שלמה אלכסנדר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שלמה אלכסנדר
שלמה אלכסנדר
שלמה אלכסנדר
לידה 3 בספטמבר 1930
נהרג 6 באוגוסט 1998 (בגיל 67)
ענף מדעי פיזיקה
מקום מגורים ישראל, גרמניה
מקום לימודים
מנחה לדוקטורט שאול מייבום עריכת הנתון בוויקינתונים
תלמידי דוקטורט נפתלי תשבי עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה חתן פרס ישראל לשנת 1993
תרומות עיקריות
מחקרים בתחום הפיזיקה של החומר המעובה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
שלמה אלכסנדר בצעירותו במעבדה

שלמה אלכסנדר (3 בספטמבר 1930 - 6 באוגוסט 1998) היה פיזיקאי, חתן פרס ישראל למדעים מדויקים.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלכסנדר, בנו של ארנסט אלכסנדר, נולד בפרייבורג שבגרמניה, וגדל בירושלים. הוא למד לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת עבודת דוקטורט, בהנחיית שאול מייבום ממכון ויצמן למדע, הוא בנה ספקטרוסקופ לתהודה מגנטית גרעינית שהיווה לימים את הבסיס לשיטת דימות תהודה מגנטית והיה הישג טכנולוגי בינלאומי. באמצעות מכשיר זה הוא חקר מבנה נוזלים ופיתח שיטות למחקר תגובות כימיות.

כבתר-דוקטורנט עבד אלכסנדר במעבדות בל בארצות הברית, לצד פיל אנדרסון, ועסק בחקר תכונות מגנטיות של מתכות ובחקר מוליכי על. עם חזרתו למכון ויצמן הוא הקים מעבדה ניסיונית לחקר תכונות מוצקים ושלבי המעבר בין מצבי צבירה. לאחר מותו של יואל רקח עבר אלכסנדר לאוניברסיטה העברית בירושלים. בשנים אלו הוא זכה לפרסומו העיקרי, כתאורטיקן בתחום הפיזיקה של החומר המעובה. הוא המשיך בתחום זה גם לאחר חזרתו למכון ויצמן, בשנת 1989. בשנת 1995 הוא פרש ממחקר פעיל.

אלכסנדר זכה להוקרה בינלאומית, היה חבר האקדמיה האירופית למדעים ושימש פרופסור בקולג' דה פרנס. בישראל הוא היה חבר האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים וחתן פרס ישראל למדעים מדויקים לשנת 1993. בשנת 1998 נהרג אלכסנדר בתאונת דרכים והותיר את רעייתו, אסתר ושלושת ילדיהם.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שלמה אלכסנדר בוויקישיתוף