורוול - שיחה 15:16, 31 באוקטובר 2020 (IST)
  11. דרדקשיחה • י"ד בחשוון ה'תשפ"א • 21:42, 31 באוקטובר 2020 (IST)
  12. אלדדשיחה 00:05, 1 בנובמבר 2020 (IST)
  13. BAswim - שיחה 01:58, 1 בנובמבר 2020 (IST)

נמנע

  1. מתלבט נראה ערך טוב פשוט צריך לערוך אותו קצת, אין לו ערך מקביל באנגלית? Xnet1234 - שיחה 18:56, 27 באוקטובר 2020 (IST)
    לא, אין בינוויקי. רוב הערך הוא מחקר מקורי. ‏HiyoriXשיחה • חציל-צילון • 18:57, 27 באוקטובר 2020 (IST)
  2. מתלבט. אולי ערך על יוצר התופעה במקום על התופעה? מצד שני, זו אכן תופעה מוכרת, אבל כאמור נראה שמדובר במחקר מקורי. GHA - שיחה 15:01, 29 באוקטובר 2020 (IST)
  3. מתחבט Ori115511 - שיחה 16:35, 30 באוקטובר 2020 (IST)

תוצאות ההצבעה

תפורסמנה בתום ההצבעה